Trgovinska vojna med ZDA in EU-jem
Boeing pričakuje rešitev spora
Reševanje spora bo trajalo več let, 21. november 2005 ob 13:57 Ameriški proizvajalec letal Boeing pričakuje, da se bo spor glede nedovoljenih državnih pomoči z evropskim Airbusom kmalu rešil.
Izvozne subvencije ZDA nezakonite
1. oktober 2005 ob 16:14 Svetovna trgovinska organizacija je izvozne subvencije Združenih držav Amerike ponovno razglasila za nezakonite.
Začetek preiskave spora Airbus - Boeing
20. julij 2005 ob 12:13 Svetovna trgovinska organizacija je uradno začela preiskavo spornih subvencij letalskima proizvajalcema Boeing in Airbus.
ZDA in EU se tožarijo zaradi Boeinga
31. maj 2005 ob 14:23 Ameriška administracija se je odločila za tožbo EU-ja pri WTO-ju zaradi subvencij evropskemu letalskemu proizvajalcu Airbus.
V veljavi sankcije EU-ja zoper ZDA
1. maj 2005 ob 09:44 Z današnjim dnem so začele veljati trgovinske sankcije EU-ja proti ZDA, ker slednje niso odpravile protidumpinške zakonodaje.
Trgovinske sankcije proti ZDA
26. april 2005 ob 09:58 Zunanji ministri EU-ja so odobrili uvedbo trgovinskih sankcij proti ZDA, ki se bodo začele izvajati 1. maja.
Vojne Boeing - Airbus še ni konec
9. april 2005 ob 11:03 Ameriško ministrstvo za trgovino obžaluje, ker se z EU-jem ni dogovorilo glede subvencioniranja letalskih prevoznikov.
EU zaostruje trgovinsko tekmo EU naj bi maja letos uvedel dodatno, 15-odstotno carino na večdeset milijonov dolarjev vredne ameriške izdelke.
ZDA razočarane nad protiukrepi ZDA so razočarane nad napovedjo trgovinskih sankcij EU-ja kot posledice protidumpinške zakonodaje, ki je po mnenju WTO-ja nezakonita.
Evropska komisija proti ZDA Evropska komisija je napovedala uvedbo trgovinskih sankcij proti ZDA, saj še vedno niso odpravile protidumpinške zakonodaje.
WTO bo odločal o evropskih carinah Svetovna trgovinska organizacija (WTO) bo ustanovila posebno ekspertno skupino, ki bo razsodila v carinskem sporu med ZDA in EU.
SANKCIJE EU-ja PROTI ZDA UKINJENE EU je ukinil ukrepe proti ZDA, ki jih je uvedel 1. marca lani zaradi izvoznih subvencij za ameriške multinacionalke.
EU BO ODPRAVIL CARINE ZA ZDA EU bo umaknil ukrepe proti ZDA, potem ko je ameriški predsednik George Bush podpisal zakon, ki odpravlja davčne olajšave izvoznikom.
EU UVAJA CARINE NA AMERIŠKO BLAGO Evropska unija z današnjim dnem uvaja trgovinske ukrepe proti ZDA.
ZDA IZGUBILE SPOR Z EU-jem ZDA so dokončno izgubile spor z EU-jem pri Svetovni trgovinski organizaciji glede ameriškega protidampinškega zakona.
ZDA SE BODO BORILE PROTI SANKCIJAM ZDA so napovedale, da se bodo borile, da EU in druge države ne bodo uveljavile ukrepov proti njihovemu gospodarstvu.
BUSH ODPRAVIL CARINE NA JEKLO Ameriški predsednik George Bush je odpravil carine na uvoz jekla in jeklarskih izdelkov v ZDA.
ZDA NAJ BI PREKLICALE CARINE ZA JEKLO Ameriški predsednik George Bush se pripravlja na preklic jeklarskih carinskih stopenj, ki jih je WTO razglasila za nelegalne.
BODO ZDA OPUSTILE DAJATVE NA JEKLO? Administracija ameriškega predsednika Georgea Busha naj bi še ta teden razveljavila posebne dajatve na uvoženo jeklo.
ZDA PRED ODLOČITVIJO O CARINAH Države članice Svetovne trgovinske organizacije (WTO), ki so dobile spor proti ZDA zaradi uvedbe carin na uvoz jekla, so se odločile, da bodo s povračilnimi ukrepi počakale do 10. decembra oz.
Kazalo