Obnova Afganistana
Ni še dovolj: nove vozovnice za Kabul?
Afganistan bo moral začeti polagati račune, 24. avgust 2009 ob 11:42 Ameriški poveljniki, ki delujejo v okviru Natove misije v Afganistanu, so Obamovemu odposlancu potarnali, da nimajo na razpolago dovolj vojakov za učinkovito opravljanje svojih nalog.
35
 • Ameriških vojakov v Afganistanu je še vedno premalo
 • Kritike za Pakistan in Karzaja
 • Novi avstralski vojaki v Afganistan
  14
  29. april 2009 ob 09:47 Avstralija se je odločila okrepiti svoje sile v Afganistanu in bo v nemirno državo poslala dodatnih 450 vojakov.
  Pozabljeni Afganistan se vrača v ospredje
  10
  31. marec 2009 ob 18:15 Mednarodna skupnost je na konferenci o Afganistanu podprla novo strategijo ZDA o tej državi, ki med drugim predvideva tudi prizadevanja za spravo s t. i. zmernimi talibani.
  Talibani neustrašni in vse drznejši
  28
  11. februar 2009 ob 20:55 Kljub vse večji navzočnosti tujih vojakov v Afganistanu so talibani trdno odločeni nadaljevati svoj boj in to dokazujejo z vse drznejšimi napadi.
  Problem Afganistana - vlada in talibani
  13
  18. januar 2009 ob 10:11 Za slabe razmere v Afganistanu so enako odgovorni tako vlada v Kabulu kot tudi talibanski uporniki, je bil kritičen generalni sekretar Nata.
  Bush v Afganistanu o težkih časih
  18
  15. december 2008 ob 10:46 Ameriški predsednik George Bush je pohvalil napredek, ki ga je v Afganistanu dosegla mednarodna skupnost, opozoril pa je tudi na "težke dni".
  So talibani postali rahločutni?
  11
  13. november 2008 ob 13:44 Naj se sliši še tako neverjetno, a je res. Talibani, znani po javnih usmrtitvah, pozivajo ZN, da naj afganistanski vladi prepreči izvajanje smrtne kazni.
  Slovencev ni bilo v napadenem konvoju V Heratu na zahodu Afganistana sta bila v samomorilskem napadu ubita dva španska vojaka. V napadenem konvoju ni bilo slovenskih vojakov.
  29
  Talibani potnike vzeli za talce in jih ubili Talibanski uporniki so na cesti v južni afganistanski pokrajini Kandahar ustavili avtobus in ubili najmanj 27 potnikov.
  38
  Herat: Slovenski vojaki v napadu nepoškodovani V okolici Herata na zahodu Afganistana je eksplodiralo vojaško vozilo zavezniške vojske. Slovenski vojaki v eksploziji niso bili ranjeni.
  40
  Nato od zdaj tudi v boj s tovarnami opija Nato je prvič dovolil, da lahko vojaki njegovih enot napadajo tovarne opija v Afganistanu.
  30
  "Proti talibanom ni mogoče zmagati" Britanski poveljnik v Afganistanu je ZDA in njenim zaveznicam nalil čistega vina, ko je zatrdil, da v vojni proti talibanom ne morejo zmagati.
  40
  Mula Omar daje izbiro ZDA: Umik ali poraz Talibanski voditelj Mula Omar je ameriškim in Natovim silam ponudil varen umik iz Afganistana in jim v nasprotnem primeru zagrozil s ponižujočim porazom.
  22
  Tragedija v napadu tujih sil v Afganistanu Afganistanske oblasti trdijo, da so koalicijske sile ubile 76 civilistov, a te po drugi strani zagotavljajo, da je bilo ubitih le 30 talibanov.
  54
  Huda izguba za francoske vojake Vzhodno od afganistanske prestolnice je bilo v silovitih spopadih s talibanskimi uporniki ubitih deset francoskih vojakov.
  40
  Civilne žrtve ali ubiti skrajneži? Na vzhodu Afganistana je bilo ob letalskem napadu koalicijskih sil ubitih 27 ljudi. Krajevne oblasti trdijo, da je bila večina civilistov.
  4
  Afganistan še čaka na rožnato prihodnost Kljub okrepljenim vojaškim operacijam v Afganistanu nič ne kaže, da bi talibani izgubili moč in pričakovati je še več napadov.
  4
  Na jugu Afganistana hudi boji proti talibanom Afganistanski in Natovi vojaki so sprožili vojaško akcijo, s katero želijo pregnati talibanske upornike z vasi na jugu Afganistana.
  8
  Karzaj zagrozil Pakistanu Afganistanski predsednik Hamid Karzaj je opozoril, da bi lahko proti skrajnežem v Pakistan poslal tudi vojsko.
  7
  Za Afganistan zbrali 20 milijard dolarjev Na konferenci v Parizu so države donatorke zbrale okoli 20 milijard dolarjev pomoči za obnovo Afganistana.
  5
  Kazalo