Nogomet

De Jong že dvajseti Nizozemec v dresu Barcelone

Katalonci bodo odšteli 75 milijonov evrov
A. G.|23.01.2019 ob 19:01
Barcelona - MMC RTV SLO

Za 21-letnega vezista so se zanimali številni evropski velikani. Paris SG je pokazal velik interes, po obeh tekmah z Ajaxom v skupinskem delu Lige prvakov je navdušil tudi vodstvo Bayerna.

Nizozemec na Camp Nou ne bo odšel takoj, ampak se bo preselil 1. julija. Decembra 2017 je podaljšal pogodbo z Ajaxom do leta 2022, zato je bila odkupna klavzula zelo visoka. Barcelona je z njim podpisala pogodbo do junija 2024.

De Jong bo že dvajseti Nizozemec, ki bo oblekel dres Barcelone. Začelo se je z Johanom Cruyffom in Johanom Neeskensom v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, nato pa so sloviti dres katalonskega kluba nosili tudi Ronald Koeman, Patrick Kluivert, brata de Boer, Phillip Cocu, Marc Overmars, Edgar Davids, Mark van Bommel in številni drugi asi. V zadnjem obdobju sta na Camp Nouu igrala Ibrahim Afellay in Jasper Cillessen.

Po poročanju španskih medijev naj bi na leto prejemal kar 16 milijonov evrov. Igral je za vse mlajše selekcije, ima pa tudi pet nastopov za člansko izbrano vrsto.


Nogomet


Več rezultatov iskanja