Begunska kriza
Slovaška sprejema sodbo glede kvot; Madžarska: Gre za neodgovorno odločitev
Slovenija je sprejela 217 od predvidenih 567 beguncev, 6. september 2017 ob 13:01 Sodišče Evropske unije v Luksemburgu je zavrnilo tožbi Madžarske in Slovaške glede sprejema beguncev, kar pomeni, da morata sprejeti begunce iz Italije in Grčije.
97
AI: Na sirsko-jordanski meji ujetih 75.000 beguncev
21
15. september 2016 ob 11:53 V puščavi na sirsko-jordanski meji je ujetih 75.000 beguncev, ki so na nikogaršnji zemlji že dva meseca odrezani od humanitarne pomoči, opozarja mednarodna nevladna organizacija za človekove pravice ...
V Nemčijo lani prispelo skoraj dva milijona tujcev
21. marec 2016 ob 11:42 V Nemčijo je lani na novo prišlo skoraj dva milijona tujcev, hkrati pa se jih je iz države izselilo 860.000.
Na stotine prebežnikov prek reke v Makedonijo, ki jih bo vračala Grkom
14. marec 2016 ob 17:20 Medtem ko so prebežniki v Makedonijo vstopili tudi s prečkanjem reke, pri čemer so trije umrli, je makedonska policija sporočila, da bo vse, ki so nezakonito vstopili v državo, vrnila v Grčijo.
Otroci največje žrtve vojne - sirski konflikt jih je prizadel že 8,4 milijona
75
14. marec 2016 ob 12:14 Vojna v Siriji je prizadela okoli 8,4 milijona oziroma več kot 80 odstotkov sirskih otrok, so sporočili iz Sklada ZN za otroke (Unicef).
Od treh milijard evrov za Turčijo bo Slovenija prispevala pet milijonov
84
3. februar 2016 ob 19:01 Članice Evropske unije so potrdile tri milijarde evrov vreden sklad, s katerim bodo pomagale Turčiji pri njenem reševanju prebežniške krize.
Merklova ob koncu leta poziva Nemce, naj v beguncih vidijo priložnost
86
31. december 2015 ob 18:21 Nemška kanclerka Angela Merkel je svoj tradicionalni vsakoletni nagovor izkoristila za poziv Nemcem, naj v prilivu pribežnikov zaznajo priložnost za prihodnost.
Švedska rešitev za begunsko krizo - nastanitev prebežnikov na turistično ladjo V iskanju rešitev za vse večje pomanjkanje nastanitvenih možnosti na Švedskem so tamkajšnje oblasti napovedale, da nameravajo približno 1.260 beguncev namestiti kar na turistično ladjo.
9
V Avstriji aretirali sirska brata, domnevna džihadista Avstrijsko tožilstvo je sporočilo, da so policisti pred enim tednom v begunskem centru pri Lipnici blizu meje s Slovenijo aretirali dva mlada Sirca, za katera sumijo, da pripadata terorističnima ...
138
Plovba po Egejskem morju usodna za 13 prebežnikov V Egejskem morju se je prevrnil čoln s prebežniki, pri čemer je utonilo 13 ljudi, med njimi tudi sedem otrok.
Tragična zgodba sirskega znanstvenika odmeva v ZDA "V Turčiji sem zdaj dve leti. Tu sem mrtev. Nimam življenja, nimam spoštovanja, moja otroka pa ne hodita v šolo. Imam doktorat, a ne smem delati brez potrdila o stalnem bivališču. Tu je univerza, ki ...
66
Bruselj izdaja opomine zaradi neustreznega popisovanja prebežnikov Grčija, Hrvaška in Italija so si zaradi neustreznega popisovanja beguncev, ki nedovoljeno vstopajo v EU, iz Bruslja prislužile prvi uradni opomin.
Schengen v nevarnosti; Erjavec: "Zadovoljen, da ni vabila" Slovenija ni vabljena na sestanek o prerazporejanju 160 tisoč beguncev po državah Evropske unije, a zunanji minister Karl Erjavec je prepričan, da ne nastaja "minischengen."
Nemčija letos popisala že skoraj milijon prosilcev za azil Nemčija je v prvih 11 mesecih letošnjega leta popisala kar 964.574 novih prosilcev za azil, s čimer je na dobri poti, da do konca leta preseže milijon.
Šefic: Potrebovali bi še vsaj 1.000 policistov za suvereno obvladovanje razmer Odbor za notranje zadeve je v vrsti razprav o reševanju begunske problematike opravil še eno.
Referendum o zakonu o obrambi čez prvo oviro. Katičeva: En ukrep pomoči odpade. Predstavniki Radia Študent so v DZ vložili več kot 3.000 podpisov državljanov za začetek zbiranja 40.000 podpisov pod zahtevo za referendum o dopolnitvi zakona o obrambi.
Janša Cerarju: Zapravljate državo, izključujete nas iz schengna Janša premierju v javnem pismu očita, da je pred tedni, ko je bil "še čas", ignoriral opozicijske predloge, zdaj pa jih prepozno in počasi povzema. Cerar odgovarja, da ni čas za delitve.
Hrvati z načrtom C; Avstrijci bodo še poostrili nadzor na meji Po zaprtju madžarske meje bo Hrvaška začela izvajati načrt C in prebežnike usmerjati na železniški in cestni mejni prehod v Murskem Središću (Petišovci) ter mejni prehod Macelj (Gruškovje).
187
Ladja Triglav odhaja na lov za tihotapci ljudi Vojaška ladja Triglav bo naslednje tri do štiri mesece plula po južnem Sredozemlju v sklopu mednarodne operacije proti tihotapcem ljudi.
24
V javnost pricurljal evropsko-turški načrt za zajezitev vala prebežnikov Evropska unija in Turčija sta se načeloma dogovorili o akcijskem načrtu za zajezitev prebežniškega vala v Evropo - Turčija naj bi sodelovala pri patruljah v vzhodnem Egejskem morju, na njenem ...
Kazalo