Brezžični polnilec Swich prepričuje tudi z ličnim dizajnom. Foto: MMC RTV SLO
Brezžični polnilec Swich prepričuje tudi z ličnim dizajnom. Foto: MMC RTV SLO

Ukrivljena napravica, sestavljena iz dveh keramičnih delov in lesenega stojala, je na Kickstarterju na voljo za 170 dolarjev. Polnjenje mobilne naprave je mogoče prek standarda Qi, na voljo pa je tudi nastavek, s katerim je mogoče polniti naprave, ki standarda ne podpirajo.

"Swich je bil narejen kot stojalo, ki smo ga v svežnju dizajnov ponudili stranki, za katerega pa se niso odločili v roku. Od tega dizajna se preprosto nismo mogli ločiti. Prevzeli smo razvoj na lastne stroške, ker verjamemo, da je ta polnilnik dovolj estetski in funkcionalen," je povedal soavtor projekta Žiga Godina.

"Največ zanimanja za Swich prihaja iz Kalifornije in New Yorka. Uspeh na Kickstarterju nas je presenetil, čeprav verjamemo v naprednost in oblikovanje svojega produkta. Naročila so začela deževati iz Avstralije, ZDA in Kanade, priključili pa sta se jim Slovenija in Italija," je dodal.

Kampanjo za dizajnerski polnilnik, ki je hkrati stojalo za mobilno napravo, nadaljujejo in do prejšnjega petka so zbrali že za 35.000 dolarjev prednaročil.

O zanimanju za sodelovanje tujih vlagateljev Godina pravi, da ponudbe prihajajo z vseh strani. "Za zdaj bomo počakali in obdržali izdelek zase. Nameravamo ga izpopolniti med kampanjo, o drugih stvareh bomo razmišljali pozneje," je še dodal.