Zdravje
(2)

Poudarki

  • Guček Zakoškova je povedala, da zadeve ne more komentirati, ker še nima nobene informacije o sodbi sodišča.
Bolnišnica Celje
Bolnišnica Celje je novo vodstvo dobila februarja letos Foto: BoBo

Dodaj v

Sodišče presodilo, da je bilo imenovanje direktorice celjske bolnišnice nezakonito

Guček Zakoškova je mandat nastopila ob koncu februarja
7. november 2018 ob 14:29
Celje - MMC RTV SLO, STA

Delovno sodišče v Celju je razveljavilo februarski sklep o imenovanju Margarete Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice. Kot je povedal odvetnik Igor Inkret, ki zagovarja Branka Gabrovca, ki je prav tako kandidiral za direktorja celjske bolnišnice, je bil sklep o imenovanju Guček Zakoškove nezakonit.

Inkret je dodal, da je sodišče celjski bolnišnici naložilo ponovno odločanje o imenovanju direktorja celjske bolnišnice. Guček Zakoškova pa je povedala, da zadeve ne more komentirati, ker še nima nobene informacije o sodbi sodišča. Gabrovec se je na sklep o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice pritožil, ker ga je razpisna komisija sveta zavoda celjske bolnišnice izločila s seznama kandidatov za novega direktorja bolnišnice.

Razlog za izločitev Gabrovca naj bi bilo neizpolnjevanje pogojev za razpisano delovno mesto, saj naj bi imel premalo let vodstvenih delovnih izkušenj. S seznama kandidatov ga je 5. februarja na seji sveta zavoda izločila razpisna komisija, ki jo je vodila Barbara Tiselj, sicer strankarska kolegica na omenjeni seji izvoljene direktorice celjske bolnišnice Margarete Guček Zakošek. Obe sta namreč članici SMC-ja.

Delovno sodišče je konec februarja na predlog Gabrovca izdalo začasno odredbo, da se zadrži izvršitev sklepa sveta zavoda celjske bolnišnice o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico za mandatno obdobje štirih let. Nato pa je na začetku aprila ugodilo ugovoru celjske bolnišnice in razveljavilo izdano začasno odredbo. Guček Zakoškova je mandat nastopila konec februarja.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
novi_xy
# 07.11.2018 ob 16:45
Smešno, če ne bi bilo žalostno, da sodišče za vodenje bolnišnice upošteva kot vodstvene izkušnje vodenje lokalnega karate kluba in na podlagi tega sprejema omenjene sklepe.
Kot v Butalah.
Mogoče pa kaj drugega?
firtoh
# 07.11.2018 ob 19:42
novi_xy
Če postavijo Gabrovca za direktorja,bo bolnica v še večjih rdečih številkah.Ne more nekdo,ki je vodil karate klub voditi bolnice.
Sicer pa je direktorica Zdravstvenega doma Celje, bivša tajnica nogometnega kluba Železar Štore.Sam je bila prave politične barve.
Kazalo