Znanost in tehnologija
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Twitter
Modra kljukica je bila do zdaj rezervirana za označevanje uradnih profilov pomembnih osebnosti. Foto: Reuters

Dodaj v

Twitter bo modre kljukice podelil tudi zanesljivim uporabnikom

187.000 profilov je označenih z modro kljukico
20. julij 2016 ob 09:07
Ljubljana - MMC RTV SLO

Modra kljukica, ki jamči za identiteto profila in je bila do zdaj rezervirana samo za javne in pomembne osebnosti, je na voljo tudi drugim uporabnikom.

Modro kljukico si bodo po zagotovilih Twitterja lahko prislužili tudi uporabniki, ki prek družbenega omrežja objavljajo zanesljive in preverjene informacije.

Uporabniki Twitterja lahko za modro kljukico, ki je bila po pojasnilih Twitterja do zdaj namenjena samo za označevanje uradnih profilov "javnih osebnosti iz filmske, modne in glasbene industrije, politikom, medijem, novinarjem, športnikom", zaprosijo na spletnem obrazcu.

"Naš cilj je, da bi s pomočjo modre kljukice več ljudi našlo kakovostne profile, ki jim bi lahko sledili," je po poročanju The Guardiana povedala podpredsednica uporabniške službe pri Twitterju Tina Bhatnagar.

Twitter vsak mesec uporablja okoli 320 milijonov ljudi, 187.000 profilov pa je označenih z modro kljukico.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
angryjoe
# 20.07.2016 ob 10:20
Raje napišite, da je Twitter bannal britanskega pop-konzervativca in gay ikono Milo Yiannopolusa, zaradi njegovih desničarskih stališč.
Twitter postaja gnojnica, kjer izbranci odločajo, kaj je koformno svobodi izražanja in kaj ne. V luči nedavnega razkritja, da facebook, twitter in ostala socialna omrežja filtrirajo objave in skrbijo za popularnost levičarske dogme, smo lahko upravičeno zaskrbljeni.
izo
# 25.07.2016 ob 16:57
komu bo šla rumena kljukica za državna zasluge sprave in enotnosti, najbrž vsi vemo..
mb128
# 20.07.2016 ob 10:41
Hja, čiv čiv se na vse načine bori, da bi še bil dolgo bil živ živ.
Hm, mar v virtualu obstaja tudi kaj taķšnega kot je evolucija?! Če je temu tako. Ali se bo twiter prilagodil virtualnemu habitatu ali pa bo (iz)umrl! Jep, tudi v virtualu več kot očitno še kako velja darvinizem.
Le kje ste zdaj zeleni in ne vem še kateri da povzdignete svoj glas? Dejstvo je, da bo, če bo slučajno Twiter (iz)umrl za to definitivno kriv človek! Sicer pa pravijo, da so ptiči potomci dinozavrov, dinozavrov pa več ni in tako vsaj zgleda, virtualnega ptiča tudi počasi več ne bo. Hm, a mi kdo zna povedati, kje v virtualu se nahaja virtualen Jukatan?!
mb128
# 20.07.2016 ob 12:50
Ej Mmc, smatram, da je nastopil čas za nov članek! Kaj ko bi napisali kaj o onem famoznem x-u, ki so ga znanstveniki uzrli v naši galaksiji?!
Če ne drugega, zanimivi komentarji z že v naprej znanimi komentatorji bi bili zagotovljeni v tej rubriki bi bila skoraj zagotovo letargija končana!
Ups, upam, da me ne bo še kdo obtožil, da tudi jaz spodbujam nekaj, da sem jaz samo navaden hipokrit!
Kazalo