Ukrajina po oranžni revoluciji
Timošenkova le na čelu ukrajinske vlade
Zanjo je glasovalo 226 od 450 poslancev, 18. december 2007 ob 11:18 Ukrajinski parlament je v drugem poskusu le potrdil Julijo Timošenko, voditeljico Bloka, za novo ukrajinsko premierko.
11
 • V ospredju boj proti korupciji
 • Za tesnejše vezi z EU-jem in Natom
 • Timošenkovi zmanjkal en glas
  2
  11. december 2007 ob 13:20 Juliji Timošenko je zmanjkal en poslanski glas, da bi bila izglasovana za novo premierko Ukrajine.
  Timošenkova čaka le še blagoslov parlamenta
  3
  6. december 2007 ob 11:48 Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko je sprejel kandidaturo Julije Timošenko za mesto premierke. Zdaj je na vrsti parlament.
  Timošenkova bo premierka Ukrajine
  2
  29. november 2007 ob 13:03 Dva meseca po parlamentarnih volitvah je Ukrajina končno dobila vladno koalicijo. Sklenila sta jo Timošenkova in Juščenko.
  Rada prvič zasedala, kdo v vladi?
  23. november 2007 ob 17:53 Ob prvem zasedanju ukrajinske rade po predčasnih parlamentarnih volitvah vlada negotovost ali bo t. i. oranžnemu bloku uspelo sestaviti vlado.
  V Ukrajini nova "oranžna" vlada
  2
  16. oktober 2007 ob 11:18 Prozahodne stranke, ki so na nedavnih volitvah v Ukrajini zmagale s tesno večino, so se dogovorile o oblikovanju vlade.
  Vse kaže na zmago Janukoviča
  24
  2. oktober 2007 ob 15:54 Po skoraj vseh preštetih glasovnicah predčasnih volitev v Ukrajini kaže, da je vendarle zmagala stranka premierja Janukoviča.
  Ali tesna zmaga pomeni novo krizo? Po prvih neuradnih izidih je na volitvah v Ukrajini zmagala stranka premierja Viktorja Janukoviča pred stranko Julije Timošenko.
  16
  Zavrnjeni ukrajinski opozicijski kandidati Volilna komisija v Ukrajini je zavrnila registracijo opozicijskih kandidatov za nastop na predčasnih septembrskih volitvah.
  Ukrajinski parlament dal zeleno luč volitvam Ukrajinski parlament je uro pred iztekom roka sprejel sveženj zakonov, ki so potrebni za razpis predčasnih volitev 30. septembra.
  Grozi nemirni Ukrajini nova kriza? Ukrajinski parlament je zamudil rok za potrditev zakonov za razpis predčasnih volitev, a je predsednik parlamentu podaril še en dan.
  4
  Ukrajina rešena pred katastrofo Ukrajinski predsednik in premier sta se na nočnem kriznem sestanku dogovorila o razpisu predčasnih predsedniških volitev.
  1
  Viktorja le sedla za pogajalsko mizo Po sporu ukrajinskega predsednika Viktorja Juščenka in premierja Viktorja Janukoviča sta se politika le sešla, da bi rešila krizo.
  Nevarna igra ukrajinskih Viktorjev V Ukrajini vse bolj vre, potem ko je premier obtožil predsednika, da skuša večmesečni spor rešiti z uporabo sile.
  3
  Ukrajinska rada za dvojne volitve Ukrajinski parlament je odločil, da bodo 9. decembra potekale parlamentarne in predsedniške volitve, in še poglobil politično krizo.
  Volitve v Ukrajini konec junija Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko je za mesec dni prestavil predčasne volitve, ki naj bi jih tako izvedli 24. junija.
  Viktorja le pomirila strasti Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko je pripravljen preklicati odlok o razpustitvi parlamenta, ki je v državi povzročil krizo.
  Ukrajinski sodniki se bojijo za življenje Pet ukrajinskih sodnikov je pred zasedanjem ustavnega sodišča glede razpustitve parlamenta zahtevalo telesne stražarje.
  Viktorja še vedno na bojni nogi Viktor Juščenko in Viktor Janukovič nista pozabila starih zamer in znova na ulicah Kijeva merita moči.
  7
  Janukovič želi posredovanje Dunaja Ukrajinski premier Viktor Janukovič je zaprosil Avstrijo, naj pomaga pri ureditvi krize, ki se vse bolj poglablja.
  Kazalo