Marko Radmilovič
Zločin in kazen po slovensko
Kolumna Marka Radmiloviča, 14. november 2017 ob 20:11 Danes pa razmišljanje o teoriji in praksi kaznovanja. A za uspešno analizo najprej potrebujemo predzgodbo.
2
Mravljičarji in čeladarji na gradbišču
6
7. november 2017 ob 17:46 No, čeladar, to je druga sorta, maraton odprtih kart, brez ogrevanja nabada, ker obvlada nizki štart.
Ko na mladih svet stoji
3
31. oktober 2017 ob 18:15 Danes pa nekaj o mladosti, mladini in mladih. Na vsem od naštetega stoji naša prihodnost. Ali pa ne stoji. Eden izmed udarnejših argumentov mlajšega izmed predsedniških kandidatov je to, da je mlad.
2030
2
17. oktober 2017 ob 16:54 Velika izbira očeta naroda in njena medijska pravila ter omejitve so nam nekoliko zožili izbiro primernih tem za današnjo analizo.
Maslo in topovi
6
10. oktober 2017 ob 16:42 Da smo pečeni in da svet stoji na robu prepada, ni več nobena novica. A pretekle dni so temni obeti apokalipse dobili tudi povsem stvarne dokaze.
Andrej in Miro pred cesarico
2
3. oktober 2017 ob 16:56 Kljub pomembnim dogodkom sodobnosti se prestavimo nekaj dni nazaj, ko sta se premierja Slovenije in Hrvaške ob robu sestanka voditeljev držav Evropske unije v Estoniji ločeno srečala z nemško ...
Druga priložnost drugega tira
1
26. september 2017 ob 17:45 Po referendumskem koncu tedna se dežela prebuja v referendumski teden. In kot že tolikokrat se dneve po referendumih sprašujemo eno in isto stvar. Zakaj in čemu referendumi?
Ni Sloven'c, hej hej hej! Danes pa zelo na kratko, kajti vsi skupaj še vedno slavimo košarkarsko zlato. A na drugi dan novega štetja se že lahko vprašamo malo bolj vsebinsko: "Kaj pa je onkraj zmage?"
17
Žan in kulturni boj Pa smo nazaj. Resnici na ljubo bi v redakciji vaše priljubljene analitične oddaje, verjamemo na splošno zadovoljstvo, še mirovali teden ali dva, ko bi ne šlo za nujne zadeve.
3
Pokaži nam, Miro Te dni je premier Miro Cerar pospešeno poudarjal, kako je njegova vlada uspešna. Da je državo stabilizirala finančno in politično. In da gre vladi in državi na splošno dobro.
7
Davkoplačevalci in žalujoči preostali Danes pa, nekaj minut pred pričakovanim vročinskim valom, še nekaj za hladne glave.
2
Usodni "da" pod zastavo Ne bomo sicer odkrili tople vode, a nekaj pojasnil z nedavno pobudo predsednice Nove Slovenije je le treba dati.
5
Tretja svetovna vojna Ena izmed nerodnosti trenutnega dogajanja po svetu je dejstvo, da celotna morija nima imena.
3
Pop na pošti Danes pa o dogodku, ki ima v histerično drvečem času že precejšnjo brado, a si zaradi pomembnosti vse rabote na našo sedanjost zasluži podrobnejšo analizo.
8
Bližajo se volitve Danes pa nekaj v obrambo olike in zdrave pameti. Bližajo se volitve. Kot ste zagotovo opazili.
2
Mi gradimo ceste, proge ... Danes pa na kratko, kajti mudi se. Zastavili si bomo temeljno vprašanje razvoja in s tem prihodnosti te države: "Zakaj v Sloveniji ni mogoče ničesar več zgraditi?"
4
Enajst sekir in petnajst macol Saga o veleposlaniku v Španiji, ki je med letoma 2007 in 2010 na veliko kupoval gospodinjske pripomočke in orodje, se počasi približuje koncu.
4
S samomorom do mature "Včeraj je nova generacija maturantov začela maturo z esejem pri slovenščini.” Takšen naslov vsako leto prekopirajo površni mediji in povzame ga tiskovna agencija, a za tokratnim se skriva nekaj, ...
27
Jabolka in hruške Prejšnje dni smo imeli polna usta dela. In uživali v brezdelju. Med obojim je nekakšna smešna korelacija. Več o delu govoriš, manj ga opravljaš.
1
Einstein na plaži Pretekle dni je bila v ospredju znanost.
2
Kazalo