Potres v Posočju
Obnova v Posočju končana leta 2008
Potrebnih najmanj 9 milijard tolarjev, 11. julij 2005 ob 16:39
Nova sredstva za popotresno obnovo
29. april 2005 ob 15:23 Vlada je na dopisni seji za odpravo posledic lanskega potresa v Posočju skupaj zagotovila 74 milijonov tolarjev.
Za Posočje 2,4 milijarde tolarjev
18. marec 2005 ob 16:21 Vlada bo popotresni obnovi v Posočju v letošnjem letu namenila 2,4 milijarde tolarjev.
JUDHOJONO OBISKAL SEVER SUMATRE
21. januar 2005 ob 11:28 Predsednik Indonezije Susilo Bambang Judhojono je obiskal pokrajino Aceh, ki so jo cunamiji najbolj prizadeli, in ljudi pozval k enotnosti.
DO IZTEKA ROKA 127 PRIJAV ŠKODE
20. januar 2005 ob 13:38 Potekel je rok za prijavo škode, ki jo je povzročil petkov potres. Do zdaj so na upravi za zaščito in reševanje zbrali 127 prijav.
ZAENKRAT PRIJAVILI 82 OBJEKTOV
18. januar 2005 ob 15:43 Na območju petkovega potresa so do zdaj po poročanju Radia Slovenija prejeli 82 prijav, te pa je možno oddati še do četrtka.
POPOTRESNI OGLEDI V PONEDELJEK
15. januar 2005 ob 17:45 Objekte, ki jih je poškodoval potres z žariščem na Cerkljanskem, si bo v ponedeljek ogledala državna komisija.
POTRES S ŠESTIMI POPOTRESNIMI SUNKI Severozahodno Slovenijo je nekaj minut pred deveto uro zjutraj stresel potres z močjo 4,1 stopnje po Richterjevi lestvici.
SPREJET REBALANS POPOTRESNE OBNOVE Vlada je sprejela rebalans programa odprave posledic potresa v Posočju in s tem razporedila sredstva za popotresno obnovo do konca leta.
NEDOSLEDNA OBNOVA PETIH OBJEKTOV Ministrstvo za okolje je DZ-ju predalo poročilo, v katerem meni, da je bilo po potresu leta 1998 slabo saniranih pet objektov.
DZ ZAVRNIL SKLEP, POTRDIL NOVELO Poslanke in poslanci so po šesturni razpravi zavrnili sklep o ustreznosti popotresne obnove, ki so ga predlagali pobudniki seje.
SANACIJA ŠKODE DO LETA 2007 Na dopisni seji je vlada sprejela celovit program odprave posledic julijskega potresa v Posočju.
PRVO STANOVANJE V BOVCU V Posočju je podjetje Sava izročilo prvo nadomestno stanovanje eni izmed družin, ki jih je prizadel julijski potres v Posočju.
DZ O POSOČJU PO VOLITVAH Izredno zasedanje DZ-ja o obnovi Posočja, ki ga je zahtevala opozicija, bo 7. oktobra, torej nekaj dni po volitvah.
V POSOČJU NA VRSTI OBNOVA PODJETIJ Vlada je sprejela peti delni program popotresne obnove, s katerim bi se začela obnova 24 poslovnih objektov v Posočju.
MAŠA V ZAHVALO ZA POMOČ V POSOČJU V romarskem središču na Sveti gori pri Novi Gorici je koprski škof Metod Pirih daroval sveto mašo, na kateri so se zahvalili za pomoč ob potresu.
V POSOČJU KMALU PET NOVIH HIŠ V Bovcu so podpisali prve pogodbe o graditvi petih nadomestnih hiš na mestih tistih, ki so bile poškodovane v julijskem potresu.
NOVA SREDSTVA ZA POSOČJE Vlada je na dopisni seji sprejela tretji delni program popotresne obnove, za katerega je namenila 37,2 milijona tolarjev.
V POSOČJU SE JE SPET MALO ZATRESLO Seizmografi državne mreže so ob 16.24 zaznali šibek potresni sunek z žariščem v okolici Bovca.
VLADA DRUGIČ O OBNOVI V POSOČJU Vlada je na dopisni seji sprejela drugi delni program odprave posledic letošnjega potresa v Posočju.
Kazalo