Volitve novega papeža
Ratzingerjev tekmec je bil Argentinec
Razkrite podrobnosti apilskega konklava, 23. september 2005 ob 22:00 Glavni tekmec nemškega kardinala Josepha Ratzingerja med volitvami za novega papeža je bil argentinski kardinal Jorge Maria Bergoglio. Ratzinger naj bi v prvem krogu volitev oz.
Slovenski škofje vabijo papeža
19. april 2005 ob 19:31 Slovenski škofje so se po izvolitvi novega papeža Benedikta XVI. zahvalili Bogu in izrekli vdanost in najlepše želje v priprošnji k Svetem duhu.
Črn dim iz Sikstinske kapele
18. april 2005 ob 20:49 Iz Sikstinske kapele se je pokadil črn dim, kar pomeni, da kardinali, zbrani na konklavu, še niso izbrali papeža.
Kardinali so začeli konklave
18. april 2005 ob 20:14 Za zaprtimi vrati Sikstinske kapele se je začel konklave, na katerem 115 kardinalov voli 265. papeža v zgodovini Katoliške Cerkve.
Kardinali že zbrani v domu sv. Marte
17. april 2005 ob 21:45 Kardinali so se pred ponedeljkovim konklavom že umaknili v ločene prostore znotraj vatikanskih zidov.
Dim med volitvami papeža dvakrat na dan
16. april 2005 ob 19:29 V času konklava se bo bel ali črn dim, ki bo naznanil izvolitev oz. neizvolitev novega papeža, pokadil vsak dan okoli 12. in 19. ure.
Kardinali o težavah cerkve v svetu
15. april 2005 ob 19:40 Enajsto zasedanje kardinalov, ki se pripravljajo na volitve novega papeža, je zaznamovala razprava o težavah cerkve v svetu.
Ugibanja o naslednikih Janeza Pavla II. O imenih kandidatov za novega papeža že več let krožijo številna ugibanja, pogosteje pa so se špekulacije pojavljale v zadnjem času, ob vse hujših zdravstvenih težavah pokojnega Janeza ...
Grobnica papeža odprta za javnost Kljub drugačnim pričakovanjem odprtje grobnice papeža Janeza Pavla II. za javnost ni pritegnilo večjih množic romarjev.
Kardinal: Konklave hitro končan Indijski kardinal Varkey Vithayathil je dejal, da bo konklave, na katerem bodo izbirali novega papeža, končan v dveh ali treh dneh.
Protesti zaradi spornega kardinala Nocojšnjo mašo v spomin pokojnemu papežu Janezu Pavlu II., ki jo je vodil ameriški kardinal, vpleten v pedofilsko afero, so spremljali protesti.
Do konklava medijski molk kardinalov Kardinali, ki bodo izbirali novega papeža, bodo do začetka konklava, ki bo 18. aprila, prekinili vse stike z mediji.
Kazalo