11 odstotkov vprašanih ni vedelo, kakšen dostop do medmrežja uporabljajo. Foto: BoBo
11 odstotkov vprašanih ni vedelo, kakšen dostop do medmrežja uporabljajo. Foto: BoBo

Ne glede na vrsto povezave s spletom je vodilni ponudnik tovrstnih storitev Telekom Slovenije, saj ga je kot svojega ponudnika medmrežnih storitev v oktobru letos navedlo 39 odstotkov anketiranih. A kljub temu je to za šest odstotnih točk manj kot lani, ko je delež Telekoma Slovenije znašal 45 odstotkov, piše v letošnji izdaji poročila o raziskavi mesečnih izdatkov gospodinjstev za storitve elektronskih komunikacij

Na drugo mesto se je zavihtel T-2, katerega delež se je od lanske do letošnje raziskave povečal z 12 na 16 odstotkov. Sledita mu Telemach, ki se mu je delež povečal s 14 na 15 odstotkov, in Amis. Temu se je delež zmanjšal s 16 na 14 odstotkov.

Možnost dostopa do medmrežja ima 76 odstotkov gospodinjstev v Sloveniji, ki večinoma uporabljajo širokopasovni dostop do medmrežja. V oktobru 2012 je imelo širokopasovno povezavo s spletom 58 odstotkov gospodinjstev, letos pa je ta delež padel na 54 odstotkov. Brez širokopasovne povezave je 11 odstotkov gospodinjstev (lani 10 odstotkov), prav toliko vprašanih pa ni vedelo, kakšen dostop uporabljajo.