Angleško nogometno prvenstvo

Svetovnega prvenstva ne bo, Katanca na klopi tudi ne več

Tako selektor kot kapetan pohvalila slovensko igro
T. O.|05.10.2017 ob 23:09
London - MMC RTV SLO
Srečko Katanec je sporočil, da z nedeljsko tekmo proti Škotski končuje svoj drugi mandat na klopi slovenske nogometne reprezentance. Foto: Reuters

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je po porazu proti Angliji napovedal, da bo v nedeljo na tekmi proti Škotski zadnjič sedel na slovenski klopi.

"Vidim svetlo prihodnost (slovenske nogometne reprezentance), a brez Srečka Katanca. V nedeljo bo moja zadnja tekma," je v pogovoru za TV Slovenija nekaj minut po koncu dvoboja kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 (Angleži so zmagali z 1:0) povedal Katanec, ki je pohvalil svoje varovance za predstavo proti Angliji in povabil vse navijače, naj pridejo v nedeljo v Stožice navijat na tekmo proti Škotski.

"Fantom sem v garderobi rekel, naj bodo ponosni. Tekmo so odigrali odlično, tega poraza si niso zaslužili. Če ne bi bilo pritiska zmage, ne bi naredil določenih menjav. Sam ta poraz štejem kot zmago. Nogomet je včasih surov. Tudi zase bi rekel, da je bila to ena taktično najboljših tekem. Fantje si v nedeljo zaslužijo polne Stožice. Svetovnega prvenstva pač ne bo, a določeno delo je bilo narejeno."

Slovence v 94. minuti pokopal "orkan Kane"

.

Kapetan Boštjan Cesar je v četrtkovem večeru kljub porazu videl veliko pozitivnega: "Razočarani smo, a smo dokazali, da se lahko kosamo z Angleži. Želeli smo zmagati, a se žal ni izšlo. Vsa ekipa je dobro odigrala v obrambi, pazili smo na Kana, ki je v dobri formi, a tokrat ni imel nobene prave priložnosti, le na koncu je izkoristil to polpriložnost."


Angleško nogometno prvenstvo


Več rezultatov iskanja