EP v odbojki 2017

Odbojkarsko prvenstvo stare celine leta 2019 tudi v Sloveniji

Povečano število ekip
M. L.|01.09.2017 ob 11:52
Varšava - MMC RTV SLO
Slovenski odbojkarji bodo prišli na svoj račun čez dve leti na evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila tudi Slovenija. Foto: EPA

Evropska odbojkarska zveza (CEV) je na letnem kongresu, ki poteka v okviru evropskega prvenstva na Poljskem, razkrila, da bo prihodnje evropsko prvenstvo, leta 2019, v Franciji, Sloveniji, na Nizozemskem in v Belgiji.

Evropsko prvenstvo leta 2019 bo prvo, ki ga bodo skupaj gostile štiri države in bo tako nov mejnik v razvoju odbojke v Evropi. Prvič je CEV prvenstvo dodelila več kot eni državi organizatorici leta 2005, ko sta najboljše odbojkarje gostili Italija ter Srbija in Črna gora.

Povečano število ekip
Povečalo se bo tudi število ekip, ki bodo dobile pravico nastopa. Namesto dosedanjih 16 bo mogoče na prvenstvu stare celine spremljati 24 najboljših reprezentanc. Slovenski odbojkarji, ki so letošnje prvenstvo stare celine sklenili v četrtfinalu, bodo tako dobili priložnost, da bodo novo vrhunsko uvrstitev lahko lovili pred domačim občinstvom, v Ljubljani pa bodo odbojkarski navdušenci poleg skupinskega dela lahko spremljali tudi izločilne boje, vključno s četrtfinalom in polfinalom, le veliki finale bo v Franciji.


EP v odbojki 2017


Več rezultatov iskanja