Komentar dogajanja na Ljubljanski in na tujih borzah
Trump dregnil v ponos nemške industrije
Tedenski pregled dogajanja na finančnih trgih, 28. maj 2017 ob 06:14 Čeprav Donald Trump s svojimi izjavami še naprej vznemirja delniške trge, pa se ti ne upehajo pri doseganju svežih rekordnih vrednosti. Ethereum letos poskočil za dobrih 2000 odstotkov
32
Bitcoin: kako v 7 letih iz 100 dolarjev narediti 75 milijonov
82
24. maj 2017 ob 06:29 Spodbudni evropski gospodarski podatki so evro v primerjavi z dolarjem potisnili na nov letošnji vrh, medtem ko so se cene nafte zaradi načrtov ZDA, da odprodajo del zalog, obrnile navzdol.
Bela hiša stresla Wall Street; bitcoin nad 2.000 dolarji
40
21. maj 2017 ob 06:33 Pretresi v Beli hiši so zadnji teden vplivali tudi na Wall Street, kjer so delnice v sredo doživele največji letošnji padec. Kaj bi se zgodilo, če bi doživeli odstavitev predsednika Trumpa?
Kar nekaj razlogov, da pri NLB-ju ne bo posebne premije
31
17. maj 2017 ob 06:14 Delniški trgi ostajajo v območju rekordov, dolar izgublja, nafta pa je okrevala, saj se Savdijci in Rusi strinjajo glede podaljšanja dogovora o znižanju proizvodnih kvot.
Tulipan v opomin, kam lahko pripelje politika ECB-ja
15
14. maj 2017 ob 06:55 Po treh pozitivnih tednih je Wall Street doživel manjši "poraz", delno tudi zaradi Trumpovih potez. Dow Jones je v petih dneh izgubil pol odstotka.
Apple prvo podjetje, ki je vredno več kot 800 milijard dolarjev
30
10. maj 2017 ob 06:15 Frankfurtska borza je v torek že šesti dan zapored dosegla rekordno vrednost, medtem ko je v New Yorku ta teden dokaj mirno. Nafta je še naprej pod pritiskom, zadnje dni tudi zlato.
Applove delnice padle kljub 11 milijardam četrtletnega dobička
21
3. maj 2017 ob 09:11 Maj se je na delniških trgih začel z novimi rekordi, medtem ko je nafta spet zdrsnila, pri čemer je brent včeraj komaj obstal nad 50 dolarji. Spodbudni evropski gospodarski podatki
Ameriška podjetja imajo v tujini denarja za 2,6 bilijona dolarjev Ameriško gospodarstvo je imelo v prvem četrtletju po prvi oceni le 0,7-odstotno rast, kar je najmanj v zadnjih treh letih, vendar naj to ne bi odražalo pravega stanja v največjem svetovnem ...
39
Po zmagi Macrona čas za nove rekorde na borzah Po prvem krogu francoskih volitev so delnice dobile močan pospešek, nekateri vplivni indeksi so dosegli rekorde, Nasdaq pa je že nad 6.000 točkami. Evro dosegel letošnji vrh
43
Zatišje pred viharjem? Tudi borze v pričakovanju novic iz Pariza. Evropski vlagatelji so bili pred francoskimi volitvami dokaj mirni, kar kaže tudi nižja zahtevana donosnost francoskih obveznic, od izida volitev pa bo odvisno, ali gre le za zatišje pred viharjem.
88
Trumpu dišijo nizke obresti, ne pa tudi močen dolar Geopolitične napetosti so vlagateljem na finančnih trgih nagnale nekaj strahu v kosti, varno zatočišče pa so bile v zadnjem tednu obveznice, japonski jen in zlato, ki je doseglo novo najvišjo ...
29
Pri Saxo Bank opozarjajo na možnost recesije V času, ko vse pomembne ustanove navzgor popravljajo napovedi gospodarske rasti, je kar presenetljivo, da si kdo upa govoriti o veliki verjetnosti recesije v naslednjem letu.
42
Celoten svetovni dolg dosegel 215 bilijonov dolarjev Wall Street se ni opazneje odzval na dve petkovi presenečenji (napad na Sirijo in slabši podatki s trga dela), medtem ko je nafta nadaljevala rast, tako da bo v torek bencin v Sloveniji spet dražji.
122
Elon Musk: Nevihta v Shortvillu Delnice proizvajalca električnih vozil Tesla so prvič presegle 300 dolarjev in šokirale vse tiste, ki so s kratkimi pozicijami pričakovali njihov padec.
55
V prvem četrtletju izgubili le tisti, ki so stavili na nafto Prvo četrtletje leta 2017 je bilo za lastnike delnic spodbudno. Indeks SBITOP se je zvišal za osem odstotkov, Dow Jones za 4,5 odstotka. Navzgor je šlo tudi zlato, medtem ko je nafta padla.
42
Tržna vrednost Tesle prvič višja od Fordove Wall Street je v velikem slogu končal osemdnevni negativni niz, najdaljši po letu 2011, saj se je Dow Jones v torek dvignil za skoraj odstotek, navzgor pa sta šla tudi dolar in nafta.
52
Če bo OPEC nemočen, nafto čaka zdrs na 30 dolarjev Kar 109 trgovalnih dni je nanizal indeks S&P 500, ne da bi izgubil več kot odstotek. To se ni zgodilo več kot dvajset let, niz pa se je končal v torek.
44
Delnice v ZDA precenjene kot morda še nikoli v tem stoletju Po obdobju nenehnih rekordov se je razpoloženje na Wall Streetu ohladilo, pod pritiskom pa sta tudi dolar in nafta. Grožnje: višje obresti, nižji dobički, protekcionizem
50
Tudi Evropa pripravlja teren za višje obresti Potem ko je Fed že nekaj časa v ciklu zviševanja obresti, se postavlja vprašanje, kdaj bo sledil ECB, verjetno pa bo to precej prej, kot si želijo posojilojemalci, ki stavijo na nizek evribor "v ...
80
Fed in Nizozemska: "koktajl" za padec delnic? Če je Fed po koncu finančne krize obresti zviševal zelo previdno in je do danes to storil le dvakrat, se časi očitno spreminjajo in se utegne danes iz "goloba" preleviti v "jastreba".
35
Kazalo