Pirini rezanci s pestom in pljučno tagliato . Foto: Z vrta na mizo
Pirini rezanci s pestom in pljučno tagliato . Foto: Z vrta na mizo
Porova juha. Foto: Z vrta na mizo

Zamesimo testo. Gnetemo tako dolgo, da postane prožno, elastično in se ne prijemlje rok in deske.

Pokrito naj počiva 30 min. Razrežemo ga na poljubno široke in dolge rezance. Rezance kuhamo v slanem kropu približno 5-7 min.

V posodico za mešanje s paličnim mešalcem damo sušene paradižnike, rukolo in oljčno olje ter mešamo tako dolgo, da dobimo homogeno maso.

V ponvi na olivnem olju prepražimo sveže paradižnike in rukolo. Rezance prelijemo s pestom in popečenimi paradižniki in rukolo.

GOVEJA PLJUČNA TAGLIATA

Sestavine: goveji pljučni file, solni cvet, rožmarin, olivno olje.

Meso mariniramo z olivnim oljem in rožmarinom.

V ponvi na olivnem olju meso na hitro popečemo z vseh strani, nato pa ga v pečici pri 160 stopinjah Celzija zavitega v folijo pečemo do središčne temperature 56 stopinj Celzija oz. približno 5 min.

Na krožniku postrežemo rezance s pestom, na katere položimo pljučno tagliato, ki jo narahlo posujemo s solnim cvetom.


POROVA JUHA

Sestavine: por, gomolj zelene, korenje, olivno olje, sol, timijan.

Narezano zeleno in korenje podušimo na olivnem olju ter dodamo na kolobarje narezan por. Še nekoliko podušimo ter zalijemo z vodo. Posolimo ter dodamo timijan. Kuhamo dokler juha ne zavre. S paličnim mešalnikom zelenjavo zmiksamo, da dobimo ravno prav gosto oz. tekočo juho.

Po potrebi dosolimo.

Na krožniku postrežemo juho po kateri potresemo nastrgan korenček.

Dober tek!

Primož Dolničar, Z vrta na mizo