Posvojite živali

Posvojite žival: Hrust na stalen dom čaka že tri leta

Galerija živali, ki čakajo na novega skrbnika

23. februar 2017 ob 18:59
Ljubljana - MMC RTV SLO
8 let star mešanec Hrust je nastanjen v ljubljanskem zavetišču.

Hrust je eden tistih kužkov, za katere pravijo, da imajo malo možnosti za posvojitev. Je starejši, visoke rasti in ima nekaj vedenjskih težav. V Zavetišču Gmajnice zato na nov dom čaka že od leta 2014. A vendar še vedno upajo, da se bo našel pravi zanj.

Hrust je živahen samček, podoben labradorcu. Star je osem let, a je za svoja leta še vedno živahen in vitalen. Ima nekoliko posebne potrebe, saj ne želi biti sam, saj takrat lahko postane destruktiven; kadar pa je v družbi, je umirjen in sproščen. Zato zanj iščejo izkušenejšega lastnika, ki bi mu lahko namenil veliko časa.

Na nov dom v slovenskih zavetiščih in društvih čaka več kot 300 psov, mačk in drugih živali. V Multimedijskem centru RTV Slovenija smo se zato povezali s številnimi zavetišči, društvi in prostovoljci in za vse tiste, ki razmišljate o posvojitvi domače živali, pripravili kratek izbor živali, ki so zdaj na voljo za posvojitev.

Zaželeni odgovorni posvojitelji
Živali, ki se oddajajo, so veterinarsko pregledane, cepljene in očiščene zunanjih in notranjih zajedavcev. Samice so sterilizirane. Nekatere živali so pri začasnih skrbnikih, ki skrbijo za njihovo socializacijo, vedno večji pomen pa vzgoji in socializaciji dajejo tudi zavetišča, kjer poleg veterinarskega osebja za živali skrbijo tudi prostovoljci. Vsaka žival, ki najde začasno zatočišče v zavetiščih ali pri začasnih skrbnikih, ima za seboj (pre)večkrat žalostno zgodbo, zato so zaželeni odgovorni posvojitelji, ki so ji pripravljeni dati topel dom, se z njo ukvarjati in z njo deliti srečo. Zagotovo vam bo vloženo ljubezen in trud vrnila z obrestmi.

Za vse nadaljnje informacije stopite v stik z zavetiščem oziroma društvom, kjer je žival. Zavetišča in društva imajo različne pogoje posvojitve, določene živali pa zahtevajo tudi posebno nego ali kinološko znanje.

Seznam zavetišč in društev najdete v tabeli na koncu galerije.

Fotografije živali, ki iščejo dom, predvajamo tudi na MMC-jevem nočnem Infokanalu, in sicer vsak ponedeljek in petek v poznih večernih urah na TV SLO 1. Zavetišča ali društva, ki želijo objavljati svoje oglase na portalu in Infokanalu, vabimo, da nam pišete na: zivalskiotok@rtvslo.si.

Viri fotografij: Zavetišče Ljubljana, Zavetišče Maribor, Zavetišče Turk, Zavetišče Horjul, Zavetišče Mačji dol, Zavetišče Brežice, društvo Mačja preja, društvo Lajka, Društvo za zaščito živali (DZŽ) Pomurja, Društvo za zaščito živali (DZŽ) Kranj, društvo Hrtji svet.

Maja Ikanovič Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 0

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 

Avdio & Video

  • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

  • Varuh pravic živali

  • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

  • Nemški volčji špic

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!