Zdravje
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 6 glasov Ocenite to novico!
Rajko Kenda
Predlog vodstva UKC-ja za razrešitev strokovnega direktorja Pediatrične klinike Rajka Kende še vedno velja. Foto: BoBo

Dodaj v

Svet UKCLJ znova preložil odločanje o odgovornosti vodstva

Preobsežen dnevni red seje
12. julij 2017 ob 20:41
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana ni končal razprave o otroški srčni kirurgiji in službi za kardiologijo na pediatrični kliniki, temveč jo bodo nadaljevali na prihodnji seji 8. avgusta. Svet tudi ni odločal o odgovornosti vodstva UKC-ja.

Razpravo o odgovornosti generalnega direktorja UKC-ja Ljubljana Andraža Kopača in strokovne direktorice Marije Pfeifer oz. o njuni razrešitvi zaradi stanja na področju otroške kardiologije je svet UKC-ja začel že sredi junija, a je niso končali, saj so želeli dodatne informacije.

Tokrat pa je bil razlog za nezaključeno točko dnevnega reda njena preobsežnost. Prav tako želijo natančnejša pojasnila na pismi odvetnika Rajka Kende, ki ga vodstvo UKC-ja želi razrešiti zaradi objektivne odgovornosti za stanje na otroški kardiologiji. Prav tako zahtevajo predložitev akcijskega načrta za vzpostavitev centra za zdravljenje otrok s prirojenimi srčnimi napakami, saj tega dokumenta v zdajšnjem sklicu svet od vodstva ni prejel, je dejal predsednik sveta UKC-ja Tomaž Glažar.

Kopač je pojasnil, da za predlogom razrešitve Kende še vedno stoji, vseeno pa ga do naslednje seje še ne bo razrešil, saj meni, da je prav, da sliši mnenje sveta UKC-ja glede tega.

B. R.
Prijavi napako
Komentarji
galoper
# 13.07.2017 ob 19:22
Ga kdo forsira, da se tako pogosto pojavlja njegova slika na portalu?
10april
# 13.07.2017 ob 22:08
ma dejte tega Kendo ze sterat stran o UKC
Kazalo