Komentar dogajanja na Ljubljanski in na tujih borzah
Tržna vrednost Tesle prvič višja od Fordove
Lukine delnice zanihale do 30 evrov, 29. marec 2017 ob 06:34 Wall Street je v velikem slogu končal osemdnevni negativni niz, najdaljši po letu 2011, saj se je Dow Jones v torek dvignil za skoraj odstotek, navzgor pa sta šla tudi dolar in nafta.
52
Če bo OPEC nemočen, nafto čaka zdrs na 30 dolarjev
39
26. marec 2017 ob 15:01 Kar 109 trgovalnih dni je nanizal indeks S&P 500, ne da bi izgubil več kot odstotek. To se ni zgodilo več kot dvajset let, niz pa se je končal v torek.
Delnice v ZDA precenjene kot morda še nikoli v tem stoletju
50
22. marec 2017 ob 06:16 Po obdobju nenehnih rekordov se je razpoloženje na Wall Streetu ohladilo, pod pritiskom pa sta tudi dolar in nafta. Grožnje: višje obresti, nižji dobički, protekcionizem
Tudi Evropa pripravlja teren za višje obresti
80
19. marec 2017 ob 06:13 Potem ko je Fed že nekaj časa v ciklu zviševanja obresti, se postavlja vprašanje, kdaj bo sledil ECB, verjetno pa bo to precej prej, kot si želijo posojilojemalci, ki stavijo na nizek evribor "v ...
Fed in Nizozemska: "koktajl" za padec delnic?
35
15. marec 2017 ob 06:17 Če je Fed po koncu finančne krize obresti zviševal zelo previdno in je do danes to storil le dvakrat, se časi očitno spreminjajo in se utegne danes iz "goloba" preleviti v "jastreba".
Tehnološke delnice v Deželi La La?
17
5. marec 2017 ob 15:44 Snap, katerega hčerinsko podjetje Snapchat navdušuje milijone uporabnikov, bi si težko izbral boljši trenutek za borzni debi. Delnice so prvi dan trgovanja poskočile za 44 odstotkov.
Alternativne naložbe za boljšo razpršitev tveganja
25
1. marec 2017 ob 06:32 V Sloveniji noben pokojninski sklad ali institucionalni investitor nima več kot pet odstotkov portfelja v t. i.
Bitcoin dražji od unče zlata, naval na nemške obveznice Borzni barometer Dow Jones še naprej hlasta po novih zgodovinskih vrhovih: v petek je enajsti dan zapored postavil rekordno vrednost, kar je najdaljši niz po letu 1987. Rast Save Re in Petrola
40
Dow Jones osmi dan zapored premaknil rekordno mejo Nemška kanclerka Angela Merkel je povedala, da ima Nemčija težave zaradi vrednosti evra, saj je politika ECB-ja bolj prilagojena manjšim članicam kot Nemčiji. Cena brenta nad 57 dolarji
32
Buffettov holding z naložbami letos zaslužil že dobro milijardo Institucionalni vlagatelji so vedno bolj optimistični in se bolj kot Trumpa bojijo presenečenj na volitvah po Evropi, kaže anketa med 200 upravljavci premoženja po vsem svetu.
119
Od vi$ine se zvrti: indeks, vreden 20 bilijonov dolarjev Še en mejnik je padel na Wall Streetu: skupna tržna kapitalizacija 500 ameriških podjetij, ki so vključena v indeks S&P 500, je presegla 20 bilijonov dolarjev. Znate zapisati to številko?
74
Na borzah teče penina in zdaj še tekila Članek z naslovom "Pred zlomom" verjetno ne bi vzbudil toliko pozornosti, če ne bi bil objavljen v uglednem tedniku Der Spiegel.
34
Novi rekordi na Wall Streetu, padec nafte in evra "Trump-Rally", kot imenujejo rast newyorških delniških indeksov po Trumpovi zmagi, se je nadaljeval tudi v torek, saj sta tako Dow Jones kot Nasdaq postavila novi rekordni vrednosti.
48
Trump razveselil bankirje na Wall Streetu Spodbudni podatki s trga dela in Trumpovi nameni, da vsaj delno odpravi bančno regulativo, sprejeto po finančni krizi, so po nekaj slabših dneh spet prinesli veselje na Wall Street, Dow Jones pa ...
134
Applov rekord: 78 milijonov iPhonov v zadnjem četrtletju Evropske borze so se negativno odzvale na nepričakovano rast inflacije, medtem ko je na Wall Streetu ta teden razpoloženje pokvaril Trumpov ukaz o omejevanju priseljevanja.
36
Evro spet na poti navzgor. Cilj: 1,20 dolarja. Prihaja obdobje evra, so prepričani pri banki UBS, kjer svetujejo dolgo pozicijo na evropski valuti, saj naj bi evro v naslednjih dvanajstih mesecih dosegel 1,20 dolarja.
18
Velika Amerika: Dow Jones prvič nad 20 tisoč točkami Na Wall Streetu že mesec in pol spremljamo trgovanje brez prave smeri, je pa letos kar opazno oslabel ameriški dolar, tako da od opevane paritete z evrom za zdaj ni bilo še nič.
30
Soros svari, da Trump ne bo dober za Wall Street Po inavguracijskem govoru Donalda Trumpa so se delnice v New Yorku obrnile nekoliko navzdol, saj bi si vlagatelji želeli slišati več podrobnosti o njegovem načrtu spodbujanja gospodarske rasti.
110
Kot da vlagatelji vozijo v rumeno luč Ljubljanska borza je z optimizmom vstopila v novo leto, na tujem pa je rast omejena le na posamezne sektorje. Tehnološki indeks Nasdaq je tako dosegel novo rekordno vrednost.
14
Borze čakajo, kaj bo povedal Donald Trump Vsak vlagatelj sanja, da bi iz deset tisoč evrov v desetih letih ustvaril sto tisoč evrov. Točno to je uspelo tistim, ki so pred desetimi leti kupili Applove delnice.
43
Kazalo