Kosovo razglasilo neodvisnost
Kosovo bo postalo član IMF-a
Članica navkljub nasprotovanju nekaterih držav, 9. maj 2009 ob 13:56
12
 • Junija še članica Svetovne banke?
 • Nasprotovanje Srbije, Rusije
 • Eulex s solzivcem pregnal jezne Srbe
  22
  1. maj 2009 ob 16:47 Evropska policija (EULEX) na Kosovu je s solzivcem pregnala demonstrante, ki osmi dan zapored protestirajo proti vrnitvi Albancev v naselje Brdjani.
  Bo Češka umaknila priznanje Kosova?
  155
  27. marec 2009 ob 08:27 Podpredsednik češkega parlamenta Vojtjeh Filip je izjavil, da se po izglasovanju nezaupnice vladi odpira možnost ponovne preučitve vprašanja priznanja Kosova.
  "Sever Kosova je odprt za kriminalce"
  7
  14. marec 2009 ob 12:58 Prvo leto neodvisnosti Kosova je zaznamovalo to, da "z izjemo enega ali dveh incidentov ni bilo nasilja," meni britanski predstavnik na Kosovu.
  Srbski poslanci na sejo na Kosovo
  48
  15. februar 2009 ob 18:10 Srbski poslanci se bodo v torek zbrali na Kosovu, ki bo takrat praznovalo prvo obletnico razglasitve neodvisnosti.
  Kosovsko veleposlaništvo kmalu v Ljubljani
  19
  27. januar 2009 ob 18:47 Kosovo, ki bo kmalu praznovalo prvo obletnico neodvisnosti, bo v kratkem odprlo 12 novih veleposlaništev, tudi v Sloveniji.
  Kosovske sile tarča napada
  29
  23. januar 2009 ob 09:40 Le dan po vzpostavitvi kosovskih varnostnih sil je bila kasarna v Peči na zahodu Kosova tarča granatnega napada. Ranjen ni bil nihče.
  Kosovo dobilo varnostne sile Enajst mesecev po razglasitvi neodvisnosti je Kosovo dobilo svoje varnostne sile (KSF), temu pa Beograd ostro nasprotuje.
  87
  V Kosovski Mitrovici mirno po nemirih V Kosovski Mitrovici so se umirile razmere po nemirih, ki so izbruhnili, ko sta kosovska Albanca z nožem zabodla mladoletnega Srba.
  14
  ARK grozi srbski manjšini na Kosovu Odgovornost za bombni napad na sedež posebnega predstavnika EU-ja v Prištini 14. novembra je prevzela skupina Vojska republike Kosovo.
  28
  Eulex vendarle prihaja na Kosovo Po soglasju Beograda in Prištine je VS ZN-a odobril napotitev misije Evropske unije (Eulex) na Kosovo.
  20
  Nemčija zanika vpletenost v napad na Kosovu Nemčija je zanikala vpletenost v napad na prostore posebnega predstavnika EU-ja v Prištini 14. novembra, za katere so osumljeni trije nemški državljani.
  6
  Nemški obveščevalci v kosovski zapor Sodišče v Prištini je trem Nemcem, uslužbencem nemške obveščevalne službe, odredilo preiskovalni zapor. Trojico sumijo napada na prostore predstavnika EU-ja v kosovski prestolnici.
  24
  Foto: Albanci nočejo srbskih pogojev Več kot 10.000 kosovskih Albancev je v Prištini protestiralo proti prenosu pristojnosti z misije ZN-a (Unmik) na misijo EU-ja (Eulex).
  36
  "Priština tvega delitev Kosova" Kontaktna skupina je Prištini jasno sporočila, da tvega ozemeljsko celovitost Kosova, če ne sprejme predloga o preoblikovanju mednarodne navzočnosti.
  88
  Miliband: Eulex na celotnem Kosovu Mednarodna skupnost bo še naprej navzoča na Kosovu v okviru Eulexa, je v Prištini dejal britanski zunanji minister David Miliband.
  6
  Srbi za preiskavo trgovine z organi Srbija bo Svet Evrope prosila, da Albanijo prepriča, naj dovoli preiskavo o trgovanju s človeškimi organi med vojno na Kosovu.
  34
  Odposlanec ZN-a za upravno ločitev Kosova Odposlanec ZN-a za posredovanje v dialogu med Prištino in Beogradom je predlagal upravno ločitev severnega dela Kosova od preostalega dela države.Andrew Ladley naj bi omenjeno predlagal na ...
  13
  Prva arabska država priznala Kosovo Združeni arabski emirati so kot prva arabska država priznali neodvisnost Kosova. Najmlajšo evropsko državo zdaj priznava 51 držav.
  37
  Kosovu v žep še makedonsko priznanje Nekaj ur po Črni gori je neodvisnost Kosova priznala še Makedonija. V Skopju upajo, da bo Beograd razumel njihovo odločitev.
  48
  Kazalo