Razstave

Peterica slovenskih umetnikov se predstavi v Abu Dabiju

Organizatorji: slovenski mesec doslej eden najboljših
M. K.|03.10.2017 ob 17:41
Abu Dabi - MMC RTV SLO, STA
Slovenski umetniki so v Abu Dabiju ustvarjali štiri tedne, v tem času nastala dela pa bodo na ogled do konca oktobra. Foto: Abu Dhabi Art Hub

V Abu Dabiju vsak mesec posvetijo umetniškemu ustvarjanju druge države. Septembra je bila na vrsti Slovenija, ki je v tamkajšnjo rezidenco poslala pet umetnikov - Klemna Bruna, Barbaro Demšar, Mašo Gala, Jožeta Šubica in Aljaža Vidrajza. Njihova dela bodo na ogled do konca oktobra.

Z odprtjem razstave se je zadnji septembrski dan sklenil mesec slovenske umetnosti. Gre za projekt, ki ga organizira Abu Dabi Art Hub. V okviru svojih rednih aktivnosti ljubiteljem umetnosti vsak mesec predstavijo drugo državo ali temo. Slovenski umetniki, ki so bili izbrani na razpisu, so navdušili povabljence razstave.

"Slovenski umetniki so pokazali izjemen talent. Pokazali so različne tehnike, s katerimi ustvarjajo ta izjemna dela. Slovenski mesec je vsekakor eden izmed najbolj uspešnih med vsemi, ki smo jih organizirali," pravi ustanovitelj projekta Art Hub Ahmed Al Jafej.

V puščavo po navdih
V času ustvarjanja v Abu Dabiju je peterica umetnikov bivala v tamkajšnji rezidenci, poleg tega pa so si ogledali tudi mestne znamenitosti. Med drugim so se podali v puščavo Liva, za katero pravijo, da gre za enega najlepših krajev v Združenih arabskih emiratih ter da bi vsak umetnik moral tja po navdih, je sporočila pobudnica za rezidenco slovenskih umetnikov, profesorica v Abu Dabiju Nataša Slak Valek.

"Umetniki so se zelo izkazali, zanimanje za njihova dela je izjemno, poleg tega pa je s pojavljanjem v lokalnih medijih skozi projekt veliko prepoznavnosti dobila tudi država Slovenija," je še sporočila pobudnica rezidence. Ob tem je izrazila obžalovanje, da Slovenija ni prepoznala promocijske priložnosti, saj se dogodki, kot je ta, običajno izkoriščajo v gospodarske in promocijske namene.


Organizatorji so s predstavljenim delom slovenskih ustvarjalcev zadovoljni, zanimanje zanje je menda veliko. Foto: Abu Dhabi Art Hub
Udeleženci so se med bivanjem odpravili tudi v puščavo Liva. Foto: Abu Dhabi Art Hub

Razstave


Več rezultatov iskanja