Črna kronika

Policija: Na prehodu za pešce pijan zbil mladoletni peški

Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja
T. K. B.|07.12.2017 ob 11:40
Vipava - MMC RTV SLO, STA
Nesreča se je zgodila na prehodu za pešce. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo

V sredo zvečer je voznik v bližini Škofijske gimnazije v Vipavi na prehodu za pešce zbil dve peški. Izkazalo se je, da je imel v litru izdihanega zraka 1,68 miligrama alkohola, vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Po podatkih, ki jih je zbrala policija, je 42-letnik vozil osebni avtomobil po cesti iz Podnanosa proti Ajdovščini. Ko je pripeljal v neposredno bližino tamkajšnje Škofijske gimnazije, sta z njegove leve strani čez prehod za pešce cestišče pravilno prečkali dve mladoletni peški.

Voznik je s prednjim delom vozila trčil v njiju, padli sta po vozišču in pri tem dobili telesne poškodbe. Ena je dobila hujše, druga pa lažje poškodbe. Odpeljani sta bili v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so 42-letniku odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 1,68 miligrama alkohola (dopustna meja je 0,24 miligrama), zato je bil zoper njega odrejen še strokovni pregled. V postopku je bilo ugotovljeno še, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.


Črna kronika


Več rezultatov iskanja