Gledamo

Nova misija za Može v črnem - a tokrat brez Willa Smitha

Lov na "izmečke vesolja" se nadaljuje
A. J.|02.10.2017 ob 17:28
Los Angeles - MMC RTV SLO
"Bova kar midva prevzela" - prva replika agenta K v prvem (in tudi tretjem) filmu. Kdo bo lahko nasledil Tommyja Lee Jonesa in Willa Smitha? Foto: IMDb

O "braniteljih galaksije", ki poravnajo medplanetarne spore in vsem naključnim pričam izbrišejo vse spomine na svoj obstoj, nas je podučil trojček filmov o Možeh v črnem. Pa čeprav Willu Smithu očitno ni do tega, da bi si spet nadel uniformo, studio Sony pospešeno pripravlja obzgodbo svoje donosne franšize.

Ključna beseda pri vsem skupaj je seveda obzgodba (ang. spin-off), ki med vrsticami pove, da Will Smith in Tommy Lee Jones ne bosta ponovila svojih vlog intergalaktičnih tajnih agentov. Scenarij za film, ki naj bi v kinematografe prišel že v maju leta 2019, pišeta Matt Holloway in Art Marcum (skupaj sta bila denimo med scenaristi najnovejšega dela Transformerjev in prvega Iron Mana). Zgodba bo postavljena v isti kontekst kot prejšnji filmi, a bo vsemu skupaj "dodala pridih aktualnosti, ki bo temo zajel na svetovni ravni".

"Zelo redko se zgodi, da prebereš scenarij do konca in že takoj veš, da imaš v rokah film, ampak Artu in Mattu je uspelo spisati obzgodbo, ki je v isti sapi zvesta srčiki sveta Mož v črnem, hkrati pa razširi franšizo v zanimivo novo smer," je najavil producent Walter F. Parkes.

Iz povedanega lahko sklepamo, da si pri Sonyju želijo ponoviti recept za uspeh, ki se je studiu Universal posrečil z Jurskim svetom (2015) - franšizo, ki jo je pred leti začel Jurski park, jim je uspelo obuditi od mrtvih z ogromnim dobičkom, obenem pa ni bilo treba popolnoma ignorirati vsebine prejšnjih filmov; v sago so jih inkorporirali kot predzgodbo.

Po poročanju filmskega bloga Deadline se producenti trenutno sestajajo s potencialnimi režiserji za film; nekoga bo - glede na razmeroma hitro približujočo se premiero - treba izbrati hitro.

V resnici bi raje videli ta film
Uradna najava projekta je sicer marsikoga v industriji presenetila, saj je doslej veljalo, da bomo Može v črnem naslednjič videli v posebnem "crossover" projektu, ki bi združil svetova franšiz MiB in 21 Jump Street. (Jonah Hill in Channing Tatum, ki sta doslej nastopila v dveh delih policijske komedije, bi v tretjem stopila med lovce "izmečkov vesolja".) Ta ideja sicer uradno še vedno obstaja, a še ni dobil zelene luči za izvedbo, tako da bomo obzgodbo lahko videli prej.

Zakaj bi iskali nove ideje?
Studio Sony je sicer pravkar iz arhivov privlekel tudi franšizo Charliejevi angelčki: nov film bo režirala Elizabeth Banks, za dve od glavnih vlog pa menda snubijo Kristen Stewart in Lupito Nyong'o.

Več front so odprli tudi v vojni, kako v popkulturo vrniti Spider-Mana. Trenutno vzporedno nastajata dva scenarija: za animirani film, ki ga bosta režirala Phil Lord in Christopher Miller in prihaja okrog božiča prihodnje leto, in za igrani film o Venomu, Spider-Manovem antagonistu, ki prihaja že oktobra 2018. Na koncu sta tu še film Silver & Black o dveh junakinjah Spider-Manovega sveta (prihaja februarja 2019) in pa nadaljevanje blockbusterja Spider-Man: Homecoming (julija 2019).


Ena izmed osrednjih atrakcij franšize so procesije čudnih vesoljskih bitij, ki se zvrstijo v vsakem filmu. Foto: IMDb
Pri Sonyju si želijo ponoviti recept za uspeh, ki se je studiu Universal posrečil z Jurskim svetom (2015) - franšizo, ki jo je pred leti začel Jurski park, jim je uspelo obuditi od mrtvih z ogromnim dobičkom, obenem pa ni bilo treba popolnoma ignorirati vsebine prejšnjih filmov; v sago so jih inkorporirali kot predzgodbo. Foto: IMDb

Gledamo


Več rezultatov iskanja