Marko Radmilovič
Zlatko nacionale
Tedenska glosa Vala 202, 20. marec 2018 ob 17:03 Danes pa končno avtor tega besedila vsaj približno ve, o čem govori. Pred leti je namreč za zapisano v javnem mediju postal žrtev besa Zlatka gromovnika!
31
O pobijanju muh
2
15. marec 2018 ob 11:44 Vsak posameznik, ki ima dostop do javnega prostora, se mora danes izraziti o odstopu premiera.
Zgodba o maketi drugega tira v drugačni luči
9
13. marec 2018 ob 16:47 Ob postavitvi makete drugega tira na obali se je na vlado vsul plaz kritik in pomilovanja; še sploh, ker je bila maketa nenormalno draga.
Prsi in zadnjice
9
6. marec 2018 ob 17:49 Danes pa nekaj malega o ženskah. In o prsih in zadnjicah. O enakopravnosti, izključenosti in ogroženosti nežnejšega spola. O takšnih stvareh. Marec se zdi primeren mesec.
Igre na olimpijadi
3
20. februar 2018 ob 17:32 Olimpijske igre, ki trenutno polnijo medijski prostor, so skrajno nenavadne. Zdi se, kot da imajo veselje z njimi le mediji in oglaševalci.
Surfarji stavkovnega vala
5
13. februar 2018 ob 17:15 Danes pa nekaj o teoriji in praksi stavkovnega vala. Če hočemo plimovanje dobro razumeti, ga je treba izsušiti do samih molekul vode.
Riomare
4
6. februar 2018 ob 13:20 Danes pa nekaj o piranskih ribičih. Če bomo že šli v ljuti boj zanje, jih je treba bolje spoznati! Izvedeti, za koga bomo proti sovragu nastavili junaške prsi.
Seznam društev, ki financirajo terorizem Danes pa nekaj malega o nevarnostih terorizma in pranja denarja ter kako oboje preprečiti. »I kako? Z registrom dejanskih lastnikov, menda!« vzklikne poštenjak.
5
Zapisi iz močvirja: Neodločeno po krivici Današnji zapis ima predzgodbo. Najprej je nastal kot nekaj drugega in je govoril o nečem drugem. Potem je bila rokometna tekma Slovenija : Nemčija.
3
Zapisi iz močvirja: Dosti tekočine in vitamina C Pa smo v novem letu nazaj. A je malo manjkalo, da ne bi bili. Kajti statistično je lahko prav vsak Slovenec, tako tudi ustvarjalci tega pamfleta, žrtev ošpic. In slišimo tudi oslovskega kašlja.
3
Koliko je teh ur? Ker ne priznavamo božične histerije pred božično histerijo, se vrnimo k realni politiki. Oziroma k običajnem življenju. In kaj je bolj realpolitičnega, kot pranje umazanega perila v tujini.
8
Zasebni šolarji Če hočemo problem javnega financiranja zasebnega šolstva pravilno razumeti, ga moramo razbiti. Razbiti v prafaktorje, kot bi se izrazili s subatomsko fiziko v javni rabi.
3
Med oglasnimi bloki ali reklamokracija Danes pa na kratko zaorjimo med enim in drugim oglasnim blokom … Kot trdijo politiki, neuspešni športniki in pevci z vprašljivim posluhom, smo vsega krivi mediji.
4
Klinc vas gleda Danes pa o zastrupljeni klimi na delovnem mestu, skaljenih medsebojnih odnosih in kar je podobnih izrazov, ki opisujejo staro dobro kregarijo na šihtu! Prepirajo se kolektivi v vseh poklicih.
Zločin in kazen po slovensko Danes pa razmišljanje o teoriji in praksi kaznovanja. A za uspešno analizo najprej potrebujemo predzgodbo.
2
Mravljičarji in čeladarji na gradbišču No, čeladar, to je druga sorta, maraton odprtih kart, brez ogrevanja nabada, ker obvlada nizki štart.
6
Ko na mladih svet stoji Danes pa nekaj o mladosti, mladini in mladih. Na vsem od naštetega stoji naša prihodnost. Ali pa ne stoji. Eden izmed udarnejših argumentov mlajšega izmed predsedniških kandidatov je to, da je mlad.
3
2030 Velika izbira očeta naroda in njena medijska pravila ter omejitve so nam nekoliko zožili izbiro primernih tem za današnjo analizo.
2
Maslo in topovi Da smo pečeni in da svet stoji na robu prepada, ni več nobena novica. A pretekle dni so temni obeti apokalipse dobili tudi povsem stvarne dokaze.
6
Andrej in Miro pred cesarico Kljub pomembnim dogodkom sodobnosti se prestavimo nekaj dni nazaj, ko sta se premierja Slovenije in Hrvaške ob robu sestanka voditeljev držav Evropske unije v Estoniji ločeno srečala z nemško ...
2
Kazalo