Znanost in tehnologija
(5)
false
Ameriška vesoljska agencija Nasa je soboto v vesolje poslala vremenski satelit nove generacije, ki bo spremljal vremenske razmere po svetu. Foto: Nasa

Dodaj v

Vremenski satelit nove generacije za natančnejše vremenske napovedi

Satelit je plod sodelovanja Nase in ameriške vremenske službe
19. november 2017 ob 12:00
Los Angeles - MMC RTV SLO, STA

Ameriška vesoljska agencija Nasa je v vesolje poslala vremenski satelit nove generacije, ki bo spremljal vremenske razmere po svetu in pomagal izboljšati napovedi vremena.

Satelit, poimenovan skupni polarni satelitski sistem 1 (JPSS-1), je plod sodelovanja med agencijo Nasa in ameriško vremensko službo NOAA, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Vremenski satelit bo zemljo obkrožil 14-krat na dan od enega pola do drugega na višini 842 kilometrov, je sporočila Nasa.

Na krovu vremenskega satelita četrte generacije so napredni instrumenti za merjenje pogojev v atmosferi, na kopnem in na morju, od temperature na površini oceanov in vulkanskega prahu v ozračju do jakosti orkanov.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
hepan
# 19.11.2017 ob 12:44
Cakam, da se kak ploskoglavec oglasi
janezkranjski122
# 19.11.2017 ob 22:23

NASA je itak pod kontrolo ame vojske. nobene iztrelitve ni brez zelene od vojske. prav tako so vsi nasini podatki dostopni vojski.

Am, ne, ni. Vojaski projekti so pod drugimi agencijami. NASA nima z izstreljevanjem vojaskih satelitov nic. Seveda so tehnicno vsi del iste krovne institucije, ampak NASA ni vse, kar ima veze z vesoljem.
janezi
# 22.11.2017 ob 12:19
Kaj a sedaj bomo še tu pljuvali vsevprek po Američanih ? NASA NE skriva fotk ipd.Od njih smo dobili mnogo koristnega,ne se zmrdovat .
artoum
# 19.11.2017 ob 16:05
ne vem zakaj minusi lucyss-u
NASA je itak pod kontrolo ame vojske. nobene iztrelitve ni brez zelene od vojske. prav tako so vsi nasini podatki dostopni vojski.
luckyss
# 19.11.2017 ob 13:28
Lepo, da NASA izjemoma deluje tudi v korist svetovnega prebivalstva in ne le v vojaške namene..
Kazalo