Komentar dogajanja na Ljubljanski in na tujih borzah
Bitcoin kljub novi kraji kriptokovancev do rekorda
Bik na Wall Streetu naj bi rohnel še vsaj pol leta, 22. november 2017 ob 08:01 Če se bodo pozitivna gibanja na Wall Streetu nadaljevala do avgusta, bo to najdaljši bikovski trend v zgodovini.
77
Neracionalna evforija 2.0?
45
15. november 2017 ob 06:28 Za analitike pri banki Merrill Lynch je kar alarmantno, da vlagatelji še naprej tako vneto kupujejo delnice, čeprav vedo, da je njihova vrednost prenapihnjena.
Odpoved nadgradnje 2X zamajala bitcoin
109
12. november 2017 ob 07:34 Znamenja, da bo ameriška davčna reforma uresničena pozneje od pričakovanj, so nekoliko ohladila vroče delniške trge, popravek (in to zelo hud) pa je po odpovedi nadgradnje 2X doživela tudi ...
Več ljudi zanima nakup bitcoina kot nakup zlata
129
8. november 2017 ob 06:28 Evropske investicijske banke se ne ozirajo več na zaveze, ki so bile priljubljene ob finančni krizi, in svojim trgovcem ponujajo 30 odstotkov višjo plačo kot ameriške, saj si želijo večjega tržnega ...
Uspeh novega Applovega iPhona; Buffett okrcal bitcoin
56
5. november 2017 ob 06:52 Applova tržna kapitalizacija je dosegla že skoraj 900 milijard dolarjev, potem ko so bili prvi odzivi kupcev o novem iPhonu X navdušujoči, podjetje pa naj bi v zadnjem letošnjem četrtletju vsak dan ...
Amazonova zgodba očarala vlagatelje
26
1. november 2017 ob 09:05 Razviti delniški trgi so novembra pridobivali že dvanajsti mesec zapored, kar se v borzni zgodovini še ni zgodilo, bitcoin pa je zadnji dan oktobra presegel že vrednost 6.400 dolarjev.
"Naftarji" spet z mastnimi dobički; cena brenta nad 60 USD
32
29. oktober 2017 ob 06:34 Lepa gospodarska slika se odraža tudi pri rezultatih ameriških podjetij. Amazon je v tretjem četrtletju prihodke povečal za 34 odstotkov, po kriznem obdobju imajo visoke dobičke spet naftni velikani.
Nasvet bogataša: na razprodaji kupite veliko zobne kreme Le teden po tem, ko je Dow Jones presegel 23 tisoč točk, je elitni indeks že na pol poti proti novi tisočici, se je pa ta teden ustavila rast bitcoina.
62
Ko o bitcoinu govorijo frizerke in peki, je čas za umik Japonska po več kot izgubljenem desetletju spet dosega spodbudne gospodarske dosežke, kar se zrcali tudi na tokijskem delniškem trgu, ki je dosegel najvišjo raven po letu 1996.
191
Idealen posel za Oprah: močno shujšala in še zaslužila Avstrija, kjer potekajo parlamentarne volitve, se letos ponaša z lepo rastjo delniškega trga - indeks dunajske borze ATX se je zvišal za 27 odstotkov.
46
Bik se noče upehati; bitcoin napada rekord Newyorški delniški indeks Dow Jones je včeraj postavil novo rekordno vrednost, potem ko je trgovski velikan Wal-Mart sporočil, da bo za odkup lastnih delnic namenil 20 milijard dolarjev, Honeywell ...
60
Viberate po uspešnem debiju izgubil polovico vrednosti Prvič po letu 2010 se je zgodilo, da je ameriško gospodarstvo na mesečni ravni izgubljalo delovna mesta, kar je povzročilo konec najdaljšega niza vsakodnevnega doseganja rekordov na Wall Streetu po ...
29
Morgan Stanley: medved se bo zbudil naslednje leto Donald Trump je v petek izkoristil novo priložnost, da je na Twitter zapisal "rekord indeksa S&P 500", pri čemer je Wall Streetu uspelo nekaj, kar se ni zgodilo že dvajset let.
28
Spet bikovska gibanja pri nafti: od junija rast več kot 20-odstotna Nenavadno mirno je zadnje dni na Wall Streetu, kar bi lahko bilo tudi zatišje pred viharjem, saj prihaja oktober, ki velja za zelo volatilni mesec, prinaša pa tudi 30-letnico črnega ponedeljka.
8
Apple od predstavitve novega iPhona "izgubil" 50 milijard " Ustvarjati denar iz zraka brez podpore centralne banke se razlikuje od ustvarjanja denarja, ki takšno podporo ima," je Jamie Dimon znova kritiziral kriptovalute in celo opozoril, da utegnejo vlade ...
60
Jamie Dimon in Kitajci sprožili paniko na trgu kriptovalut Wall Street še naprej ignorira nekatere svarilne znake: v petek se je veselil novih rekordov vodilnih indeksov. Teden so zaznamovali tudi rast nafte in divja nihanja na trgu kriptovalut.
226
Avstralski gospodarski čudež: rekordno obdobje brez recesije Letošnje leto je vlagateljem zelo prijazno, saj dobičke preštevajo tako lastniki delnic kot tudi tisti, ki stavijo na rast obveznic in zlata, da seveda ne omenjamo izjemne rasti kriptovalut.
43
Borzni preplah z zelo kratkim rokom trajanja Potem ko je Severna Koreja izstrelila raketo, ki je preletela japonsko ozemlje, so se delniški trgi odzvali zaskrbljeno, a ne za dolgo, tako da se je dan v New Yorku iztekel pozitivno.
14
Nemška Bundesbanka v domovino vrnila 675 ton zlata Zdi se kar malce nelogično: delnice na Wall Streetu so letos povprečno pridobile skoraj deset odstotkov, a še močneje so se povzpele cene zlata, čeprav ta plemenita kovina velja za zatočišče v ...
65
Nekdanji uslužbenci Goldman Sachsa prevzemajo vajeti centralnih bank V slogu navodil o spremljanju Sončevega mrka v ZDA se tudi na delniških trgih opozorilo lahko glasi, da je lahko človek hitro zaslepljen, ko gleda krivulje, ki se vzpenjajo v nebo.
43
Kazalo