Ameriški tehnološki velikan Microsoft je predstavil novi različici tablic Surface. Foto: Reuters
Ameriški tehnološki velikan Microsoft je predstavil novi različici tablic Surface. Foto: Reuters

Microsoftov podpredsednik Panos Panay pa je na posebnem dogodku v New Yorku dejal, da novi tablici predstavljata "nujno potrebno prenovo". Napravi bosta že vsebovali najnovejši operacijski sistem Windows 8.1, po Panayevih besedah pa bo na voljo desetkrat več aplikacij kot prej.

Različici Surface 2 in Surface Pro 2 naj bi tako popravili slab vtis in se na področju tabličnih računalnikov postavili po robu bistveno bolj priljubljenim izdelkom ameriškega Appla in tablicam z Googlovim sistemom Android.

Z novima tablicama se želi Microsoft ponovno preizkusiti na hitro rastočem trgu tabličnih računalnikov. Prvi naskok ameriškega velikana - s tablico Surface in cenejšo Surface RT oktobra lani - se je namreč končal precej klavrno. Podjetje je pred kratkim celo znižalo ceno obeh naprav.

A novi tablici ne bosta bistveno cenejši kot prejšnja modela - osnovna različica Surface 2 bo v ZDA na voljo za 449 dolarjev, zmogljivejša Surface Pro 2 pa za 899 dolarjev. V ZDA, Kanadi, Hongkongu in nekaterih evropskih državah bosta na voljo od 22. oktobra, mesec pozneje pa še na Kitajskem.