Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zdravje Ministrstvo: Gradbeno dovoljenje izdano – gradnja onkološkega oddelka v Mariboru se nadaljuje

Po številnih zapletih pri gradnji nove stavbe za zdravljenje onkoloških bolnikov v UKC-ju Maribor so z ministrstva za zdravje sporočili, da so prejeli potrditev o dokončnosti gradbenega dovoljenja. Dodali so, da se dela na gradbišču že nadaljujejo.

7

Okolje Arso opozarja pred naraščanjem in tudi razlivanjem rek na severozahodu države

Reke so ponoči marsikje po državi močno narasle in še vedno naraščajo. Tolminka, Učja in Soča v zgornjem in srednjem toku se razlivajo. Velike pretoke imajo tudi Sava s pritoki na Gorenjskem in posamezne reke na Idrijskem, Savinjskem in v Podravju.

Slovenija Referendum o Jeku 2 naj bi izvedli 24. novembra

Posvetovalni referendum, na katerem bodo volivci odločali o postavitvi druge nuklearke v Krškem (Jek 2), bo predvidoma v nedeljo, 24. novembra, je zapisano v gradivu za sejo odbora DZ-ja, ki bo pripravil besedilo odloka o razpisu referenduma.

52

Ob osmih Miro Haček: Stojmenova Duh je odšla ob pomoči koalicijskih partnerjev

"Ministrica je na koncu odstopila, ker je bilo treba odstraniti motečo zgodbo, saj v koaliciji vse bolj razmišljajo o prihodnjih volitvah," je v oddaji Ob osmih povedal politolog Miro Haček.

1

Številke Petrovec si v Italiji želi redoljubnosti, v Sloveniji pa prisrčnosti

"Nepredvidljivih položajev je veliko, zato je pri delu dopisnika potreben tudi pogum, da se vržeš v vodo takrat, ko ne veš, ali bo hladna ali topla, slana ali sladka," se svojega rimskega dopisništva spominja Janko Petrovec.

1

Novice

Evropa Pred petimi leti umorjen moški v Srbiji naj bi bil slovenski državljan

Na območju mesta Sombor v Vojvodini so letos poleti našli okostje moškega, za katerega se je izkazalo, da je bil umorjen pred petimi leti. Srbska policija je ugotovila identiteto žrtve, po pisanju srbskih medijev pa naj bi šlo za slovenskega državljana.

Slovenija Emilija Stojmenova Duh ni več ministrica, z njenim odstopom se je seznanil tudi DZ

Čeprav je bila v DZ-ju napovedana že druga interpelacija ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, so se poslanci na začetku seje zgolj seznanili z njenim odstopom, ki ga je premier Robert Golob sprejel že v četrtek.

68
Oglasno sporočilo

Kaj povezuje Borisa Beckerja in Ano Roš

Na konferenci Destinacija: Uspeh, ki jo je na Bledu organizirala skupina Vzajemci, so zbrani poslušalci imeli priložnost slišati izkušnje in lekcije številnih uglednih mednarodnih govornikov.

Šport

Derrick Rose "Superjunak" iz Chicaga, ki je z 22 leti stopil ob bok Jordana

"Previsok, premočan, prehiter, predober," je po eni izmed sijajnih akcij Derricka Rosa, najmlajšega MVP-ja Lige NBA do zdaj, opisal komentator tekem Chicaga na ESPN-u Stacey King.

2

SP v kolesarstvu SP se bo kljub kritičnemu stanju švicarske najstnice nadaljeval

Švicarska mladinka Muriel Furrer se po padcu na četrtkovi cestni dirki svetovnega prvenstva v Zürichu še naprej bori za življenje. Po posvetu organizatorjev z družino nesrečne kolesarke bo SP potekal naprej po predvidenem načrtu.

3

SP v kolesarstvu 2025 V Ruandi za naslov svetovnega prvaka skoraj 5500 višinskih metrov

Letošnja dirka na svetovnem prvenstvu v Zürichu bo s 274 km in 4470 višinskimi metri izjemno zahtevna, a prihodnje leto čaka kolesarje v Ruandi najtrši oreh v moderni zgodovini. Na 267 km bodo morali opraviti kar s 5475 višinskimi metri.

62

SP v kolesarstvu TV SLO 2: Ob 15. uri prenos cestne dirke mlajših članov

Na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Zürichu je danes na sporedu dirka mlajših članov. Slovenske barve zastopajo Gal Glivar, Jaka Marolt in Anže Ravbar. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju od 15. ure naprej.

1

Nogomet Gnezda Čerin podaljšal pogodbo s Panathinaikosom še za dve leti

Slovenski nogometni reprezentant Adam Gnezda Čerin je podaljšal pogodbo s Panathinaikosom do junija leta 2028. 25-letni vezist je član atenskega velikana od leta 2022, ko je prišel iz Nürnberga.

3
Oglasno sporočilo

Botrstvu namenili več kot milijon evrov

Sodelovanje Zveze Anita Ogulin & ZPM in HOFERja sega že v leto 2014. V tem času je HOFER skupaj s kupci programu Botrstvo v Sloveniji namenil več kot milijon evrov.

SP v kolesarstvu Pogačar: Imamo več orožij. Če bomo dirkali pametno, imamo res močne karte.

"Trasa je zelo zahtevna. Ni mi stoodstotno pisana na kožo, mi je pa veliko bolj kot lani," je povedal prvi favorit cestne dirke na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu Tadej Pogačar.

81
Več

Kultura

Intervju "Če si Albanija – ali pa Slovenija – bo vedno kdo skušal povedati tvojo zgodbo namesto tebe"

"Komunizem je prenehal obstajati ne samo kot ideal ali sistem vladavine, ampak kot miselna kategorija," se obdobja v začetku devetdesetih spominja albanska pisateljica Lea Ypi. V romanu Svobodna popiše razpad "zadnje stalinistične izpostave v Evropi".

35

Ko je šla svoboda čez rob Kako je Karpo Godina svoj eksperimentalni duh prenesel v oglaševalske projekte

V Galeriji Fotografija je na ogled razstava, ki predstavlja nekoliko drugačno stran ustvarjanja cineasta Karpa Godine. V središče postavlja oglase, ki jih je posnel v času, ko so v tem prostoru nastajala ekonomsko propagandna sporočila z novim jezikom.

Likovna kritika Andrej Medved je prejel kritiško pero za življenjsko delo

Slovensko društvo likovnih kritikov je letošnjo nagrado kritiško pero za življenjsko delo namenilo Andreju Medvedu, za likovno kritiko in kuratorstvo je nagrajen Tomislav Vignjević, za mlado kritičarko pa Sara Nuša Golob Grabner.

1
Več

Zabava in slog

Urejanje Cesta čez Vršič bo v prvi polovici oktobra občasno popolnoma zaprta

Zaradi obnove regionalne ceste in ureditev parkirišč bo cesta čez prelaz Vršič od 1. do 11. oktobra vsak dan, z izjemo koncev tedna, popolnoma zaprta med 7.30 in 17. uro. Zunaj tega časovnega obdobja bo vzpostavljena polovična zapora ceste.

Zanimiv Obisk razglednega stolpa Kristal presegel vsa pričakovanja

Čeprav so načrtovali, da bo stolp Kristal v Rogaški Slatini v prvih sedmih mesecih obratovanja obiskalo 35.000 ljudi, so to številko dosegli že avgusta. V štirih mesecih od odprtja se je na najvišjo stavbo v Sloveniji povzpelo več kot 40.000 obiskovalcev.

13

"Sanje so se uresničile" Kristjan Čeh in Anna Maria Orel sta si obljubila večno zvestobo

Okoli tri mesece po tem, ko se je Kristjan Čeh zaročil z dolgoletno partnerko Anno Mario Orel, sta slovenski metalec diska in estonska metalka kladiva na družbenih omrežjih razkrila, da sta se civilno poročila. Estonka je tudi prevzela možev priimek.

8

Avtomobilnost Za več kot 90 odstotkov nesreč smo odgovorni ljudje

V tednu mobilnosti smo v uredništvu Avtomobilnosti naredili retrospektivo preventivnih projektov Zavarovalnice Triglav, pri katerih smo s kamero redno sodelovali. Kaj smo se naučili, kaj so pokazali podatki?

5

Zanimivosti Popolna polomija plesa v slogu Bridgertona: surov piščanec za banket in striptizeta namesto orkestra

Oboževalci serije Bridgerton so bili povsem besni, ko neuradni ples v Detroitu v slogu priljubljene Netflixove serije Bridgerton ni izpolnil njihovih pričakovanj.

2
Oglasno sporočilo

Že poznate skrivnost odličnih jedi?

»Prava zvezda v kuhinji je vedno bila sestavina,« pravi chef Gregor Vračko, ki ustvarja neverjetne kulinarične mojstrovine. V intervjuju za revijo Grazia je novinarki in glavni urednici Grazie Špeli Štamol zaupal še marsikaj zanimivega o svojem delu.

San Pellegrinov mladi chef Na najpomembnejšem svetovnem tekmovanju mladih kuharjev kar trije Slovenci

Na najpomembnejšem svetovnem tekmovanju mladih chefov San Pellegrino Young Chef bodo letos Slovenijo zastopali kar trije mladi kuharji. To so Boštjan Volk iz Gostišča Volk v Plešivcu, Matija Cotič iz Koče na Kokoši in Pablo Donatio Falcon iz Hiše Franko.

3
Več

Uredniški izbor

Zdravje Steroidi v rekreativnem športu: "Vsak pozna nekoga, ki jih prodaja"

"Uporaba steroidov je veliko pogostejša, kot bi si mislili," pove osebni trener Blaž Radonjić. Čeprav so anabolični steroidi v Sloveniji prepovedani, so, kot smo izvedeli, na črnem trgu lahko dostopni, po njih posegajo že srednješolci.

54

Stanovanjska problematika Vse slabše stanje na najemnem trgu: s povprečno plačo najem "povprečnega" stanovanja ni vzdržen

Ob vse dražjih nepremičninah številnim ostane na voljo le najem. A vse višje so tudi najemnine. Človek s povprečno plačo mora tako za najem standardnega enosobnega stanovanja odšteti več kot polovico svojih prihodkov – če za najem sploh dobi priložnost.

264

Raziskava 84 odstotkov ukrajinskih beguncev si želi ostati v Sloveniji. Zaposlenih je precej malo.

Večina ukrajinskih beguncev v Sloveniji živi že dalj časa, več kot 80 odstotkov si jih želi tu tudi ostati. Počutijo se varno, hujših sovražnosti ne občutijo. Več kot tretjina je otrok, ki so vključeni v slovenske šole, slabša je zaposlenost odraslih.

44

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov