Zimmermann po besedah njegovega odvetnika sicer
Zimmermann po besedah njegovega odvetnika sicer "nima nobenih težav po vsebinski ali strokovni plati komur koli pojasniti kar koli", zato v morebitnem sestanku ne vidi nobene težave. Trenutno pa se ne more zares braniti, "dokler ne bodo podani konkretni očitki s strani konkretnih oseb". Foto: MMC RTV SLO
Italijanska policija preiskala zdravnika Zimmermanna

Nekateri mediji in tudi uradne osebe so po Stuškovih besedah javnosti posredovali navedbe o Zimmermannu, ki objektivno ne držijo. "Po naših ocenah je dejansko stanje v predmetni zadevi diametralno nasprotno temu, kar je bilo do sedaj objavljeno," je dejal Stušek.

V celotni zadevi naj bi šlo za "zgodbo konkurenčnega prava", saj je metoda, ki jo uporablja Zimmermann, svetovno priznana, v nekaterih državah pa se uporablja samo še ta. Leta 2006 je po Stuškovih besedah tudi Zdravniška zbornica Slovenije ugotovila, da ta metoda ni problematična. Prav tako naj ne bi držale tudi navedbe o problematičnosti lokacij operacij.

Stušek tudi ni mogel potrditi, ali se bo Zimmermann v sredo sestal s predsednikom zdravniške zbornice Andrejem Možino. Ob tem je poudaril, da je njegov klient že od leta 2013 rezident Italije, zato se kot odvetnik sprašuje, kakšne pristojnosti Slovenija v tej zadevi sploh ima.

Zimmermann po Stuškovih besedah sicer "nima nobenih težav po vsebinski ali strokovni plati komur koli pojasniti kar koli", zato v morebitnem sestanku ne vidi nobene težave. Trenutno pa se ne more zares braniti, "dokler ne bodo podani konkretni očitki s strani konkretnih oseb". Ob tem je namignil, da bi lahko afera imela širši povod, povezan z zasebnimi interesi določenih oseb.

Nepravilnosti le pri dokumentaciji
Po Stuškovih besedah je bil Zimmermann pred letom 2007 res vpleten v določene nepravilnosti, a so bile med drugim povezane z nepravilnim vodenjem dokumentacije ter nikakor ne morejo biti razlog za tako ostre očitke in sankcije.

Stušek je tudi opozoril, da na pretirano dramatiziranje v zadevi kaže tudi podatek, da je oseba, ki naj bi po navedbah nekaterih medijev po posegu pri Zimmermannu zbolela za sepso, medijske navedbe odločno zanikala kot neresnične in vzete iz konteksta.

Italijanska policija pa je po poročanju koprske dopisnice Televizije Slovenija Eugenije Carl danes obiskala Zimmermanove tržaške prostore in zasegla dokumentacijo o operiranih bolnikih. Lastnik prostorov, v katerih je opravljal posege, namerava Zimmermanna tožiti.

Italijanska policija preiskala zdravnika Zimmermanna