Košarka

Edini novinec med stoterico? Luka Dončić.

Goran Dragić dve mesti pred rojakom
R. K.|18.09.2018 ob 15:09
New York - MMC RTV SLO
Luka Dončić že pred začetkom Lige NBA dviguje ogromno prahu. Foto: Reuters

Čeprav še ni odigral niti ene tekme v Ligi NBA, je največja ameriška medijska športna hiša ESPN uvrstila Luko Dončića na 63. mesto najboljših igralcev za prihajajočo sezono.

19-letni član Dallasa je edini novinec, ki je med najboljšo stoterico. Uvrščen je le dve mesti za Goranom Dragićem, ki mu je komisija, sestavljena iz številnih analitikov, komentatorjev, urednikov in raziskovalcev, namenila 61. mesto. Danes je ESPN razkril mesta od 100 do 51, do začetka sezone pa bo postopoma objavljal preostale najboljše košarkarje.

Nedvomno so na visoko mesto Luke Dončića vplivale novice iz Dallasa. Trener Rick Carlisle je po le nekaj dnevih skupnih treningov pozval navijače, naj kupijo letno vstopnico, sicer jim bo žal. Olje na ogenj je še prilil Dirk Nowitzki, ki je povedal, da "ne more verjeti, kaj počne Dončić, in da je boljši, kot je bil on pri teh letih."

V obrazložitvi so pri ESPN-ju zapisali, da je Dončić najbolj pripravljen za Ligo NBA od vseh novincev. Napovedujejo mu učinek blizu trojnih dvojčkov, predvsem pa naj bi blestel v podajah. Dallas naj bi z njim prišel do več zmag, kot jih mnogi pričakujejo, piše ESPN. Novinar Tim MacMahon je zapisal, da je po govoricah, ki prihajajo s trening tekem Dallasa, Dončić večkrat najboljši na parketu.

Dončić je na lestvici pred takimi igralci, kot so JJ Redick, Josh Richardson, DeMarcus Cousins, Andrew Wiggins, Lou Williams, Andre Igoudala ...

ESPN lestvico objavlja osmo leto zapored. Dragić je od prejšnjega leta padel s 47. mesta na 61.

Liga NBA se bo začela 16. oktobra.


Košarka


Več rezultatov iskanja