Predsedovanje Slovenije Ovseju v letu 2005
Belgija predstavila predsedovanje Ovseju
Velika vloga organizacije na Kosovu, 11. januar 2006 ob 21:23 Belgija bo v času predsedovanja Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi tesno sodelovala pri reševanju vprašanja Kosova.
Ovse se je dogovoril o proračunu
20. december 2005 ob 18:03 V zadnjem mesecu slovenskega predsedovanja je Ovse sprejel proračun za prihodnje leto, ki znaša slabih 168,2 milijona evrov.
Zapore po Ovseju kmalu odstranjene
6. december 2005 ob 20:15 Potem ko so cestne zapore zaradi vrha Ovseja voznikom povzročale veliko težav, jih bo policija ponoči že odstranila.
Ovse ni sprejel deklaracije
6. december 2005 ob 16:31 Ministrsko zasedanje Ovseja v Ljubljani se je sklenilo brez skupne deklaracije, sprejeli pa so časovni načrt reform organizacije.
Naporen dan slovenske diplomacije
5. december 2005 ob 20:39 Predsedujoči Ovseju, slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel, je prvi dan ministrskega zasedanja sprejel deset zunanjih ministrov.
V Ljubljani je promet ob konicah ohromljen
5. december 2005 ob 19:13 Zaradi vrhunskega zasedanja Ovseja je oviran promet v središču Ljubljane. Zlasti v prometnih konicah se pojavljajo zastoji.
Delegacije iščejo kompromis
5. december 2005 ob 22:28 Predsedujoča trojka Ovseja skuša z delegacijo ZDA, Rusije, Nemčije, Francije in VB-ja doseči dogovor o sklepni deklaraciji zasedanja v Ljubljani.
Rupel: Zadane naloge izpolnili Dimitrij Rupel meni, da je bila Slovenija kot predsedujoča Ovseju uspešna pri uresničevanju nalog, ki si jih je zadala.
Lavrova sprejel slovenski vrh Ruski zunanji minister se je ob robu vrhunskega zasedanja Ovseja srečal s slovenskim vrhom in potrdil dobre gospodarske odnose.
Večina delegacij že v Sloveniji Pred zasedanjem ministrskega sveta Ovseja, ki bo 5. in 6. decembra, je večina članov 80 delegacij že prispela v Ljubljano.
Ruski minister potrdil udeležbo V nedeljo bo na povabilo zunanjega ministra Dimitrija Rupla prispel na uradni obisk v Slovenijo ruski zunanji minister Sergej Lavrov.
Delegacijo ZDA bo vodil Burns Ameriško delegacijo na ministrskem zasedanju Ovseja bo vodil namestnik državne sekretarke Condoleezze Rice Richard Burns.
Prometne zapore ob vrhu Ovseja Zasedanje ministrskega sveta Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) je v Ljubljani povzročilo tudi spremembe prometnega režima.
Ovse: Kje bodo spali udeleženci? Več kot 1.000 udeležencev zasedanja ministrskega sveta Ovseja bo prenočevalo v hotelih Domina Grand Media, Slon, Grand hotel Union in Lev.
Fotozgodba: Priprave na vrh Ovse Zasedanje Ovseja bo potekalo na Gospodarskem razstavišču, kjer že nekaj tednov potekajo intenzivne priprave na srečanje.
Kdo vse na zasedanju Ovseja? Udeležbo na ministrskem zasedanju Ovseja je potrdilo vseh 55 članic, 11 delegacij partnerskih držav in nekaj mednarodnih organizacij.
Ovse dosegel dogovor o proračunu Članice Ovseja so se pred zasedanjem ministrskega sveta v Ljubljani dogovorile o novih lestvicah prispevkov v proračun organizacije.
Zasedanje Ovseja dviguje ugled Sloveniji Slovenija se z ministrskim zasedanjem Ovseja v Ljubljani po mnenju zunanjega ministra Dimitrija Rupla uveljavlja v mednarodni skupnosti.
Slovenija dobro vodila Ovse Zunanji minister Dimitrij Rupel je dejal, da so Slovenijo na Evroatlantskem partnerskem svetu pohvalili za enoletno vodenje Ovseja.
Ovse bo preplavil Ljubljano Udeležbo na ministrskem zasedanju Ovseja 5. in 6. decembra v Ljubljani je potrdilo 873 ljudi, med njimi 36 zunanjih ministrov.
Kazalo