Ameriške predsedniške volitve 2008
"Amerika ni pripravljena na Husseina"
Republikanski kongresnik spet razburja, 18. januar 2009 ob 20:07 Republikanski kongresnik Steve King iz Iowe, ki je poleti med predsedniško kampanjo govoril, da bo v primeru Obamove zmage "Al kaida plesala na ulicah", zdaj znova dviga prah. Svojo retoriko proti ...
26
 • Republikanski politik kritično do "Husseina"
 • Barack Obama bo ob prisegi uporabil polno ime
 • Clintonova obljublja nekoliko več diplomacije
  7
  13. januar 2009 ob 21:14 Hillary Clinton, bodoča državna sekretarka ZDA, je uspešno prestala zaslišanje v senatu in ob tem zagotovila, da bo na čelu State Departmenta uporabljala mešanico "pametne moči" z diplomacijo ...
  Obamova posebna ekipa za Bližnji vzhod
  8
  11. januar 2009 ob 16:46 Novoizvoljeni ameriški predsednik Barack Obama sestavlja posebno ekipo za reševanje bližnjevzhodnega konflikta, ki bo delo začela 20. januarja, ko bo nastopil svoj položaj.
  Obama izbral direktorja Cie
  14
  9. januar 2009 ob 19:20 Barack Obama je za direktorja obveščevalne agencije Cia imenoval Leona Panetto, vodjo kabineta med predsedovanjem Billa Clintona.
  Obama bo v krizi nižal davke
  4
  6. januar 2009 ob 09:01 Novi ameriški predsednik Barack Obama, ki se pred inavguracijo izogiba pogovorom s kongresnimi voditelji, je naredil izjemo in kljub finančni krizi predlagal obsežne davčne olajšave.
  Foto: Prvi dan družine Obama v Washingtonu
  18
  5. januar 2009 ob 20:03 Novoizvoljeni predsednik Barack Obama je z družino preživel prvi delovni dan v Washingtonu, kjer bo 20. januarja slovesno prisegel kot 44. predsednik ZDA.
  Richardson ne bo minister za trgovino
  1
  5. januar 2009 ob 09:02 Guverner Nove Mehike Bill Richardson je odstopil od nominacije za ministra za trgovino v administraciji Baracka Obame.
  Američani upe polagajo v Obamo Približno 70 odstotkov Američanov z optimizmom pričakuje predsedovanje novoizvoljenega predsednika Baracka Obame in meni, da bo uspešno vodil državo.
  4
  Nobelovec v Obamovem kabinetu Novoizvoljeni ameriški predsednik Barack Obama je za svojega ministra za energijo imenoval Nobelovega nagrajenca Stevena Chuja.
  10
  Obamova inavguracija - dogodek leta Do zadnje pomožne postelje razprodani hoteli, preprodaja vstopnic na črnih trgih za mastne denarce, varnostne službe v najvišji pripravljenosti ... - ne, niso olimpijske igre, ampak ustoličenje ...
  11
  Bo Obamov "čudežni prah" deloval na muslimane? Novoizvoljeni ameriški predsednik Barack Obama si je poleg kopice drugih težav in nalog, ki mu jih bo predal George Bush, zadal še eno: popraviti podobo ZDA v muslimanskem svetu.
  35
  Obama s polno paro, Bush že "zgodovina" Američani se večinoma strinjajo z Barackom Obamo pri izbiri sodelavcev, posebej so navdušeni nad Hillary Clinton in Robertom Gatesom, je pokazala anketa.
  8
  Clintonova na čelu ameriške diplomacije Barack Obama je imenoval svoje kandidate iz ekipe za nacionalno varnost. Za državno sekretarko je izbral nekdanjo tekmico Hillary Clinton.
  12
  Za ZN Obama kot mesija Še nekdo, ki stoji v dolgi vrsti tistih, ki upajo, da jim bo novi ameriški predsednik Obama prinesel kaj boljšega kot odhajajoči Bush, je telo, ki predstavlja ves svet: Združeni narodi.
  9
  Po Gatesu Gates na čelu Pentagona Vse kaže, da bo ameriški obrambni minister Robert Gates obdržal svojo službo v administraciji novoizvoljenega predsednika Baracka Obame.
  12
  Obama razkril orožje proti krizi Novoizvoljeni ameriški predsednik Barack Obama je po pričakovanjih za svojega finančnega ministra imenoval Timothyja Geithnerja.
  6
  Obami finančni minister, Wall Streetu veselje Medtem ko naj bi Hillary Clinton sprejela vlogo Obamove državne sekretarke, je novoizvoljeni predsednik ZDA že objavil novo ministrsko ime - prvi mož financ naj bi postal Timothy Geithner.
  8
  Obama izbira člane svojega kabineta Do prisege novega ameriškega predsednika Baracka Obame je ostalo še točno dva meseca, v javnost pa počasi curljajo imena njegovih sodelavcev.
  4
  Legendarni Stevens ne bo več senator Demokratski kandidat za senatorja Aljaske Mark Begich je razglasil, da je na volitvah 4. novembra premagal svojega nasprotnika, republikanskega tekmeca, legendarnega Teda Stevensa.
  4
  Je za Hillary največja ovira njen lastni mož? Medtem ko gredo karte za inavguracijo 44. predsednika za med, Barack Obama izbira člane svoje administracije: namigi, da bo Hillary Clinton sprejela njegovo ponudbo, so vse pogostejši.
  4
  Kazalo