Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Radio Ga Ga

Pred kurilno sezono Za tisoč litrov kurilnega olja v Nemčiji 200 evrov manj kot pri nas

Kmalu se bo začela kurilna sezona. Dobrodošlo je, da so cene kurilnega olja, plina in lesnih peletov nižje kot lani v tem času. Motenj z dobavo ne gre pričakovati, dosti nižjih cen pred koncem leta najbrž prav tako ne.

109

Slovenija Emilija Stojmenova Duh ni več ministrica, z njenim odstopom se je seznanil tudi DZ

Čeprav je bila v DZ-ju napovedana že druga interpelacija ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, so se poslanci na začetku seje zgolj seznanili z njenim odstopom, ki ga je premier Robert Golob sprejel že v četrtek.

39

Bližnji vzhod V izraelskih napadih na Libanon od ponedeljka ubitih več kot 700 ljudi

V izraelskih napadih na Libanon je bilo v četrtek ubitih najmanj 92 ljudi, od ponedeljka pa skupaj več kot 700. Glede pozivov k premirju je Izrael sporočil, da cenijo prizadevanja ZDA in se bodo o tem še naprej pogovarjali.

9

Intervju "Če si Albanija – ali pa Slovenija – bo vedno kdo skušal povedati tvojo zgodbo namesto tebe"

"Komunizem je prenehal obstajati ne samo kot ideal ali sistem vladavine, ampak kot miselna kategorija," se obdobja v začetku devetdesetih spominja albanska pisateljica Lea Ypi. V romanu Svobodna popiše razpad "zadnje stalinistične izpostave v Evropi".

21

Lepota bivanja Hollywood ima pločnik slavnih, Stara Fužina pa odtise krave Tamajhne

Nihče ne ve, zakaj je na vrhu hriba v Stari Fužini 16-metrska luknja, očitno vodnjak, ki so mu zdaj postavili znamenje s čisto pravimi odtisi krave Tamajhne. Zasnovi arhitekturnega biroja Ofis se je s svetlobno instalacijo pridružil tudi Tilen Sepič.

3

Novice

Azija Udarec za kitajsko mornarico – potonila nova jedrska podmornica

ZDA so razkrile, da naj bi se v začetku letošnjega leta potopila najnovejša kitajska jedrska podmornica, kar predstavlja veliko zadrego za Peking, ki pospešeno širi svoje vojaške zmogljivosti.

6

Slovenija "Za privabljanje novih kadrov bodo plače v javnem sektorju tudi po prenovi sistema prenizke"

Strokovnjaki ocenjujejo, da dogovor o prenovi plačnega sistema v javnem sektorju ne predstavlja korenite reforme. Čeprav gre na prvi pogled za občutno zvišanje, bi morale biti plače še višje, če bi si želeli v javni sektor privabiti nove delavce.

74
Oglasno sporočilo

Nevidna grožnja, ki oblikuje naše mnenje

Ste slišali, da je bila avstralska plesalka breakdancea, ki je požela veliko kritik na svoj nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu, tam zgolj zaradi svojega moža? Ali pa, da je bila aretirana znana slovenska voditeljica?  

Šport

SP v kolesarstvu 2025 V Ruandi za naslov svetovnega prvaka skoraj 5500 višinskih metrov

Letošnja dirka na svetovnem prvenstvu v Zürichu bo s 274 km in 4470 višinskimi metri izjemno zahtevna, a prihodnje leto čaka kolesarje v Ruandi najtrši oreh v moderni zgodovini. Na 267 km bodo morali opraviti kar s 5475 višinskimi metri.

45

SP v kolesarstvu TV SLO 2: Ob 15. uri prenos cestne dirke mlajših članov

Na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Zürichu je danes na sporedu dirka mlajših članov. Slovenske barve zastopajo Gal Glivar, Jaka Marolt in Anže Ravbar. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju od 15. ure naprej.

Nogomet Gnezda Čerin podaljšal pogodbo s Panathinaikosom še za dve leti

Slovenski nogometni reprezentant Adam Gnezda Čerin je podaljšal pogodbo s Panathinaikosom do junija leta 2028. 25-letni vezist je član atenskega velikana od leta 2022, ko je prišel iz Nürnberga.

1

SP v kolesarstvu Pogačar: Imamo več orožij. Če bomo dirkali pametno, imamo res močne karte.

"Trasa je zelo zahtevna. Ni mi stoodstotno pisana na kožo, mi je pa veliko bolj kot lani," je povedal prvi favorit cestne dirke na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu Tadej Pogačar.

73

Liga NHL Tik pred začetkom poškodba ključnega moža Los Angelesa

Manj kot dva tedna pred začetkom nove sezone Lige NHL se je poškodoval eden stebrov ekipe Los Angelesa, Drew Doughty. Pri 34-letnem branilcu sumijo na zlom gležnja.

1
Oglasno sporočilo

Botrstvu namenili več kot milijon evrov

Sodelovanje Zveze Anita Ogulin & ZPM in HOFERja sega že v leto 2014. V tem času je HOFER skupaj s kupci programu Botrstvo v Sloveniji namenil več kot milijon evrov.

Evropska liga Riga kljub golu kapetana Lipuščka visoko izgubila v Bukarešti

Branilec Žiga Lipušček je sredi prvega polčasa dosegel zadetek za RFS iz Rige, ki pa je klonil v uvodnem krogu Evropske lige. V Bukarešti je bil FCSB boljši s 4:1.

Več

Kultura

Radijski dokumentarec Potovanje na robu noči med finalisti 29. Festivala Phonurgia Nova

Radijski dokumentarec Potovanje na robu noči, ki je združil moči ustvarjalcev z vseh treh radijskih programov Radia Slovenija, je med nominiranimi finalisti za nagrade na 29. Festivalu Phonurgia Nova v Marseillu v Franciji.

Knjige Dušan Merc odstopil z mesta predsednika Društva slovenskih pisateljev

Dušan Merc je odstopil z mesta predsednika Društva slovenskih pisateljev, ki ga je vodil od maja 2019. Na čelu društva je nasledil Aksinjo Kermauner in Iva Svetino, ki sta oba odstopila pred koncem mandata. 

17

Knjige Nagrada Fanny Haussmann za Jurija Hudolina in njegov pesniški ciklus Rdeča zemlja

Jurij Hudolin je prejemnik pesniške nagrade Fanny Haussmann 2024, ki mu jo je prinesel pesniški ciklus Rdeča zemlja. Občina Žalec lavreatu nameni tudi finančno nagrado v vrednosti 1000 evrov. Nagrado so podelili sedmo leto zapored.

Več

Zabava in slog

"Sanje so se uresničile" Kristjan Čeh in Anna Maria Orel sta si obljubila večno zvestobo

Okoli tri mesece po tem, ko se je Kristjan Čeh zaročil z dolgoletno partnerko Anno Mario Orel, sta slovenski metalec diska in estonska metalka kladiva na družbenih omrežjih razkrila, da sta se civilno poročila. Estonka je tudi prevzela možev priimek.

4

Avtomobilnost Za več kot 90 odstotkov nesreč smo odgovorni ljudje

V tednu mobilnosti smo v uredništvu Avtomobilnosti naredili retrospektivo preventivnih projektov Zavarovalnice Triglav, pri katerih smo s kamero redno sodelovali. Kaj smo se naučili, kaj so pokazali podatki?

4

Zanimivosti Popolna polomija plesa v slogu Bridgertona: surov piščanec za banket in striptizeta namesto orkestra

Oboževalci serije Bridgerton so bili povsem besni, ko neuradni ples v Detroitu v slogu priljubljene Netflixove serije Bridgerton ni izpolnil njihovih pričakovanj.

2

San Pellegrinov mladi chef Na najpomembnejšem svetovnem tekmovanju mladih kuharjev kar trije Slovenci

Na najpomembnejšem svetovnem tekmovanju mladih chefov San Pellegrino Young Chef bodo letos Slovenijo zastopali kar trije mladi kuharji. To so Boštjan Volk iz Gostišča Volk v Plešivcu, Matija Cotič iz Koče na Kokoši in Pablo Donatio Falcon iz Hiše Franko.

3

Zanimivosti Med Mehiko in Španijo obujen kolonialni spor, ker kralj ni povabljen na inavguracijo

Med Mehiko in Španijo je izbruhnil spor, ker španski kralj Filip VI. ni bil povabljen na inavguracijo novoizvoljene predsednice Claudie Sheinbaum.

21
Oglasno sporočilo

Admixer Media postal uradni zastopnik za medijski zakup Google Ads v Sloveniji

Google je imenoval Admixer Media, del podjetja Admixer Advertising, za uradnega zastopnika za medijski zakup Google Ads v Sloveniji.

Sporna večerja na Ferskih otokih Danski zvezdnik in kulinarični kritik ovadena zaradi "perverznega" uživanja živih jastogov

Danski igralec Pilou Asbæk se je ta mesec mudil na Ferskih otokih, kjer je v družbi danskega kulinaričnega kritika Sørena Franka izkušal tudi otoško kulinarično sceno. A ena od večerij je zvezdniku in piscu prinesla ovadbo policiji.

30
Več

Uredniški izbor

Zdravje Steroidi v rekreativnem športu: "Vsak pozna nekoga, ki jih prodaja"

"Uporaba steroidov je veliko pogostejša, kot bi si mislili," pove osebni trener Blaž Radonjić. Čeprav so anabolični steroidi v Sloveniji prepovedani, so, kot smo izvedeli, na črnem trgu lahko dostopni, po njih posegajo že srednješolci.

54

Stanovanjska problematika Vse slabše stanje na najemnem trgu: s povprečno plačo najem "povprečnega" stanovanja ni vzdržen

Ob vse dražjih nepremičninah številnim ostane na voljo le najem. A vse višje so tudi najemnine. Človek s povprečno plačo mora tako za najem standardnega enosobnega stanovanja odšteti več kot polovico svojih prihodkov – če za najem sploh dobi priložnost.

263

Raziskava 84 odstotkov ukrajinskih beguncev si želi ostati v Sloveniji. Zaposlenih je precej malo.

Večina ukrajinskih beguncev v Sloveniji živi že dalj časa, več kot 80 odstotkov si jih želi tu tudi ostati. Počutijo se varno, hujših sovražnosti ne občutijo. Več kot tretjina je otrok, ki so vključeni v slovenske šole, slabša je zaposlenost odraslih.

44

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

23
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov