Komentar dogajanja na Ljubljanski in na tujih borzah
Novo borzno zabavo nekoliko pokvaril le Google
Dobre novice iz Aten, Varufakis še vedno skeptičen, 26. julij 2017 ob 06:18 Borzniki v New Yorku so se v torek veselili novih rekordnih vrednosti. Občutno navzgor je šla nafta, medtem ko je dolar v primerjavi z evrom zdrsnil na sveže dveletno dno.
16
Evropski trgi privlačnejši od ameriških
19
23. julij 2017 ob 06:43 Evro je po zasedanju ECB-ja v primerjavi z dolarjem dosegel dvoletni vrh, kar je obremenilo evropske delniške trge, medtem ko je v ZDA skrbi povzročal padec prihodkov koncerna General Electric.
Največji polletni padec nafte po letu 1998
27
2. julij 2017 ob 06:36 Prvo letošnje polletje je bilo na razvitih delniških trgih zelo spodbudno, ne gre pa prezreti nekaterih negativnih znamenj, ki se pojavljajo v zadnjem obdobju.
Vse je vrhunsko, a nihče ni srečen
30
28. junij 2017 ob 06:39 Mario Draghi je z izjavo, da evropsko gospodarstvo dobro okreva in da se kažejo tudi znaki inflacije, napovedal konec ECB-jevih spodbud, to pa je evro dvignilo na najvišjo raven v skoraj letu dni.
Nihče noče z zabave, dokler je glasba še glasna
10
25. junij 2017 ob 13:49 Na delniških trgih v zadnjem tednu ni bilo prav razburljivo, največ pozornosti pa so vlagatelji posvečali cenam nafte, ki so se znižale na skoraj enoletno dno.
Padec nafte: cunami, ki lahko povzroči recesijo
68
21. junij 2017 ob 07:40 Razvite borze so teden začele z novimi rekordi, nato pa je vlagatelje začelo vznemirjati padanje cen nafte, ki so pristale najnižje po novembru.
Delničarji Krke čakajo odgovore na neprijetna vprašanja
15
18. junij 2017 ob 06:50 Wall Street je tudi zadnji teden postavljal rekorde, medtem ko je nafta zdrsnila najnižje po novembru, tako da bo v torek gorivo v Sloveniji spet precej cenejše. Ciljna cena Krkinih delnic 50 evrov
Goldman Sachs: Pravljica verjetno ne bo dolgo trajala Trenutno stanje na delniških trgih bi lahko primerjali z zračnico, na kateri se je naredila izboklina. Kdaj bo zračnica počila oziroma začela le puščati zrak, nihče ne ve.
54
Velikih pet v enem popoldnevu ob skoraj 100 milijard Obvezniški guru Bill Gross je trenutno stanje na finančnih trgih primerjal s tistim pred krizo leta 2008, zato se samo po sebi vsiljuje vprašanje, ali spet sledi zlom.
64
Negativne novice bi imele lahko spet močnejši vpliv na trge " Borzni cikel je že zrel, sentiment bi se lahko prevesil v negativnega, vsekakor pa to poletje ne pričakujem močnejše rasti ," borzna gibanja komentira Aleš Lokar iz KD skladov.
16
Pohlep se ne ozira na okolje: novi rekordi na delniških trgih Šibka majska ameriška rast zaposlovanja delnicam ni škodovala in številni indeksi so rekordno visoko, nov udarec pa je doživel dolar.
37
Goldman ne verjame v rast nafte, hedge skladom ne diši bitcoin Mario Draghi je z izjavo, da bo ECB še lep čas skrbel za stimulativne ukrepe, sprožil začudenje finančnih trgov, evru pa ni povzročil škode. Goldman Sachs: Nafta bo ostala pri 50 dolarjih
55
Trump dregnil v ponos nemške industrije Čeprav Donald Trump s svojimi izjavami še naprej vznemirja delniške trge, pa se ti ne upehajo pri doseganju svežih rekordnih vrednosti. Ethereum letos poskočil za dobrih 2000 odstotkov
36
Bitcoin: kako v 7 letih iz 100 dolarjev narediti 75 milijonov Spodbudni evropski gospodarski podatki so evro v primerjavi z dolarjem potisnili na nov letošnji vrh, medtem ko so se cene nafte zaradi načrtov ZDA, da odprodajo del zalog, obrnile navzdol.
82
Bela hiša stresla Wall Street; bitcoin nad 2.000 dolarji Pretresi v Beli hiši so zadnji teden vplivali tudi na Wall Street, kjer so delnice v sredo doživele največji letošnji padec. Kaj bi se zgodilo, če bi doživeli odstavitev predsednika Trumpa?
40
Kar nekaj razlogov, da pri NLB-ju ne bo posebne premije Delniški trgi ostajajo v območju rekordov, dolar izgublja, nafta pa je okrevala, saj se Savdijci in Rusi strinjajo glede podaljšanja dogovora o znižanju proizvodnih kvot.
31
Tulipan v opomin, kam lahko pripelje politika ECB-ja Po treh pozitivnih tednih je Wall Street doživel manjši "poraz", delno tudi zaradi Trumpovih potez. Dow Jones je v petih dneh izgubil pol odstotka.
15
Apple prvo podjetje, ki je vredno več kot 800 milijard dolarjev Frankfurtska borza je v torek že šesti dan zapored dosegla rekordno vrednost, medtem ko je v New Yorku ta teden dokaj mirno. Nafta je še naprej pod pritiskom, zadnje dni tudi zlato.
30
Applove delnice padle kljub 11 milijardam četrtletnega dobička Maj se je na delniških trgih začel z novimi rekordi, medtem ko je nafta spet zdrsnila, pri čemer je brent včeraj komaj obstal nad 50 dolarji. Spodbudni evropski gospodarski podatki
21
Ameriška podjetja imajo v tujini denarja za 2,6 bilijona dolarjev Ameriško gospodarstvo je imelo v prvem četrtletju po prvi oceni le 0,7-odstotno rast, kar je najmanj v zadnjih treh letih, vendar naj to ne bi odražalo pravega stanja v največjem svetovnem ...
39
Kazalo