Črna kronika

Farmacevtka ovadila kriminalista

Obramba bi lahko izločila še preostale dokaze, ki niso ugodni za Jankovića
K. T.|03.10.2017 ob 22:40
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA
Z ovadbo bi obramba lahko izločila še preostale dokaze, ki niso ugodni za Jankovića. Izločili bi tudi zapisnik o zaslišanju farmacevtke, ki je preiskovalcem povedala, kaj se je dogajalo v županovi pisarni in pri njej doma. Foto: BoBo

Farmacevtka, ki naj bi dobila zaposlitev v Lekarni Ljubljana v zameno za spolne usluge županu Zoranu Jankoviću, je ovadila kriminalista, ki sta jo zaslišala, poroča Pop TV.

Zdi se ji sporno, da sta jo obiskala na domu in jo pospremila na zaslišanje, kjer se je morala odločiti, ali bo pričala proti Jankoviću ali pa se bo tudi sama znašla v postopku.

Z ovadbo bi obramba lahko izločila še preostale dokaze, ki niso ugodni za Jankovića. Izločili bi tudi zapisnik o zaslišanju farmacevtke, ki je preiskovalcem povedala, kaj se je dogajalo v županovi pisarni in pri njej doma.

Kot poroča Pop TV, je odvetnik farmacevtke Miha Kozinc kriminalista ovadil, ker da naj bi decembra 2015 nezakonito vstopila v stanovanje farmacevtke, zlorabila svoj položaj, jo pospremila na zaslišanje v prostore NPU-ja ter od nje izsilila izpoved, ki je obremenila župana.

Kozinc je dejal, da se za ovadbo zoper kriminalista ne bi odločili, če ne bi tožilka Blanka Žgajnar poskrbela za objavo ovadb.

Prejšnji teden je sodišče v Ljubljani iz spisa v zadevi farmacevtka izločilo dokaze, pridobljene s prisluškovanjem ljubljanskemu županu Jankoviću. Pred njihovim uničenjem pa je imel Janković možnost vpogleda v gradivo. Janković je v odzivu na odločitev višjega sodišča, da v zadevi farmacevtka prisluhi proti njemu ne bodo dokaz v nadaljnjem pregonu, dejal, da pravica na koncu vedno zmaga na sodišču. Napoveduje tožbe zoper številne, med drugim tožilko Blanko Žgajnar.


Črna kronika


Več rezultatov iskanja