Nogomet

Težko bo odpraviti prirejanje nogometnih rezultatov

Tonči Žlogar gost Odmevov na TV Slovenija

Nezakonite stavnice prodirajo tudi k nam. Zakaj toliko športnikov prestopi mejo zakona? Zakaj v Sloveniji skoraj ni nogometnega branilca, ki mu ne bi ponudili sodelovanje v nečednem poslu?

O tej temi so spregovorili v Odmevih na TV Slovenija. Najbrž se odgovor na vprašanje, zakaj jih toliko prestopi mejo zakona, skriva kar v misli športnega psihologa Mateja Tušaka: "Vsi imajo radi denar." Gost Odmevov je bil tudi nekdanji slovenski reprezentant in pravnik Tonči Žlogar, ki zdaj igra v italijanski peti ligi pri Pordenoneju."Sam nisem bil temu naklonjen, to me ni veselilo in od tega sem bil vedno oddaljen."

Kako preprečiti, da bi se nogometaši ukvarjali z nezakonitimi stavami? "So različni poskusi. Združenje sindikatov FIFpro je izdalo knjigo, poskuša se vpeljati določene prepovedi v pogodbe nogometašev, tu so etični kodeksi ... Mislim pa, da je za začetek najpomembnejša preventiva - da se opozarja na te stvari in da se športnike usmeri le v igro samo, v veselje do nje. Na ta način bi se zmanjšalo prirejanje rezultatov. Dokončno to odpraviti pa bo zelo težko."


Nogomet


Več rezultatov iskanja