Športni SOS

Katanec pod lupo: V drugem obdobju precej manj golov

474. del rubrike Športni SOS
Slavko Jerič|06.10.2017 ob 10:52
Ljubljana - MMC RTV SLO
Srečko Katanec je Slovenijo trikrat popeljal v dodatne kvalifikacije. Foto: Reuters

Nogometne reprezentance, ki jih vodi Srečko Katanec, običajno igrajo na tekmah, kjer je doseženih malo zadetkov.

Na portalu Športni SOS smo pod lupo tokrat vzeli Srečka Katanca in njegov izkupiček v reprezentancah.

elektronski pošti ali Twitterju.


1.039. Kako je bil Srečko Katanec uspešen na različnih selektorskih mestih? Zanima me povprečno število točk in zadetkov.

Anže Bašelj, Janez

Srečko Katanec končuje četrto selektorsko obdobje. Kariero na čelu reprezentanc je začel na klopi Slovenije, zdaj je pred koncem drugega mandata. Vmes je vodil še Makedonijo in Združene arabske emirate. Nobena njegova reprezentanca ni osvojila polovice možnih točk, značilno za njegove reprezentance pa je majhno število zadetkov - tako doseženih kot prejetih. Podrobnosti so v tabeli.

Statistika
SLO 1
MAK
ZAE
SLO 2


Opomba: Katančevi slovenski obdobji sta razdeljeni v SLO 1 in SLO 2. V vrstici goli je povprečno število zadetkov, ki so jih njegove reprezentance dosegle, v vrstici prejeti pa je povprečje prejetih golov.

1.040. Zdi se, da Slovenija pod Katancem dosega manj zadetkov kot v prvem obdobju. Zanima me, ali je bilo v drugem obdobju več tekem, ko njegovi varovanci niso dosegli gola?
Matej Andrejek

Tako je, v Katančevem prvem obdobju Slovenija ni dosegla gola na devetih tekmah oziroma na 19 odstotkih vseh tekem. V njegovem drugem obdobju je število takih tekem kar 17 oziroma 41 odstotkov.


Športni SOS


Več rezultatov iskanja