Slavko Jerič
Hamilton z zanesljivim materialom do naslova številka 4
Kolumna Slavka Jeriča (182), 27. november 2017 ob 10:52 Lewis Hamilton je s četrtim naslovom svetovnega prvaka v formuli ena stopil ob bok Sebastianu Vettlu in Alainu Prostu. Več naslovov imata le Michael Schumacher (7) in Juan Manuel Fangio (5).
15
Po koncu teniške sezone: ogromno vprašanj za leto 2018
22
20. november 2017 ob 09:31 Sezona, ki je na teniški prestol vrnila Rafaela Nadala in Rogerja Federerja, je na zadnjem dejanju ponudila predogled imen, ki bodo čez pet let vladala temu športu.
Štirje pogledi na doping
45
9. november 2017 ob 12:09 Doping kot v valovih prihaja in odhaja s piedestala najbolj pomembne športne teme. Zaradi Teje Gregorin je v Sloveniji zdaj brez dvoma obdobje plime.
"Ne" pritoževanju, iskanju izgovorov in bežanju pred cilji
102
9. oktober 2017 ob 09:14 Konec kvalifikacij za svetovno prvenstvo je pustil občutek zamujene priložnosti. Slovenski nogometaši na velikem tekmovanju ne bodo igrali že najmanj deset let.
Rojstvo Laverjevega pokala napoveduje uspešnico
16
26. september 2017 ob 12:35 Laverjev pokal se je napovedoval kot zabaven eksperiment, nihče ni natančno vedel, kaj pričakovati, a dogodek v Pragi se je na koncu izkazal za velikansko uspešnico.
Cilj reprezentance izpolnjen: več od vsote posameznih delov
79
15. september 2017 ob 12:00 Ob zgodovinskem uspehu slovenskih košarkarjev me spomin hitro vrne v Carigrad, v isto dvorano Sinan Erdem, kjer je Slovenija svojo pot na svetovnem prvenstvu leta 2010 končala v četrtfinalu.
Boj za teniški prestol podoben razmerjem v Buckinghamski palači
46
11. september 2017 ob 12:07 Leta 2010 sta Roger Federer in Rafael Nadal zadnjič v istem letu osvojila prav vse grand slame. Zgodovino sta ponovila sedem let pozneje, ko oba korakata že proti svojemu četrtemu desetletju.
Šele London pokazal, kako težko je biti Bolt in simbol atletike Usain Bolt se je na svetovnem prvenstvu v Londonu od največjih atletskih odrov poslovil z bronasto medaljo in spoznanjem, da je vsakega obdobja enkrat konec. Tretje mesto na 100 metrov
23
Največji pritisk na obeh klubih iz Manchestra Še pred slabim desetletjem je imela oznako najboljše nogometne lige na svetu, (vsaj) La Liga jo je pri tem že prehitela, a Premier liga še vedno uživa status lige, kjer je najteže osvojiti naslov.
97
Neymar ni eksces, je le logično nadaljevanje trga Športni dogodek prvega avgustovskega tedna je bil brez dvoma zaključek poletne sage po imenu Neymar, ki se je končala s številko 222 milijonov.
68
Zmagovalna simfonija: Simfonija za Rogerja Federerja Se spomnite LA Lakersov v sezoni 2015/2016? Sloviti klub je bil brez možnosti za preboj v končnico, vseeno pa je ogromno pozornosti požel njihov prvi zvezdnik Kobe Bryant.
81
Foto: Delček sekunde je dovolj, da športnik izgubi razum En sam trenutek je dovolj, da človek izgubi nadzor nad sabo in naredi nepremišljeno potezo, ki lahko škoduje sočloveku.
37
LeBron James: tragični junak, ki tudi sam nosi delež krivde Nekaj ur pred začetkom finalne serije Lige NBA sem pobaral TV-komentatorja Luko Štucina, za koga bo (zunaj etra) stiskal pesti. " Za nikogar ," mi je odvrnil v rahli jezi.
65
Nadalova zgodba X: V Parizu igra z odprtimi kartami, in to le z asi V obdobju teniških superjunakov ni nič nenavadnega, če vsaj en grand slam v letu osvoji Roger Federer, enega pa Rafael Nadal. Malce nenavadno je le, da govorimo o letu 2017, in ne več 2005.
53
Realov trojček: Ronaldo, Zidane in sredina igrišča Real vse od Pariza 2000 v finalu Lige prvakov ni tako zlahka strl svojega tekmeca in se dokopal do najprestižnejše nogometne lovorike na stari celini. Prvi polčas v Cardiffu
92
Športi z menjavo pravil iščejo televizijo, a tenis tega ne potrebuje Najboljši teniški igralci sveta so v Parizu začeli drugi grand slam sezone, karavana pa je še vedno prežeta z napovedjo uvedbe novih pravil.
25
Mourinho raje kuje lovorike kot pa pesniške stihe Jose Mourinho je s prvo sezono na klopi Manchester Uniteda spet potrdil znano dejstvo, da je predvsem pragmatik. Pragmatik, ki prinaša lovorike.
58
Paradoks LeBrona: Najboljši na svetu, a izven trojice za MVP Paradoks je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika opredeljen kot misel, trditev, ki temelji na neskladju s splošno veljavnim, priznanim.
39
Vloga dvigala je ta hip realni domet risov Slovenski hokejisti so še petič zapored po igranju v elitni diviziji takoj izpadli v nižji razred reprezentančnega tekmovanja. Negativno presenečenje? Niti ne.
61
Messi in Ronaldo zajemata iz vodnjaka brez dna Nekajkrat v letošnji sezoni se je že zazdelo, da so nogometni prevladi Lionel Messi - Cristiano Ronaldo šteti dnevi. Mediji so se letos kar nekajkrat razpisali o tej temi.
88
Kazalo