Jadranska liga

San Antonio ostal brez Leonarda vse do začetka sezone

V prejšnji sezoni izbran v najboljšo peterko lige
Ž. K.|01.10.2017 ob 13:01
San Antonio - MMC RTV SLO, Reuters
Kawhi Leonard je glavni igralec San Antonia. Foto: Reuters

Zvezdnik San Antonia Kawhi Leonard bo zaradi poškodbe v področju stegenskih mišic izpustil celoten pripravljalni del na novo sezono lige NBA.

Ostroge so v izjavi sporočile, da Leonard "nadaljuje z okrevanjem po poškodbi/vnetju tetive ene od stegenskih mišic desne noge," in da bodo datum njegove vrnitve sporočili naknadno. "Zelo verjetno bo manjkal celotno predsezono in ne bomo postavili časovnega okvirja za njegovo vrnitev. Dela na tem, takoj ko bo lahko, se nam bo pridružil," je še sporočil njihov trener Gregg Popovich.

26-letni Leonard je manjkal že dobršen del zadnje končnice, potem ko si je gleženj poškodoval v peti tekmi konferenčnega polfinala proti Houstonu, poškodbo pa še poslabšal med prvo tekmo konferenčnega finala, ki so ga Ostroge proti kasnejšim prvakom Golden Statu izgubile z gladkih 4:0.

"Ne, nič se ni zgodilo. To je še od lanskega leta. Stvari gredo nekoliko počasneje, kot smo pričakovali. Ne, gleženj je v redu," je še dejal Popovich.

Leonard vstopa v svojo sedmo sezono lige NBA, v prejšnji je v povprečju dosegal 25,5 točke in 5,8 skoka ter se drugič uvrstil na All Star tekmo. Izbran je bil tudi v najboljšo peterko sezone.

Predsezona lige NBA se je sicer v soboto že začela s tekmama med prvaki Golden Statom in Denverjem (102:108) in LA Lakersi ter Minnesoto (99:108). Novinec Lonzo Ball je za Lakerse v 36 minutah dosegel pet točk, sedem skokov in osem podaj.


Jadranska liga


Več rezultatov iskanja