Novice

Milijonta prenočitev Britancu, ki že 40 let prihaja na Bled

Bled obišče vse več obiskovalcev
D. S.|01.01.2018 ob 17:26
Bled - MMC RTV SLO, STA
Prvi dan novega leta so na Bledu izkoristili za simbolično podelitev listine ob milijonti prenočitvi v letu 2017, ki so jo zaznamovali konec decembra. Foto: BoBo

Prvi dan novega leta je bil na Bledu še posebej slavnosten, saj so podelili listino ob milijonti prenočitvi. Dobitnik je Britanec James Barrington.

Prvi dan novega leta je bil na Bledu še posebej slavnosten, saj so podelili listino ob milijonti prenočitvi. Dobitnik je Britanec James Barrington.

Britanec je ob prejemu povedal, se na Bled vsako leto vrača z družino - Britanec na Bled zahaja že 40 let -, s katero se v slovenskem turističnem biseru vedno počutijo dobrodošle. Ljudje so prijazni, Bled pa po njegovem mnenju ohranja najboljše iz preteklosti.

Barringtonu je listino, ki so jo odtisnili v grajski tiskarni, na Blejskem gradu izročil blejski župan Janez Fajfar. Ta je dejal, da milijon prenočitev v enem samem letu za Bled pomeni ogromno in si res ni predstavljal, da se bo to zgodilo tako hitro. Poudaril pa je, da ni vse v količini, pač pa tudi v kakovosti. V letu 2018 si želi sodelovanja in razumevanja, "da živimo v enem najlepših krajev, ki ni samo naš, zato se moramo boriti, da naravna in kulturna dediščina ostaneta nedotaknjeni".

Napovedal je še, da bo letos dokončana severna obvoznica, ki bo razbremenila promet proti Pokljuki, pod gradom pa bo hkrati nastalo novo parkirišče, ki bo pomembno razbremenilo središče Bleda. Nadaljevali bodo tudi postopke za izgradnjo južne razbremenilne ceste.

Z današnjim dnem je nov mandat začel novi direktor lokalne turistične organizacije Turizem Bled Tomaž Rogelj. Mejnik enega milijona prenočitev bodo po njegovih besedah najprej izkoristili za dokončanje nove strategije razvoja turizma. "Trajnostni razvoj turizma je edino, kar Bledu zagotavlja prihodnost," je ob tem dejal Rogelj, ki je ob imenovanju za direktorja spregovoril tudi o usmeritvi Bleda v vrhunsko destinacijo. Predlog strategije bodo na Bledu javnosti prvič predstavili 11. januarja.


Novice


Več rezultatov iskanja