Sporočila za javnost

Koncert Perpettum Jazzile kot uvod v jesenske glasbene vikende

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija|25.09.2017 ob 08:32
Ljubljana - MMC RTV SLO
Slovenska vokalna zasedba Perpetuum Jazzile vas bo skupaj z nemško gostujočo skupino OnAir popeljala na glasbeno popotovanje od brezskrbne mladosti do radosti odraščanja in lepot zrelosti prek zgodb Disneya, Mačka Murija, filmskih in drugih glasbenih uspešnic. Foto: Perpetuum Jazzile

Jesen na male zaslone ponovno prinaša glasbene oddaje. Vrača se oddaja Popšop. Za uvod v glasbeno jesen pa bo v soboto, 30. septembra, ob 20. uri na 1. Programu Televizije Slovenija na sporedu koncert Perpetuum Jazzile ob izidu dvojnega albuma “Obe strani / Both Sides”.

Koncert Perpetuum Jazzile
V soboto 30. septembra ob 20. uri na TV SLO 1.

Slovenska vokalna zasedba vas bo skupaj z nemško gostujočo skupino OnAir popeljala na glasbeno popotovanje od brezskrbne mladosti do radosti odraščanja in lepot zrelosti prek zgodb Disneya, Mačka Murija, filmskih in drugih glasbenih uspešnic.

V nekoliko skrajšani verziji koncerta bo mogoče slišati nekaj balkanske nostalgije in južnoameriških ritmov. Ne bo pa šlo niti brez starih uspešnic: Africa, Pastirče mlado, Earth, Wind and Fire, Celebration, Jump, medtem ko bo piko postavila naslovna skladba z albuma Both Sides.

Za presenečenje bo poskrbela tudi nemška skupina OnAir. Za slovensko publiko so pripravili nekaj svežega in rockovsko obarvanega.

Koncert priznane slovenske vokalne zasedbe bo le uvod v jesenske glasbene vikende, saj se na spored v oktobru vrača glasbena oddaja Popšop. Na sporedu bo 7. in 21. oktobra zvečer, okoli 22. 30, na TV SLO 2. Preostali dve oktobrski soboti, 14. in 28. oktobra, pa bomo pripravili posebno izdajo kompilacijskega Popošopa, ki bo sestavljen iz priljubljene rubrike Popomobile minule sezone.

POPŠOP
Ekipa oddaje bo domače glasbene ustvarjalce in izvajalce tudi v jesenski sezoni obiskovala med njihovim ustvarjanjem, snovanjem idej, na koncertih in v studiih. V televizijskem studiu pa bo enega izmed njih tudi gostila. V vsaki oddaji bo voditelj Nejc Šmit s svojim glasbenim gostom na terenu, v rubriki Popmobile, opravil intervju in ga postavil tudi pred kakšen nenavaden izziv. Spomnili vas bodo tudi na glasbene novosti in dogodke, ki jih ne smete zamuditi. Z nekaj znanja in sreče boste lahko prišli tudi do kakšne nagrade.

»Oktobra končno prihajamo nazaj, tokrat ob sobotah zvečer, z novo, dobro slovensko mainstream glasbo, ki ji na slovenskih televizijah žal ne namenjajo dovolj prostora. Popšop je tako bolj izjema kot pravilo. Za glasbeniki je očitno kreativno poletje, saj imajo veliko novega materiala. Ponovno se vrača tudi rubrika Popmobile, ker bomo skušali iz glasbenikov izvleči kaj, česar še ne vemo. Veselim se, da se iz virtualnega studia tudi sam premaknem na teren. Mislim, da se nam obeta super sezona z veliko dobre slovenske glasbe,« nam je zaupal Nejc Šmit pred začetkom sezone.


V vsaki oddaji Popšop bo voditelj Nejc Šmit s svojim glasbenim gostom na terenu, v rubriki Popmobile, opravil intervju in ga postavil tudi pred kakšen nenavaden izziv.

Sporočila za javnost


Več rezultatov iskanja