Bo tokrat kaj manj zapletov z izbiro vodje največje zdravstvene ustanove v državi. Foto: BoBo
Bo tokrat kaj manj zapletov z izbiro vodje največje zdravstvene ustanove v državi. Foto: BoBo

Imen prijavljenih kandidatov danes v UKCL-ju niso razkrili. A po poročanju Televizije Slovenije so se na razpis med drugimi prijavili zdajšnja v. d. generalnega direktorja UKCL-ja in podpredsednica DeSUS-a Brigita Čokl, nekdanji direktor Alpine in nekdanji poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije Andraž Kopač, ekonomist in predsednik uprave Trima Igor Kržan, fizik in nekdanji direktor agencije za raziskovalno dejavnost Franci Demšar, sekretar v inšpektoratu za javni sektor Igor Klinar, župan občine Dobrepolje Janez Pavlin, nekdanji kirurg v kliničnem centru Zvonko Hočevar ter uslužbenec ministrstva za zdravje Smiljan Mekicar.

Razpisno komisijo so sestavljali predsednik sveta UKC-ja Ljubljana Tomaž Glažar in člana sveta Branko Cvjetićanin in Miro Gorenšek. Ustrezni kandidati bodo tako lahko na seji 7. aprila predstavili svetu sebe in svoje programe za naslednja štiri leta.

V enem mesecu po objavi razpisa bo postopek izbire končan, so še sporočili iz UKC-ja Ljubljana.

Vlada ni bila naklonjena izbiram sveta
Klinar se je pred kratkim neuspešno potegoval za mesto generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Demšar in Pavlin pa sta se prijavila tudi na prejšnji razpis za generalnega direktorja UKC-ja Ljubljana.

Potem ko bo svet zavoda imenoval generalnega direktorja UKCL-ja, mora soglasje k njegovemu imenovanju dati še vlada. In prav na tej točki se je v preteklih letih večkrat zalomilo. Tako skozi vladno sito nista šla Andrej Baričič, ki ga je svet UKC-ja Ljubljana sicer izbral jeseni lani, še pred tem pa Simon Vrhunec. Vmes je svet zavoda objavil še en razpis, v okviru katerega pa niso imenovali nobenega kandidata.