Kolumne - Zgodbe
Znebimo se fosilov Verjetno ste že pozabili na nastop premierja Cerarja pred novinarji, v katerem je uporabil rekvizit z napisom "Slovenec sem, ne jamram, iščem rešitve".
10
Kako pa kaj vaš sluh? "Kar tjale k steni stopite." Šepet. "Slišite?" "Slišim," odvrnem zdravniku. "Tudi z vašim sluhom je vse v redu," je zadovoljen zdravnik na rednem službenem pregledu.
Škratek birokratek ali javni uslužbenec? Imamo občani opravka s škratki birokratki, ki grenijo življenje strankam, ali z javnimi uslužbenci, ki nam nudijo kakovosten upravni servis? Lahko delo uradnika recimo sploh ocenite?
8
Lakota v Somaliji: Noben otrok ne bi smel biti lačen Somalija je ena izmed držav, v kateri je najtežje biti otrok. V času, ko so naši otroci na vrhuncu poletnih počitnic, se tam za marsikaterega otroka ne ve, ali bo preživel poletje.
151
Nada iz Somalije je ostala brez vsega, a ne brez upanja Nada Hassan se je januarja iz okolice mesta Burao na vzhodu Somalije v obupanem poskusu za preživetje odpravila na šest tednov trajajočo pot, da bi rešila svojo družino.
153
Je lahko spoznavanje dediščine zanimivo? V svojih najstniških letih sem bila ena redkih čudakinj med sošolci in vrstniki, ki je bila ob šolskih obiskih različnih muzejev v posebni ekstazi.
1
Zadolženi človek: mit ali resničnost? Trenutna ekonomska in institucionalna ureditev ne deluje. Trgi, ki jim prepisujemo človeške in hkrati božje lastnosti, odločajo o naši prihodnosti; in kar trg zanima, je rast, neskončna rast.
5
Riba v vodi ali na suhem? Za uvod v lansko izdajo mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema smo posneli video, v katerem člani festivalske ekipe razmišljamo o tem, zakaj sta oko in riba prava simbola festivala.
Če na mladih svet stoji - kje pa stojimo mladi? O mladih dandanes vlada precej stereotipov.
6
Obdobje teme šele prihaja Zgodilo se je. A v decembru najhujše šele prihaja. Ne bi dajala preveč poudarka črnemu petku, ko se je kupovalo na žive in mrtve, a vseeno imam okoli tega nekaj vprašanj.
15
Dobro dela dobro Oktobra 2006 je ameriški tehnološki gigant Apple, takrat še pod taktirko Steva Jobsa, poslal na trg drugo generacijo svojega predvajalnika glasbe iPod Nano.
Ko ima dan premalo ur V nevladni organizaciji se dogodki, ki se jih je treba udeležiti oziroma oddelati, pogosto nagnetejo na en dan.
3
Beboti v službi višjih interesov Naslednje leto bo minilo 20 let od najhujše reševalne nesreče v slovenskih gorah.
5
Kazalo