Na testu
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 20 glasov Ocenite to novico!
Samsung Galaxy S8
Sledeč oblikovni novotariji zaobljenega zaslona modelov edge, je Samsung Galaxy S8 povsem zaobljen. Ne samo, da je zaslon na robovih zaobljen, tudi vogali telefona so zaobljeni, tako da ima uporabnik občutek, da se zaslon sploh ne konča. Temu pravijo pri Samsungu Infinity Display. Foto: MMC RTV SLO
Samsung Galaxy S8
Telefon je torej dolg in ozek, kar je sicer super za uporabo, a zaradi nenavadnega razmerja zaslona, je precej vprašljiva njegova uporabnost pri ogledu filmov ali uporabi aplikacij, ki ne podpirajo tega razmerja. Foto: MMC RTV SLO
Samsung Galaxy S8
Fotoaparat se od modela Galaxy 7 ni spremenil. Lastnosti so enake, princip zajema fotografij prav tako, tudi kakovost fotografij je enaka. Razlika je morda le pri fotografijah v slabših svetlobnih razmerah, ki so pri modelu S8 malce boljše, verjetno zaradi posodobljene programske opreme, ki obdeluje fotografije. Foto: MMC RTV SLO
Samsung Galaxy S8
Glede na to, da gre za prvovrsten telefon, bi pričakovali, da ima vgrajena dva zvočnika, a ni tako. A tudi iz enega zvočnika prihaja razmeroma glasen zvok, kakovost zvoka pa je odlična, tako prek zvočnika kot prek slušalk. Foto: MMC RTV SLO
Samsung Galaxy S8
V nasprotju z lani je letos Samsungu uspelo vzbuditi nekaj več zanimanja za nov model serije S. Nekonvencionalna oblika, odličen uporabniški vmesnik, odličen fotoaparat in zanimiva novost Bixby so dovolj privlačni za marsikaterega uporabnika in prodajni rezultati so vsekakor odlični. Več kot 5 milijonov prodanih enot v enem mesecu od začetka prodaje, in to kljub razmeroma zelo visoki ceni okoli 800 evrov (pri nas). Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Na testu: Kaj sploh še manjka – Samsung Galaxy S8

Zaobljen žepni računalnik
3. julij 2017 ob 06:31
Ljubljana - MMC RTV SLO

Uporabniki mobilnih telefonov smo postali že tako razvajeni, da je skoraj nepojmljivo, da recimo Samsung ne bi vsako leto predstavil nove različice svoje linije najboljših telefonov Galaxy S.

A tudi ko se to (pričakovano) zgodi, se slišijo kritike, kako ne gre za nič revolucionarnega. Letos je teh govoric manj, predvsem zaradi (spet) nove oblike telefona in nove storitve Bixby, ki bosta narekovali smernice jutrišnjih telefonov.

Tistim, ki se jim ne ljubi brati do konca, lahko že tu povem, da je Samsung z modelom Galaxy S8 spet med najboljšimi na trgu in da prenosni telefon ponuja toliko vsebine, načinov uporabe, zanimivih in nenavadnih lastnosti, da je vprašanje v naslovu članka umestno – kaj sploh še manjka. Telefoni so zdaj postali morda celo bolj priročni in zmogljivi kot prenosni računalniki.

Gladka palica
Sledeč oblikovni novotariji zaobljenega zaslona modelov edge, je Samsung Galaxy S8 povsem zaobljen. Ne samo, da je zaslon na robovih zaobljen, tudi vogali telefona so zaobljeni, tako da ima uporabnik občutek, da se zaslon sploh ne konča. Temu pravijo pri Samsungu Infinity Display. Tokrat je tudi velikost telefona nenavadna. Razmerje stranic in s tem zaslona je 2,06:1. Telefon je torej dolg in ozek, kar je sicer super za uporabo, a zaradi nenavadnega razmerja zaslona je precej vprašljiva njegova uporabnost pri ogledu filmov ali uporabi aplikacij, ki ne podpirajo tega razmerja. Zaslon je sicer velik 14,73 cm po diagonali (5,8 palca), a je vseeno videti dokaj kompakten. Slika je zaradi Samsungovega SuperAMOLED-a in WQHD-razločljivosti (1440 x 2960 pikslov) izjemno ostra in že standardno Samsungovo barvita.

Ker je tako rekoč celotna sprednja stranica telefona en sam velik zaslon, so se pri Samsungu odločili, da odstranijo fizično tipko pod zaslonom, kar je gromozanska sprememba glede na prejšnja leta. Bralnik prstnih odtisov so morali zato vgraditi na zadnjo stranico, vendar je postavljen precej nerodno tik ob leči kamere, zaradi česar bo ta velikokrat zamazana s prstnimi odtisi, saj je bralnik precej težko doseči. Na srečo pa lahko telefon odklenete še na druge načine: z bralnikom mrežnice, prepoznavo obraza ali pa preprosto z vnosom kode. Bralnik mrežnice (IR-senzor poleg sprednje kamere) in prepoznava obraza delujeta bolj tako-tako, treba je biti res natančen pri postavljanju telefona pred obraz.

Zaslon ima funkcijo Always on (vedno prižgan), to pomeni, da so ves čas je prikazani vsaj ura in zgrešena sporočila, šele nato lahko pridete do zaklenjega zaslona, kjer je več sporočil in bližnjic do določenih aplikacij.

Ohišje je pričakovano trdno narejeno in popolnoma prekrito s trpežnim steklom Gorilla Glass 5, ki bo vsaj za nekaj časa zavarovalo telefon pred praskami. Telefon je prav tako odporen proti prahu in vodi do globine 1,5 metra. Pri Samsungu so se odločili, da bodo vgradili vhod USB-C, za kar je že bil čas, so pa v paket dodali dva vmesnika za povezavo z USB- in misrcoUSB-napravami. Poleg tega se (na srečo) niso odločili odstraniti vhoda 3,5 mm za slušalke.

Osvežen uporabniški vmesnik
Samsung UX, kot se zdaj imenuje uporabniški vmesnik, je rahlo prenovljen, z na novo oblikovanimi ikonami in sistemom upravljanja aplikacij. Ni več predala z aplikacijami, ampak do vseh aplikacij dostopate s podrsnjem po zaslonu gor ali dol. Lahko pa si omislite način, kot ga ima iPhone, torej vse aplikacije na začetnem zaslonu. Z vrha se še vedno spusti meni z osnovnimi nastavitvami in pregledom zgrešenih sporočil. Pregled odprtih aplikacij je zdaj v obliki rolodeksa, novost pa je možnost določanja velikosti odprtih oken v večokenskem načinu. Torej lahko sami določite, koliko aplikacije bo vidno na zaslonu, in to potem postavite v določen del zaslona. Tu so še vedno tudi stranski ali robni meniji, do katerih dostopate s podrsom od strani zaslona navznoter. Poleg tega so bližnjice do aplikacij, oseb v imeniku ali določenih opravil (sebki, zajem zaslona ipd.), obstajajo pa še drugi, ki si jih lahko naložite na telefon. Zanimiv dodatek je še osvetlitev roba zaslona, ki zasveti, kadar je telefon obrnjen navzdol na zaslon in s tem utišan in dobite kakšno novo sporočilo.

Novost je tako imenovani osebni pomočnik Bixby, ki naj bi še dodatno olajšal uporabo telefona in interakcijo s svetom. Je pravzaprav povsod po uporabniškem vmesniku in razdeljen na štiri sklope.

Domača stran (Home) je levo od začetnega zaslona in deluje podobno kot Google Now pri prejšnjih različicah, torej nenehna »relevantna« sporočila, od vremena, koledarja, opravkov ipd. Ta sporočila oziroma kartice so lahko vidne tudi na zaklenjenem zaslonu. Drugi sklop je Opomnik (Reminder), ki je neke vrste koledar in beležka v enem, a je toliko napreden, da je povezan tudi z lokacijo in vsebino, ki jo uporabljate. Tako je na primer Opomnik mogoče povezati s sporočili, glasbo, videi, ki jih delite z drugimi in tako ustvarite opomnik, določen s to vsebino. Opomnik vas potem vedno opomni, ko se taka vsebina pojavi na zaslonu, ali če ste v bližini določene osebe, trgovine ipd. Zadeva je zanimiva, a predvsem namenjena tistim, ki imajo veliko virtualno mrežo prijateljev (in veliko časa).

Tretji sklop je Vizija (Vision), gre pa za prepoznavanje objektov (trgovskih izdelkov, krajev, besedila, vin, podob ali QR-kod). To sicer ni nekaj novega, a so se pri Samsungu potrudili, da bi bila izkušnja vsaj zabavna, če ne natančna. Pri podobah, besedilu in QR-kodah ni težav, pri izdelkih, krajih ali vinih pa prihaja do nenavadnih »prepoznanj« ali pa sploh ni rezultatov. Četrti sklop Glas (Voice) pa pri nas še ne deluje.

Spodobna kamera
Fotoaparat se od modela Galaxy 7 ni spremenil. Lastnosti so enake, princip zajema fotografij prav tako, tudi kakovost fotografij je enaka. Razlika je morda le pri fotografijah v slabših svetlobnih razmerah, ki so pri modelu S8 malce boljše, verjetno zaradi posodobljene programske opreme, ki obdeluje fotografije. Kamera lahko posname videoposnetke do 4K. Kakovost posnetkov je dobra, tudi tresenja slike je malo manj kot prej. Sprednja kamera zdaj lahko posname sebke do velikosti 8 MP. Je pa kar nenavadno ogledovati fotografije in videoposnetke na samem telefonu, saj je zaslon take nenavadne oblike, da fotografije oziroma video nikakor ne more zasesti vsega zaslona, razen če izberete možnost, ki raztegne sliko čez cel zaslon, a na račun izgube dela slike.

Glede na to, da gre za prvovrsten telefon, bi pričakovali, da ima vgrajena dva zvočnika, a ni tako. A tudi iz enega zvočnika prihaja razmeroma glasen zvok, kakovost zvoka pa je odlična, tako prek zvočnika kot prek slušalk.

Ostane le še baterija. Ta je prav tako ostala enaka kot pri predhodniku. Ob uporabi, opisani na koncu članka, je baterija komaj zdržala do konca dneva. Prav tako se zadnja stranica telefona občutno segreje, kadar je zaslon dlje časa v uporabi oziroma če uporabljate procesorsko zahtevne aplikacije.

Sklepne misli
V nasprotju z lani je letos Samsungu uspelo vzbuditi nekaj več zanimanja za nov model serije S. Nekonvencionalna oblika, odličen uporabniški vmesnik, odličen fotoaparat in zanimiva novost Bixby so dovolj privlačni za marsikaterega uporabnika in prodajni rezultati so vsekakor odlični. Več kot 5 milijonov prodanih enot v enem mesecu od začetka prodaje, in to kljub razmeroma zelo visoki ceni okoli 800 evrov (pri nas).

Uporaba modela Samsung Galaxy S8 na testu:
1 ura brskanja po spletu, pol ure poslušanja glasbe, 1 ura ogledovanja videoposnetkov, 2 uri igranja igric (grafično zelo zahtevne), zajem štiridesetih fotografij najvišje razločljivosti, zajem 2-minutnega videoposnetka najvišje razločljivosti, nekaj krajših klicev in sporočil. Telefon je bil ves čas v omrežju LTE in z vklopljeno povezavo WiFi.

Čas trajanja baterije na testu: 23 ur

Vladimir Milovanović
Prijavi napako
Komentarji
malikaliber
# 03.07.2017 ob 07:18
Cena je pa odločno previsoka!
malikaliber
# 03.07.2017 ob 07:18
Kdaj bodo nehali šparat pri baterijah....?
bilzerian
# 03.07.2017 ob 07:21
meni se ne postavlja vprašanje, kaj še manjka, ampak kaj sploh rabim toliko zadev na napravi.
Heisenberg
# 03.07.2017 ob 09:21
@7up, ljudje z zapakiranimi telefoni v predalu ste tudi posebna sorta. Pa sej nimaš palice zlata.
COP
# 03.07.2017 ob 07:34
Zagotovo ga ne bom kupil, a čestitam Samsungu, da mu je v enem mesecu uspelo prepričati 5 milijonov kupcev in to po takšni ceni. Lastnikom Samsunga se upravičeno smeji, dobički bodo lepi. Čestitam tudi njim.
tomppa46
# 03.07.2017 ob 08:43
Preveč funkcij (uporabljaš jih 5%) - ostale so samo za to, da lahko upravičijo to NORO ceno;
PREVELIKA CENA!
PRESLABA BATERIJA!

Telefoni bi morali biti tam med 100 in 200 EUR.
Balaš Junior
# 03.07.2017 ob 09:43
Pa da razlozim se eno trzno zakonitost:

Denimi da imas premium izdelek x, in da ga postavis na polico pred stranko te vseskupaj stane 300€ (vse od razvoja pa do cistilke ki trgovino puca).

Ce ga bos prodajal po 800, bos dobil denimo 10.000 kupcev, (recimo v Lj ali v Slo), ostali se bodo pridusali, da je to predrago.

Ce ga bos prodajal po 600, bos dobil 12000 kupcev, milijon ljudi pa bo se vedno nejevoljen, ker je predrago... 500 razlike krat 10.000 je vec kot 300 razlike kraat 12.000.

In ce bi ga dal res za 400, bi morda dobil 30.000 kupcev - ampak zasluzil bi manj, ali pa bi ljudje zadevo nehali videti kot premium, in bi spet bilo "predrago". Pa se vec poslovnih stroskov, vec pogodb, vec garancij, vec servisiranja itd...

S premium izdelkom se vedno isce zgornjo mejo, ki jo trg pozre. Ce bi Samsung ocenjeval, da lahko za 1000 eur proda 80% kolicine, ki gre skozi za 800, bi cena bila jurja. Tisti ki bi odpadli bi pac kupili s7 ali s7 edge.

Ljudje, ki znajo analizirati trge in postaviti primerne cene za globalne premium izdelke, so eni najbolje placanih v poslu.
hpet
# 03.07.2017 ob 08:18
Bedarija... te telefone že tako štancajo po tekočem traku, z agresivnim marketingkom pa so mlade zasvojili do mere, da se jim zdi popolnoma normalno vsako leto kupiti nov telefon za vse prihranke. Me sploh ne gane, raje grem na počitnice.
vsx1016
# 03.07.2017 ob 07:29
Draga chaturbacija.
mihatirs
# 03.07.2017 ob 07:00
Bedarija...glede na to da polovico stvari na telefonu uporablja 1% prebivalstva...ostali ga imajo še vedno za sms/klici, fotoaparat in surfanje po netu(mail, posnetki)
21.12.2012
# 03.07.2017 ob 07:46
samores
telefoni so skozi imeli ceno.
sicer pa naj bodo novi, da preteklim cena pada ...
Peter Griffin
# 03.07.2017 ob 09:55
Zaslon ima funkcijo Always on (vedno prižgan), to pomeni, da so ves čas je prikazani vsaj ura in zgrešena sporočila, šele nato lahko pridete do zaklenjega zaslona, kjer je več sporočil in bližnjic do določenih aplikacij.

Enako funkcijo je mal ze moja nokia lumia 925 kar nekaj let nazaj oziroma se "peek" opcijo zraven, pa se tu to izpostavlja kot nevem kaksen plus...
slorest
# 03.07.2017 ob 09:21
Spet šankistične debate kateri je boljši, Audi, BMW, Mečka ... Honda? Navsezadnje je popolnoma vseeno zakaj je nekdo pripravljen kupit takšen telefon. Bolj problematično je, da gredo nekateri celo na banko po kredit, da si ga lahko kupijo, čeprav uporabljajo - kot so nekateri rekli - 1 % zmogljivosti oz funkcij telefona. Pač snobizem stane. Morda še največja zamera Samsungu v tej smeri, da potem za dve leti stare telefone ne ponujajo več posodobitev. In ja je težava. Če ne druge, varnostne.
7up
# 03.07.2017 ob 09:06
Ne vem zakaj se pritozujete zaradi cene.... če nimate ali nočete pač si ne kupite. Na trgu je več odličnih WP modelov v rangu 100-200 eur.
medic
# 03.07.2017 ob 07:46
S8 vs G6:
CPU: S8 ima boljši (novejši) procesor, ki pa izstopa samo v bench-ih in številkah, v performancu pa ne.
RAM in shramba: Delovni pomnilnik je enak pri obeh, shramba je večja pri S8, 64GB proti 32GB pri G6, kar pa itak lahko pri G6 nadomestiš z microSD kartico že za +30€.
DIZAJN: na videz boljši dizajn pri S8, dokler ga ne primeš v roke in dobiš cenen občutek. Ko pogledaš tiste EDGE robove, pa si itak misliš kako bodo razcveteli ob prvem kontaktu s tlemi. G6 ima to dosti bolje rešeno, dizajnersko tudi lep, v roki ne deluje ceneno, tipke so take kot morajo biti, ne kot kinder jajček plastika pri S8. Tudi tipka za odklepanje od zadaj je pri G6 izredno lepo dostopna s kazalcem, prstni odtis zazna v delčku sekunde, medtem ko je pri S8 slabše (ne)dosegljiva.
ZVOK: S8 nima za burek proti G6, tu ni debate.
EKRAN: S8 je vodilni v tej panogi že lep čas. Ima pa G6 tudi zelo dober ekran, pač manj kontrasta in mogoče celo bolj prijazne barve, saj sem pri S8 občasno dobil občutek, da je preveč in nerealno "barvno nabit".
FOTOAPARAT: Če izpustimo, da ima S8 boljšo "selfie" kamero (8MP z AF proti 5MP brez AF), ga G6 z navadno 13MP in 13MP široko-kotno kamero prekaša. Lahko si preberete teste, vsak bo vlekel po svoje, a ko malo preučiš histograme in detajle fotografij spoznaš, da je G6 zmagovalec.
BATERIJA: Hitrejše polnjenje in vzdržljivost je na strani G6.
CENA: Pa še cenejši je G6 in to očitno cenejši.
Zakaj torej S8?
hepimen
# 03.07.2017 ob 10:57
Nakup na obroke pri Simobilu/A1, se mi je izplačal.

Koliko si torej trenutno v plusu zaradi nakupa tega telefona?
frozen pingvin 2
# 03.07.2017 ob 10:17
XIOMI FTW..!

telefon za 150 eur, baterija drži tri dni uporabe, pa še zmeraj ima trikrat preveč funkcij zame kljub temu, da sem eden tistih, ki uporablja telefon še za kaj več kot za pisanje smsov, klicanje in čekiranje FB....zgolj slednje tri funkcije uporablja 90% uporabnikov, a imajo kljub temu razne galaxije, iphone, itd....
srn
# 03.07.2017 ob 09:59
Izmenljiva baterija manjka.
Urko
# 03.07.2017 ob 08:46
Za 300€ manj dobiš vsaj enakovreden Oneplus 5.
Peter F.
# 03.07.2017 ob 08:45
Pa to kar pravi tomppa.
Za telefon dajati tak denar je neumnost. Sploh ker ga nekateri po dveh, treh letih menjajo, samo da imajo nov model.
Uporabljajo pa zgolj majhen delež tega kar dejansko telefon nudi.
Raje bi dali denar za dopust.
Balaš Junior
# 03.07.2017 ob 09:29
Ce hoces prvi imet premium robo, bos pac placal. Ne vem kaj se folk huduje.

Pravkar sem kupil nov Samsung A5, za moje potrebe vec kot dovolj, cena 150 gbp, zaklenjen na omrezje kjer dobim neomejene klice in 20gb za 15 funtov na mesec.

Samsung in se bolj Apple sta odlicno pogruntala necimrnost plebsa, ki hoce bit tezek frajer za majhen denar: "ne morem met hise kot angelina jolie, ne morem imet avtomobila kit lebron james, ne morem se oblaciti kot melanija trump... ampak Telefon mam pa lahko prav tak, in ga bom tudi imel, ha, jaz sem car".
endrug
# 03.07.2017 ob 09:23
@Urko, imaš prav. Pa še Oneplus 5 je za 100 evrov predrag. In še hitreje se napolni. Cena 400 evrov za Samsunga bi bila primernejša, a če prepričajo ljudi v nakup, potem pa naj bo takšna. Tolikšen RAM je le zaradi razvijanja nove opreme. 128GB spomina? Predno bo kupec napolnil to, bo itak kupil nov telefon.
tedomedo
# 03.07.2017 ob 08:48
medic, hvala za poročilo. Nova stvar je vedno dražja, tudi če je slabša. Kje se da dobiti najcenejši C6, odklenjen za slovenske sim kartice?
Špula
# 03.07.2017 ob 09:38
''razmeroma zelo visoki ceni okoli 800 evrov''
LOL, razmeroma zelo visoka cena bi bila, če bi kupoval recimo PC. Za telefon je pa 800€ izredno visoka cena.
7up
# 03.07.2017 ob 09:29
Heisenberg

Imam stari telefon, ki opravlja vse funkcionalnosti, ki jih potrebujem. Če bom zamenjal delodajalca, bom moral telefon vrniti, tako da ga niti prodati ne morem,...
Emsho
# 03.07.2017 ob 15:49
plačamo od nekaj stotakov do povprečne plače za napravo, ki je potem mobilna sledilna naprava, proizvajalcu pošilja neomejene količine podatkov o naši uporabi, tako se obnaša pa tudi bolj ali manj vsaka aplikacija, ki jo namestimo nanje (dostop do fotografij, klicev, komunikacije...).
Mislim..razumem, da se odpovemo zasebnosti, za zastonj storitve, a pričakoval bi, da telefon, ki je dražji od 200€ varuje kupčevo zasebnost...tako pa kupci pravzaprav sploh nimamo prav veliko možnosti.
Proizavjalci se pa pritožujejo, da ni več prostora za napredek...naj ponudijo software na svojih napravah, ki ne bo nekaj kar je ušlo iz orwelove domišljije...
Lunos
# 03.07.2017 ob 11:47
Ostajam na Lumii (Win Phone). Tole me ne prepriča.
celtic1888
# 03.07.2017 ob 08:55
Manjka nizka cena. 800 EUR za igračko, pa kje vi živite...
SamoRes
# 03.07.2017 ob 07:26
Ena plača za telefon, ko so prišli prvi so stali okoli 100 evrov. Prodajajo nam precenjene naprave.
Fs
# 03.07.2017 ob 15:47
Balaš Junior
Ce hoces prvi imet premium robo, bos pac placal.

Ampak to je še daleč od premium robe. Ekran je za en drek, popolnoma nezaščiten. Še pri navadni plastiki so začel šparat. Kamera štrli ven. Niti baterije ne moreš sam zamenjat. In še poln bloatwarea.
Nisem ne vem kako zahteven uporabnik, ampak zame je to pač dealbreaker. Za četrtino cene s8 dobiš že telefon z robovi, zamenljivo baterijo in kamero, ki je varno lepo skrita v ohišju.
usavko
# 03.07.2017 ob 11:57
se pridružujem forzen pinkgivnu...
imam xiaomi mi5, zanj odštel 270 eur pa je super.
Edino kar manjka je zaščita na vseh straneh. Ob robovih jih namreč nima in vsak padec je lahko usoden za telefon (ima pa spredaj in zadaj, tako da je steklo varovano). Zadevo sem rešil z izredno elegantnim silikonskim ohišjem, ki je nemoteč.

Zame se ločijo telefoni na uporabne in neuporabne. Neuporabni so vsi tisti, ki nimajo gorilla glass (ekvivalentne) zaščite pa seveda starejši, ki ne zmorejo osnovnega internetnega brskanja.
hepimen
# 03.07.2017 ob 11:03
OnePlus 5 verjetno prehiti tale korejski jajc po levi in po desni naenkrat... Za pol cene.

Od S8+ ima Basemark OS II boljši za 25%, pa sta oba prišla ven naenkrat.
centro_campista
# 03.07.2017 ob 10:31
Se strinjam z medic-om, ta telefon, cetudi zelo dober, je predvsem blisc, dizajn in benchmarking ki v vsakodnevni uporabi ne pomeni nič. Morda ima najboljsi zaslon, kar je tudi vprasljivo odkar je zunaj xz premium s 4K (da se nastavit, da je 4K ves cas ne samo pri videih in fotkah). Drugace sta oba xz premium in htc u11 hitrejsa. G6 se je odlocil za agresivno cenovno politiko ker prodaja ocitno ni sla in je zaradi tega zdaj bolj privlacen, najboljsi all-rounder leta pa je Htc U11, ki ima prakticno vse, razen recimo brezzicnega polnjenja.
jokl
# 03.07.2017 ob 09:44
Fantje in dekleta, članek govori o testu telefona in specifikacijah le-tega in ne o socio-antropoloških vidikih potrošništva. O tem debatirat pod testom takega telefona, za tako ceno, pa je, milo rečeno, brezveze.
Deep_G
# 05.07.2017 ob 11:46
Dober telefon, ki ima eno generalno napako: je Android.
truefalse
# 03.07.2017 ob 12:15
jaz mam še vedno sony xperia z5, bo kmalu dve leti v redni uporabi ... vse dela kot je treba ...
7up
# 03.07.2017 ob 09:07
Ps:

Jaz imam še vedno prejšno generacijo (S7) zapakiranega v predalu. Službeni telefon pač...
izo
# 03.07.2017 ob 16:50
folk, tehnično je to to, pa se obračajte na glavo. kot jasno najboljši model samsunga ima ceno, sploh s temi super duper ekrani ipd, ampak to je pri teh modelih že pričakovano, dejansko pa itak punodniki v svojo pakete hitro spustijo cene ipd. kaj vse tukaj nabijajo v testih, a noben ni malo bolj resno testiral telefona, torej jakost ignla, gps-a, avtofokosa v videu, kvaliteta slike itd itd.
očitno se spet šparamo za i8, ki bo seveda prestavljen naslednji dan po uradno svetovni premieri, tukaj so za s8 rabili 2 meseca od svetovnega eventa.

edini minus teh samsungov je sam softwer, ki je jasno zardi vsiljenih nsa pogodb ipd na polno naložen z špijunsko kramo, ki samo upočasni delovanje ipd (pa si potem folk roota zadeve ipd). Če bo samsung še to odpravil, ker bi seveda bilo nujno, da ima uporabnik možnost izbire, dobijo brez problem še večji bazen uporabnikov. samo veliki brat to ne bo pustil seveda, zato je tudi letela bivša predsednica, ker so korejci spet postali rpemočni na gadget sceni, ko imajo vsi že poln organ apple krame..
C1
# 03.07.2017 ob 11:50
Vsako tele ima svoje veselje. Eni kupujejo avtomobile za 100.000 eur pa realno sploh nimajo denarja zanj. Se strinjam, da je telefon predrag, saj za ta denar dobiš npr. že zelo dober prenosnik. Ampak iphone to pa je bolno. Novi telefon bo baje 1000 eur+.
Peter Griffin
# 03.07.2017 ob 09:55
Je imela*
7up
# 03.07.2017 ob 09:32
endrug

RAM(radnom access memory) se ob resetu telefona zbriše. Ravno tako se vsebina tudi "zbriše" ob prenehanju delovanja določenih funkcionalnosti v applikaciji(seveda, če je le-ta pravilno napisana) . Ti si verjetno mislil, da trajni storage, ki je nekako ekvivalent trdemu disku,...
miket
# 03.07.2017 ob 09:00
Dvomim, da ste dejansko testirali S8 in primerjali s prejšnjim modelom, saj bi potem ugotovili, da je bralnik prstnih odtisov postavljen odlično in je veliko bolje, da je zadaj in ne spredaj kot pri prejšnjih modelih, saj se ga in lažje doseže in tudi direktno sovpada z uporabo telefona. Tudi baterija, čeprav je samo 3000, zaradi optimizacije delovanja zdrži veliko dlje od prejšnjih različic. Slabih lastnosti ta telefon dejansko nima, sploh če primerjate s prejšnjim modelom, ki je sicer bil tudi zelo dober.
pašeresje
# 03.07.2017 ob 08:54
nizka cena?
jokl
# 03.07.2017 ob 09:12
@medic
Zakaj S8? Procesor ni le hitrejši ampak tudi porabi precej manj energije, S8 ima gigabitni 4G vmesnik in BT 5.0 z možnostjo povezave dveh naprav hkrati, precej boljši UI. Tudi o kameri bi se dalo razpravljat... In na koncu koncev bo po dveh letih S8 gotovo dosegal vsaj enkrat višje vrednosti, kot G6, tudi zaradi zgoraj naštetih lastnosti. Če ima človek denar, je 100% boljša izbira S8.
Guliarth
# 03.07.2017 ob 06:48
S7 edge najboljši telefon.
Potapljanje v morju na 2m zelo dober video. Opereš kontakte s sladko vodo in dela naprej. Splača se dat več, ob zapolnjenem disku s slikami in videjem, dela brez napak.
hepan
# 03.07.2017 ob 06:43
Stroj
Peter F.
# 03.07.2017 ob 08:34
Kaj mu manjka?
Normalen operacijski sistem.
Ker Android to ni. Razen za kopico igric ni primeren za normalno uporabo.
Guliarth
# 03.07.2017 ob 07:07
Mihatirs, s7 je vse kar si opisal opravil z odliko. Imam telefon, kamero, fotoaparat, najboljši mobilni skener in računalnik v enem.
Nakup na obroke pri Simobilu/A1, se mi je izplačal. Tako kot ostalim, ki jih poznam.
uizzi
# 03.07.2017 ob 06:57
Bo tudi ta serija prepovedana na letalih zaradi nevarnosti eksplozije?
Kazalo