Zdravje

Vozniki se bodo po prenovljeni Gosposvetski cesti lahko zapeljali šele avgusta

V središču mesta sočasno teče tudi prenova Dalmatinove ulice do Miklošičeve
G. C.|19.07.2018 ob 12:25
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA
Gosposvetska cesta v Ljubljani bo za promet zaprta še do konca meseca, do takrat pa je na voljo pešcem in kolesarjem. Foto: MMC RTV SLO

Gosposvetska cesta v Ljubljani bo za promet zaprta še do konca meseca, do takrat pa je na voljo pešcem in kolesarjem. Do konca meseca bo neprevozna tudi Dalmatinova ulica.

Gosposvetska cesta je prenovljena, tudi za motorni promet, vendar bodo lahko vozniki po njej zapeljali šele prihodnji mesec, so pojasnili na Mestni občini Ljubljana (MOL). V središču mesta sočasno teče tudi prenova Dalmatinove ulice do Miklošičeve, ki bo po pojasnilih občine za promet prav tako zaprta do 31. julija.

Dela potekajo tudi na Slovenski cesti do križišča s Trdinovo ulico, a točnega datuma konca prenove na občini predvsem zaradi arheoloških raziskav ne morejo napovedati. Kot so pojasnili na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet, je potek arheoloških raziskav odvisen tudi od morebitnih odkritij, ki pa jih ni mogoče natančno vnaprej predvideti.

MOL sicer namerava po vzoru osrednjega in južnega dela Slovenske ceste urediti tudi odsek od Trdinove do vključno križišča z Dunajsko. Kot so pojasnili, so predvideni tlakovanje površin za pešce in kolesarje, prestavitev avtobusnega postajališča v smeri proti centru nazaj na Bavarski dvor, obnova vodovoda, vročevoda, javne razsvetljave, semaforizacije in vzpostavitev taktilnih oznak.

Sočasno z obnovo severnega dela Slovenske ceste bodo skupaj s komunalno infrastrukturo obnavljali tudi Kersnikovo, Vošnjakovo, Dvořakovo in del Pražakove ulice.


Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Zdravje


Več rezultatov iskanja