Svetovno prvenstvo v motociklizmu

Rossija bo v Aragoniji zamenjal van der Mark

Doktor dobro okreva, a dogodkov ne gre prehitevati
T. O.|11.09.2017 ob 21:21
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA
Valentino Rossi je zaradi poškodbe izgubil vse možnosti, da bi se še boril za naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA

Iz moštva Yamaha so sporočili, da njihov dirkaški zvezdnik razreda motoGP Valentino Rossi ne bo nastopil na dirki v Alcanizu čez 13 dni. Zamenjal ga bo Michael van der Mark.

Rossi se je poškodoval pred desetimi dnevi po padcu z motorjem za enduro. Zlomljeno nogo so mu utrdili z vijaki in oporo, po zdravniških nasvetih bi moral počivati vsaj en mesec, a je Rossi takoj napovedal, da bo poskušal čas okrevanja skrajšati, nastopiti pa je želel že na dirki v Alcanizu.

Zdaj je jasno, da se ti načrti ne bodo uresničili. Yamaha je sporočila, da Rossi sicer dobro okreva in da ni nobenih zapletov, toda nanj računajo šele na dirki v Motegiju na začetku oktobra.

Na zadnji dirki v Misanu, ki je za Rossija domači teren, ga v ekipi Yamahe ni zamenjal nihče, tokrat so se Japonci odločili za rezervo. Na Rossijev motor bo sedel Yamahin dirkač razreda superbike Michael van der Mark. Ta bo tako prvič v karieri vozil na dirki elitnega razreda motoGP. Zmagovalec treh preizkušenj vzdržljivostnega SP-ja v Suzuki ima nekaj izkušenj s svetovnega prvenstva v motociklizmu, leta 2010 je vozil na sedmih dirkah takratnega razreda do 125 ccm, leto pozneje pa na domači dirki v Assnu v razredu moto2.

"Vesel sem, da so mi ponudili priložnost. Še nikoli nisem bil na motorju za motoGP, zato bo zame to povsem nova izkušnja. Zavedam se, da ne bo lahko, saj bom prišel na dirko brez testiranj ali treningov. Vseeno pa verjamem, da bom lahko kar največ iztržil iz te izjemne priložnosti," je bil povabila na dirko vesel nizozemski dirkač.


Svetovno prvenstvo v motociklizmu


Več rezultatov iskanja