Zdravje
(5)

Poudarki

  • Za program skrajševanja čakalnih vrst je letos zagotovljenih 25 milijonov evrov.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Milojka Kolar Celarc
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je zadovoljna z rezultati lanskega programa skrajševanja čakalnih dob v zdravstvu. Foto: BoBo

Dodaj v

Ministrica zadovoljna z lanskim krajšanjem čakalnih dob

Za program skrajševanja čakalnih vrst zagotovljena tudi sredstva za letošnje leto
16. marec 2017 ob 15:56
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Vlada se je seznanila z rezultati programa skrajševanja čakalnih dob v zdravstvu, ki je po mnenju ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc ob 74-odstotni realizaciji dal zadovoljive rezultate.

Program so začeli izvajati lani oktobra, v programu pa je sodelovalo 14 izvajalcev. Ministrica je ob tem po seji vlade dejala, da je vzrok za 74-odstotno realizacijo načrta dejstvo, da se je začel izvajati šele oktobra, ko so se uskladili okoli virov financiranja.

"Močno so se skrajšale čakalne dobe na revmatologiji s 14 na dva meseca, kjer se nam je uspelo na teden dogovoriti za dve dodatni ambulanti," je dejala ministrica in dodala, da so občutno krajše čakalne dobe tudi na koronarografiji.

Letos za krajšanje čakalnih dob 25 milijonov evrov
Za letošnji program skrajševanja čakalnih vrst so izbrali tiste posege, ki po zdravniških merilih pomenijo slabše zdravstveno stanje in kakovost življenja, če se pravočasno ne opravijo. Na prednostni listi za krajšanje čakalnih dob pa so tudi prvi pregledi pri specialistu.

Za program je letos zagotovljenih 25 milijonov evrov, ministrica pa mu je ob tem dejala, da bodo sredstva zagotovili tako, da bodo stroške pripravništva iz zdravstvene blagajne prenesli na državni proračun. Enkratnemu dodatnemu programu bo po napovedih ministrice sledil enoletni program skrajševanja čakalnih dob kot rezultat pogajanj z zdravniškim sindikatom Fides.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
galoper
# 16.03.2017 ob 18:48
Napačne informacije. Od novembra 2015 do letos še nisem bil na vrsti za obravnavao.
Ne norčujte se iz naivnih ljudi, ker vam ne verjamejo več.
theone
# 16.03.2017 ob 17:38
Konkretne stevilke iz koliko na koliko?? Tole je prodajanje megle najbolj koruptivne in nesposobne ministrice kar jih je lds=smc imel
dolfek1
# 16.03.2017 ob 17:32
Kako fajn je za statistiko (ki vemo da je prilagojena potrebam analize) skrivat svojo nesposobnost.
galoper
# 18.03.2017 ob 09:33
Uvedli so novo kategorijo - čakanje na rok za naročanje. Čez pol leta se zglasite, da vas naročimo na poseg čez tri mesece.
Simba
# 17.03.2017 ob 11:07
Kakšno zavajanje! Čakalne dobe (v veliki večini primerov) so se v mandatu SMC povečale!
Ona pa ven vzame eno čakalno dobo in to aplicira na vse!
Pa kaj vi mislite da smo mi de-bi-li?!
Kazalo