Prva liga

Ribery bo počival dva ali celo tri mesece

Nove težave za nemške prvake
A. G.|02.10.2017 ob 17:33
München - MMC RTV SLO
Franck Ribery do konca jesenskega dela zelo verjetno ne bo več stopil na zelenico. Foto: Reuters

Črni teden za Bayern se je nadaljeval tudi v nedeljo. Franck Ribery si je v Berlinu na tekmi s Hertho poškodoval kolenske vezi in bo odsoten od osem do deset tednov.

V 61. minuti je Francoz iztegnil levo nogo in stopil na žogo, koleno se mu je obrnilo in v velikih bolečinah je odšepal v garderobo. Zdravniška služba je sporočila, da gre za raztrganino zunanje vezi levega kolena. Za zdaj ne bo šel na operacijo, bo pa za okrevanje potreboval najmanj dva meseca.

"To je zelo hud udarec za naš klub. Vsi si želimo, da se kmalu vrne," je poudaril predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge. Zelo se pozna tudi odsotnost enega najboljših vratarjev na svetu Manuela Neuerja, ki bo zaradi zloma kosti v stopalu odsoten najmanj do konca leta.

Bayern se je znašel v velikih težavah. V Bundesligi je v zadnjih dveh krogih zapravil vodstvo z 2:0 in proti Wolfsburgu in Herthi iztržil le točko (2:2). Po sedmih krogih je zaostanek za vodilno Borussio že pet točk.

Po srednem polomu v Parizu (0:3) je vodstvo kluba odpustilo trenerja Carla Ancelottija, njegov pomočnik Willy Sagnol pa je v Berlinu iztržil le točko. Do naslednje tekme proti Freiburgu na Allianz Areni 14. oktobra naj bi vodstvo kluba že predstavilo novega trenerja. Predsednik Uli Hoeness je zagovornik Juliana Nagelsmanna, ki pa ima že dolgoročno pogodbo s Hoffenheimom. Prost je Thomas Tuchel, ki je zadnji dve sezoni vodil dortmundsko Borussio.


Prva liga


Več rezultatov iskanja