Okolje

Razgledni stolp Vinarium gostil že 200 tisoč obiskovalcev

Obisk Vinariuma presega pričakovanja
L. L.|30.09.2017 ob 17:21
Lendava - MMC RTV SLO, STA
Jubilejni dvestotisoči obiskovalec Vinariuma je za nagrado prejel darilni bon za hotelsko prenočitev na Dunaju. Foto: MMC RTV SLO

Najvišji razgledni stolp v Sloveniji Vinarium v Lendavskih goricah je v nekaj več kot dveh letih od odprtja sprejel 200.000. obiskovalca.

Vinarium, ki je svoja vrata odprl septembra 2015, omogoča obiskovalcem pogled na Slovenijo, Madžarsko, Avstrijo in Hrvaško. Obiskovalce pa poleg razgleda pričaka tudi lokalna kulinarična in vinska ponudba. Župan občine Lendava Anton Balažek je ob jubilejnem obiskovalcu dejal, da število obiskovalcev v prvih dveh letih močno presega načrtovanega.

Jubilejni obiskovalec Bojan Gojkošek iz Maribora je 53,5-metrski stolp obiskal z družino. "Na stolpu smo prvič, vsekakor pa se bomo sem še vračali, saj nam je všeč tako pokrajina kot gostoljubje in kulinarična ponudba," je dejal Gojkošek. V drugem letu obratovanja se je obisk stolpa povečal za deset odstotkov, so sporočili iz Turistične zveze Lendava.

Prejel je darilni bon, s katerim se bo lahko odpravil na Dunaj in tam z ženo prenočil v hotelu. Prenočitev s kopanjem pa ga čaka tudi v Termah Lendava.

Slovenska turistična organizacija je Občini Lendava za projekt stolpa Vinarium leta 2016 podelila priznanje sejalec, ki ga namenijo najbolj inovativnim turističnim proizvodom v posameznem letu. Stolp nudi razgled na območje štirih držav in s tem po navedbah turistične organizacije sporoča idejo o prepletanju kultur, sobivanju in prijateljstvu narodov.

"Veseli smo tega uspeha, saj 200.000. obiskovalcev pomeni precej večji obisk, kot smo ga načrtovali na začetku. Ko smo v prvem letu dosegli dobrih 90 tisoč obiskovalcev, so se naše ambicije seveda povečale. In današnji dogodek pomeni, da smo imeli prav. S tokratnim mejnikom je rast obiska v zadnjem letu na ravni desetih odstotkov, kar se mi zdi primerno, saj lahko temu na najbolj naraven način sledi tudi dodatna ponudba in lokalna infrastruktura," je po sprejemu jubilejnega obiskovalca povedal Anton Balažek, župan Lendave.


Srečni nagrajenec z družino. Foto: Vinarium

Okolje


Več rezultatov iskanja