Komentar dogajanja na Ljubljanski in na tujih borzah
Jamie Dimon in Kitajci sprožili paniko na trgu kriptovalut
"Bitcoin je prevara; gre za podobnost z manijo tulipanov.", 17. september 2017 ob 06:19 Wall Street še naprej ignorira nekatere svarilne znake: v petek se je veselil novih rekordov vodilnih indeksov. Teden so zaznamovali tudi rast nafte in divja nihanja na trgu kriptovalut.
229
Avstralski gospodarski čudež: rekordno obdobje brez recesije
43
10. september 2017 ob 06:56 Letošnje leto je vlagateljem zelo prijazno, saj dobičke preštevajo tako lastniki delnic kot tudi tisti, ki stavijo na rast obveznic in zlata, da seveda ne omenjamo izjemne rasti kriptovalut.
Borzni preplah z zelo kratkim rokom trajanja
14
30. avgust 2017 ob 06:23 Potem ko je Severna Koreja izstrelila raketo, ki je preletela japonsko ozemlje, so se delniški trgi odzvali zaskrbljeno, a ne za dolgo, tako da se je dan v New Yorku iztekel pozitivno.
Nemška Bundesbanka v domovino vrnila 675 ton zlata
65
27. avgust 2017 ob 06:42 Zdi se kar malce nelogično: delnice na Wall Streetu so letos povprečno pridobile skoraj deset odstotkov, a še močneje so se povzpele cene zlata, čeprav ta plemenita kovina velja za zatočišče v ...
Nekdanji uslužbenci Goldman Sachsa prevzemajo vajeti centralnih bank
43
23. avgust 2017 ob 06:12 V slogu navodil o spremljanju Sončevega mrka v ZDA se tudi na delniških trgih opozorilo lahko glasi, da je lahko človek hitro zaslepljen, ko gleda krivulje, ki se vzpenjajo v nebo.
Ob zmedi v Beli hiši zlato doseglo letošnji vrh
41
20. avgust 2017 ob 06:29 Prvič po izvolitvi Donalda Trumpa za predsednika ZDA se je na borzi vrednostnih papirjev v New Yorku zgodilo, da dan po enoodstotnem padcu delnic trg ni krenil navzgor.
Japonska eden glavnih razlogov za divjo rast bitcoina
50
16. avgust 2017 ob 07:26 Wall Street se je hitro otresel negotovosti, ki ga je spremljala prejšnji teden, in zmogel najvišjo rast letošnjega poletja. Bitcoin je nov mejnik premaknil na 4.483 dolarjev.
Vroče poletje tudi na Wall Streetu; bitcoin nad 3.000 dolarji Novica, da so bila julijska gibanja na ameriškem trgu dela zelo spodbudna, je pomagala k močnemu okrevanju dolarja, Wall Street pa je dosegel še enega od rekordov, potem ko je že sredi tedna Dow ...
43
Rast nafte in evra; Tesla za Model 3 zbral že pol milijona naročil Za večino Slovencev sta najpomembnejši informaciji zadnjega tedna na finančnih trgih močna podražitev nafte (največja tedenska rast letos) in padec švicarskega franka.
37
Novo borzno zabavo nekoliko pokvaril le Google Borzniki v New Yorku so se v torek veselili novih rekordnih vrednosti. Občutno navzgor je šla nafta, medtem ko je dolar v primerjavi z evrom zdrsnil na sveže dveletno dno.
17
Evropski trgi privlačnejši od ameriških Evro je po zasedanju ECB-ja v primerjavi z dolarjem dosegel dvoletni vrh, kar je obremenilo evropske delniške trge, medtem ko je v ZDA skrbi povzročal padec prihodkov koncerna General Electric.
19
Največji polletni padec nafte po letu 1998 Prvo letošnje polletje je bilo na razvitih delniških trgih zelo spodbudno, ne gre pa prezreti nekaterih negativnih znamenj, ki se pojavljajo v zadnjem obdobju.
27
Vse je vrhunsko, a nihče ni srečen Mario Draghi je z izjavo, da evropsko gospodarstvo dobro okreva in da se kažejo tudi znaki inflacije, napovedal konec ECB-jevih spodbud, to pa je evro dvignilo na najvišjo raven v skoraj letu dni.
30
Nihče noče z zabave, dokler je glasba še glasna Na delniških trgih v zadnjem tednu ni bilo prav razburljivo, največ pozornosti pa so vlagatelji posvečali cenam nafte, ki so se znižale na skoraj enoletno dno.
10
Padec nafte: cunami, ki lahko povzroči recesijo Razvite borze so teden začele z novimi rekordi, nato pa je vlagatelje začelo vznemirjati padanje cen nafte, ki so pristale najnižje po novembru.
68
Delničarji Krke čakajo odgovore na neprijetna vprašanja Wall Street je tudi zadnji teden postavljal rekorde, medtem ko je nafta zdrsnila najnižje po novembru, tako da bo v torek gorivo v Sloveniji spet precej cenejše. Ciljna cena Krkinih delnic 50 evrov
15
Goldman Sachs: Pravljica verjetno ne bo dolgo trajala Trenutno stanje na delniških trgih bi lahko primerjali z zračnico, na kateri se je naredila izboklina. Kdaj bo zračnica počila oziroma začela le puščati zrak, nihče ne ve.
54
Velikih pet v enem popoldnevu ob skoraj 100 milijard Obvezniški guru Bill Gross je trenutno stanje na finančnih trgih primerjal s tistim pred krizo leta 2008, zato se samo po sebi vsiljuje vprašanje, ali spet sledi zlom.
64
Negativne novice bi imele lahko spet močnejši vpliv na trge " Borzni cikel je že zrel, sentiment bi se lahko prevesil v negativnega, vsekakor pa to poletje ne pričakujem močnejše rasti ," borzna gibanja komentira Aleš Lokar iz KD skladov.
16
Pohlep se ne ozira na okolje: novi rekordi na delniških trgih Šibka majska ameriška rast zaposlovanja delnicam ni škodovala in številni indeksi so rekordno visoko, nov udarec pa je doživel dolar.
37
Kazalo