Porabje

Zavod Sončni Kanin ima novega direktorja

Izbiro mora potrditi še bovški občinski svet
Sa. J.|20.02.2019 ob 19:09
Bovec - MMC RTV SLO, STA

Na seji se je članom javnega zavoda predstavilo vseh pet kandidatov za delovno mesto direktorja zavoda. Enega kandidata so že na začetku izločili, saj ni ustrezal zahtevanim pogojem.

Kandidati so pred svetom zavoda predstavili tudi svoje vizije razvoja Kanina v prihodnjih letih. Najbolj se je viziji, ki jo ima bovška občina s svojim podjetjem, približal prav izbrani kandidat, ki ima izkušnje tako iz smučarskih dejavnosti kot tudi turizma, je povedal predsednik sveta zavoda Miha Sotlar.

Izbranega kandidata mora pred nastopom štiriletnega mandata potrditi še bovški občinski svet. Takrat bo svet opravil tudi drugo branje odloka o preoblikovanju javnega zavoda Sončni Kanin v javno podjetje z istim imenom. Če ga bodo svetniki potrdili in če bodo potrdili tudi predlaganega kandidata za direktorja, bo ta postal direktor javnega podjetja.

Na prvi razpis so se prijavili trije kandidati

Razpis za direktorja Sončnega Kanina je bil tokrat objavljen že drugič. Po neuradnih informacijah naj bi izbrani kandidat sodeloval že na prvem razpisu konec lanskega leta. Nanj so se prijavili trije kandidati, pri čemer je eden takoj odstopil. Drugi, ki je bil potrjen, pa je po nekaj dneh prav tako odstopil, saj je ugotovil, da bi novo službo težko usklajeval z ostalimi obveznostmi.

Na prvi razpis se je prijavil tudi zdajšnji v. d. direktorja Sončni Kanin Marijan Skornišek, ki pa nima zahtevane izobrazbe. Na ponovljeni razpis se ni prijavil.


Porabje


Več rezultatov iskanja