Slovenija

Poklukar: Varnost je človekova pravica, zato jo moramo brezpogojno zagotavljati

Sejem obrambe in varnosti SOBRA 2018
G. K.|23.09.2018 ob 18:43
Gornja Radgona - MMC RTV SLO, STA
Na sejmu SOBRA je 110 razstavljavcev iz 12 držav predstavilo najsodobnejšo opremo za obrambo, varnost, zaščito in reševanje, oborožitev, transportna sredstva, elektronsko in optično opremo, informacijsko, komunikacijsko in laboratorijsko tehniko, izdelke za preskrbo ter druge pripomočke. Foto: BoBo

V Gornji Radgoni je na sejmu SOBRA notranji minister Boštjan Poklukar dejal, da varnost ni le naša skupna dobrina, pač pa človekova pravica, zato jo moramo skrbno negovati in brezpogojno zagotavljati.

Notranji minister Boštjan Poklukar je v slavnostnem nagovoru ob koncu 7. mednarodnega sejma obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA 2018 spomnil, da nam je samoumevno in da smo skoraj razvajeni, da so nam vse te službe, policija, Slovenska vojska, civilna zaščita, gasilci, reševalci in številne druge, zlahka dostopne, kjer koli in kadar koli in zgolj na klic, da brezpogojno opravljajo svoje poslanstvo in varujejo naša življenja – mnogokrat tudi za ceno svojega lastnega.

"Njihovo delo se vsakodnevno prepleta, dopolnjuje in povezuje, zato me veseli, da je sodelovanje med njimi visoko profesionalno, celo prijateljsko, kar lahko potrdim iz svojih lastnih izkušenj. To je velik dosežek, ki smo ga v Sloveniji nadgrajevali v vseh letih po osamosvojitvi naše države, se vmes srečevali s številnimi izzivi, tudi z zadnjo finančno krizo, zato smo lahko upravičeno ponosni, da sistem nacionalne varnosti v Republiki Sloveniji deluje," je poudaril minister.

Sejem SOBRA je označil kot izjemen dogodek v slovenskem prostoru in edinstveno prizorišče, namenjeno predstavitvi tistih služb, ki v naši državi vsak dan skrbijo za varnost vseh njenih prebivalk in prebivalcev.

Slovenija je varna država
Po njegovih besedah je Slovenija varna država, kar nam zavidajo številne evropske države in na kar smo lahko upravičeno ponosni. "Varnost ni samoumevna, je rezultat vsakodnevnega predanega in prizadevnega dela vseh služb in deležnikov slovenskega nacionalnovarnostnega sistema. Vlaganje vanj je naša skupna skrb in stalna naloga, kajti ključno je, da je celoten sistem, še posebej pa policija, vselej pripravljena na takojšnje reagiranje in odločno ukrepanje," je še povedal Poklukar in dodal, da je treba medresorsko sodelovanje nenehno spodbujati.

Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec je s sejmom, ki si ga je ogledalo več kot 20.000 obiskovalcev, zadovoljen, ker so štiri najpomembnejše ustanove, ki skrbijo za varnost, po njegovem mnenju odlično pripravile številne dejavnosti. "To dokazuje, da delujejo brezhibno, razstavljavci pa so imeli dobro priložnost za iskanje gospodarskega sodelovanja na področjih varnosti, obrambe, zaščite in reševanja," je ocenil sejem.

Na sejmu SOBRA je 110 razstavljavcev iz 12 držav predstavilo najsodobnejšo opremo za obrambo, varnost, zaščito in reševanje, oborožitev, transportna sredstva, elektronsko in optično opremo, informacijsko, komunikacijsko in laboratorijsko tehniko, izdelke za preskrbo ter druge pripomočke.


Varnost ni samoumevna, je rezultat vsakodnevnega predanega in prizadevnega dela vseh služb in deležnikov slovenskega nacionalnovarnostnega sistema. Vlaganje vanj je naša skupna skrb in stalna naloga, kajti ključno je, da je celoten sistem, še posebej pa policija, vselej pripravljen na takojšnje reagiranje in odločno ukrepanje.

Boštjan Poklukar o varnosti


Boštjan Poklukar je sejem SOBRA označil za izjemen dogodek, namenjen predstavitvi služb, ki v Sloveniji skrbijo za varnost. Foto: BoBo

Slovenija


Več rezultatov iskanja