Recenzije

Pade noč: igra, ki deluje kot scenarij. Navdih: Bergman, Bresson, Bunuel.

Hotelska soba, kjer se križajo in prepletajo tri zgodbe
A. K.|21.02.2013 ob 11:49
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA
Predstava v francoščini, ki jo bodo spremljali slovenski nadnapisi, je nastala v sodelovanju s Festivalom v Avignonu, narodnim gledališčem Pariz - La Colline in Bouffes du Nord. Foto: Cankarjev dom

Francoska gledališka skupina Compagnie MidiMinuit je gostovala v Cankarjevem domu (CD) s predstavo Guillauma Vincenta Pade noč... (La nuit tombe...).

V CD-ju so zapisali, da je Vincent, ki navdih za svoja dela išče pri filmskih ustvarjalcih, kot so Ingmar Bergman, Robert Bresson in Luis Bunuel, ustvaril igro, ki deluje kot scenarij.

Vincent je dogajanje v predstavi postavil v en sam prostor - v hotelsko sobo, kjer se križajo in prepletajo tri zgodbe.

"Za zaprtimi vrati"
Avtor gledalca popelje v svet, v katerem sta resničnost in domišljija tesno prepletena in v katerem se preteklost in sedanjost ponekod zlijeta. To je domišljijski beg v igri s preobrati dogodkov, ki se opirajo na dramski okvir, posut z majhnimi kamenčki, po katerih občinstvo sledi dogajanju podobno, kakor otroci vstopajo v pravljice, so zapisali v CD-ju.

Vincent je o predstavi dejal, da se dogaja "za zaprtimi vrati". Predstava "je komorna igra, zgodba dveh sester in očeta, poroke in ločitve, ljubezni in sovraštva - za šest igralcev in deset oseb".


Recenzije


Več rezultatov iskanja