Število spletnih uporabnikov se je v primerjavi z novembrom lani povečalo za 8 odstotnih točk. Foto: MMC RTV SLO
Število spletnih uporabnikov se je v primerjavi z novembrom lani povečalo za 8 odstotnih točk. Foto: MMC RTV SLO

V novembru 2012 je spletni portal www.rtvslo.si obiskalo 501.881 uporabnikov iz Slovenije, skupaj s tistimi v tujini pa 565.720. Število obiskovalcev se je v primerjavi z lani povečalo za 8 odstotnih točk. Število prikazov strani v novembru 2012 je znašalo 42.625.622; v povprečju si je vsak obiskovalec ogledal spletno stran RTV Slovenija 15-krat in opravil 85 ogledov, za kar je povprečno porabil nekaj manj kot dve uri.

November je minil tudi v znamenju vsebinske in tehnološke osvežitve spletnega portala. Osveženi portal bolj izpostavlja pretekle in prihajajoče oddaje RTV Slovenija ter omogoča lažji dostop do televizijskih in radijskih oddaj v živo. Poleg najpomembnejših novic so vidneje izpostavljeni tudi tematski podportali. V okviru projekta Velikih 5 so uporabnikom na voljo intervjuji z nekaterimi vidnimi slovenskimi osebnostmi in različni prispevki o aktualnem stanju družbe in države, v okviru nove rubrike Kolumne pa za portal pišejo znana imena RTV Slovenija.

Najpomembnejše aktualnopolitične dogodke v novembru je MMC spremljal prek novih spletnih novinarskih formatov in tehnologij – s hipnim poročanjem neposredno na spletni portal in z mobilnimi terenskimi videoprenosi v živo. Na ta način je pomembnejše novembrske dogodke spremljalo več deset tisoč uporabnikov.