Bolnike s prirojenimi srčnimi napakami bo po načrtih zdravil nov specializiran center. Foto: Pixabay
Bolnike s prirojenimi srčnimi napakami bo po načrtih zdravil nov specializiran center. Foto: Pixabay
UKCL ustanavlja nov kardiološki center

Kdo bi bil lahko novi vodja centra, v UKC-ju Ljubljana niso razkrili, bo pa najverjetneje specialist kardiolog. Zdaj morata zasnovo centra in program delovanja potrditi še strokovni svet UKC-ja Ljubljana in zdravstveni svet pri ministrstvu za zdravje. Takrat bo tudi znano več. Po poročanju Pop TV-ja pa bodo v centru operirali tudi italijanski in češki zdravniki, ki bodo večino časa v Sloveniji.

Klokočovnik je ob tem dejal, da bo novi vodja bolj opravljal delo koordinatorja te službe, sam pa v vlogi novega direktorja centra bolj vidi pediatra in podpira predlog, da bi bil to pediater intenzivist Gorazd Kalan. Sam sicer ostaja predstojnik kliničnega oddelka za kirurgijo srca in ožilja na kirurški kliniki UKC-ja Ljubljana.

Je pa opozoril na nesoglasja med zdravniki, ki na pediatriji vladajo že "ves čas". Z novim centrom, upa, se bodo ustavila nesoglasja med pediatri.

O odhodu Klokočovnika s programa otroške srčne kirurgije in ustanavljanju novega centra sicer poroča današnji Dnevnik. Časnik je ob tem navedel, da je Klokočovnik na čelo programa otroške srčne kirurgije prišel v obdobju, ko je bolnišnica prekinjala sporno sodelovanje z izraelskim kirurgom Davidom Mishalyjem.

UKCL ustanavlja nov kardiološki center